Харуки Мураками

• 42 520
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, моля ви да ми препоръчате първата книга с която да започна Hug Не съм чела до сега нищо от Мураками Peace
"Норвежка гора" или с "Хроника на птицата с пружина"
Определено"Норвежка гора" на мен лично ми е любима, макар, че първата книга на Мураками, която прочетох беше "Спутник, моя любов".
С която и да започнеш няма да сбъркаш.

# 121
Tuon, благодаря утре се запътвам към книжарницата за "Норвежка гора"! Peace

# 122
Tuon, благодаря утре се запътвам към книжарницата за "Норвежка гора"! Peace
ОК
После пиши дали ти харесва.

# 123
  • Countryside

"Норвежка гора" или с "Хроника на птицата с пружина"
Определено"Норвежка гора" на мен лично ми е любима, макар, че първата книга на Мураками, която прочетох беше "Спутник, моя любов".
С която и да започнеш няма да сбъркаш.

Аз почнах със "Спутника", според мен "Птицата" не е за начинаещ   Thinking  По-скоро "Норвежка гора" или "Спутника". Но хареса ли ти веднъж, после се пристрастяваш  Laughing

# 124
 Днес в книжарница Хеликон имаха само "Страна на чудесата за непукисти и краят на света" и "Танцувай, танцувай, танцувай". "Норвежка гора" беше изчерпана в цялата страна , единствено "Кафка на плажа" ми я поръчаха, първите две не посмях да купя,  нищо не пишете за тях. 

# 125
"Кафка  на плажа" не бих я препоръчала за запознаване с Мукарами.
"Танцувай, танцувай, танцувай" идва като сюжетно продължение на „Преследване на дива овца”, което не означава,че не може да се прочете първа.
"Страна на чудесата за непукисти и краят на света" все още не съм я прочела.

Ако не ти пречи да четеш на компа - http://chitanka.info/lib/author/Харуки+Мураками
"Спутник, моя любов" е добро начало.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 17:26 от Tuon

# 126
Аз пък се сблъсках с Мураками точно благодарение на Кафка на плажа и точно тя ме развълнува така, че да търся и други негови творби. Тъкмо си мислех, че всички фенове тук са започнали с различна книга и вероятно всеки би препоръчал именно нея за запознаване с Харуки Simple Smile

# 127
Tuon, благодаря,  Hug така или иначе Кафка на плажа ми я поръчаха от книжарницата ще я купя , а другата ще я изтегля от нета.

# 128
  • На високо
И моята първа книга на Мураками беше "Спутник, моя любов" и така бях спечелена от този писател. И аз смятам, че "Спутник-а" и "Норвежка гора" са по-подходящи за начало на запознанството с този автор, но всеки е с мнението си. "На юг от границата, на запад от слънцето" също ми се стори някак си по-лека за възприемане. "Кафка на плажа" И "Хроника"-та също много ме впечатлиха, но и изумиха, а на места ме и затрудниха с разбирането им.Като цяло обаче ми харесаха. А "Овцата" и "Танцувай, танцувай, танцувай" чистосърдечно си признавам, че ме препънаха и дочетох с мъка. Не знам, преситих ли се с Мураками или той посто надхвърли възможностите ми за възприемане  newsm78. А може и да не четох тези книги в подходяща фаза от живота си. За "Страна на чудесата за непукисти и краят на света"още не съм събала кураж Wink

# 129
  • Countryside
Днес в книжарница Хеликон имаха само "Страна на чудесата за непукисти и краят на света" и "Танцувай, танцувай, танцувай". "Норвежка гора" беше изчерпана в цялата страна , единствено "Кафка на плажа" ми я поръчаха, първите две не посмях да купя,  нищо не пишете за тях.  
Поръчай онлайн на сайта на Колибри, имат и 20% отстъпка:
Норвежка гора
Спутник

# 130
Благодаря ти сиренце, ще си  поръчам! Hug

# 131
Сиренце
  bouquet Благодаря за линка. Току-що си купих 3-те липсващи ми книги от колекцията. Party Party Party

# 132
  • Sofia
Днес в книжарница Хеликон имаха само "Страна на чудесата за непукисти и краят на света" и "Танцувай, танцувай, танцувай". "Норвежка гора" беше изчерпана в цялата страна , единствено "Кафка на плажа" ми я поръчаха, първите две не посмях да купя,  нищо не пишете за тях. 

"Танцувай..." ми е от любимите и препоръчвам с две ръце!
"Страната на чудесата" ми дойде в повечко и според мен е доста по-различна от другите, на мен не ми допадна, въпреки, че и нея прочетох на един дъх. Познавам хора, за кото е най-силната му книга, така че - въпрос на вкус!

# 133
Малко снимки от филма "Норвежка гора" (завиждам им на руснаците по кината им го дават).
http://www.kinopoisk.ru/picture/1386717/

# 134
  • Русе
Благодарение на вас и аз се запознах с този момък - Мураками.
Взех си "птицата с пружина", но след разказа за одрания войник я оставих да отлежава на рафта.
Малко в повече ми дойде.
Всичките му книги ли са толкова тежки?

Общи условия

Активация на акаунт