Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 55-та тема

• 117 982
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
labrex , как приготвяш супичката? Много вкусно изглежда, а и с тази питка ммм.... Crazy

Гелева, приготвят ми я. Grinning Тя си е специалитет на мъжа ми, така че ям наготово.

Накратко: накисва гъбите в гореща вода за около 30-ина мин. Реже наситно лук, чушка и морков и ги задушава в мазнина и малко вода. Като започне пържене, слага брашно, разбърква и залива с  водата с гъбите. Долива още вода, слага ориз, сол. Като се сварят ориза и гъбите, прави застройка от кисело мляко и яйце. Подправки по желание - магданоз, дивисил, чер пипер.

ilrai78, наистина е много ароматна супичката!   bouquet

polin_a, а на мен така ще ми се въртят дълго пред очите филенцата на  Гелева! Grinning  bouquet

Цецето , и без гъбки изглежда превъзходно! Heart Eyes  bouquet

# 106
Цеце, благодаря ти! Да, първо се обезкостява от към гърба, маха се цялата кост и се пълни Simple Smile

# 107
  • София
Еси, благодаря! Ами всъщност сега се сещам,  че съм яла пълнена по подобен начин в ресторант, точно пъстърва беше, обезкостена, обаче и обезглавена беше  Laughing Сигурно и затова ми дойде наум да те попитам.  Но твоята изглежда къде-къде по-красиво!  bouquet

# 108
unadaptable,ето някои предложения за сладки без яйца.....

Постни шоколадови бисквити
Постни мъфини с тиква
Постни мъфини с конфитюр от сини сливи

Може да импровизираш със конфитюра и плодовете/в случая тиква/.
Дано съм била полезна  Hug

# 109
Аз предпочитам с главата да е, някак по-красива ми е  Crazy Пък и нали за Никулден главата е задължителна Grinning

# 110
  • София
labrex    bouquet

# 111
  • София
Предполагам, че няма нужда да ви снимам цели необелени картофи изпечени в микровълновата. Имат аромата и вкусът на едновремешните дето ги печехме заровени в жаравата.

Тука в къщи сме твърдо уверени, че много вървят с шарена сол.

# 112
Добър вечер момичета.

Гелева, nordina, yagodka, labrex- много е вкусно у вас  newsm22

от мен:
пилешки пържолки с картофки

и френски кексчета с праскови

# 113
  • София
Lois благодаря ти за разясненията относно  мариноването на сьомга. Често гледам Жак Пепен, но този момент съм го пропуснала.

# 114
  • DE
За вечеря днес
Гулаш

Предполагам, че няма нужда да ви снимам цели необелени картофи изпечени в микровълновата. Имат аромата и вкусът на едновремешните дето ги печехме заровени в жаравата.

Тука в къщи сме твърдо уверени, че много вървят с шарена сол.
Дядо Xаджия,по начина по който пишеш понякога, ме връЩта "там"в онова врвме
Някак си усетих и вкуса на тези картофи,печени на жарава.Благодаря ти  bouquet

# 115
  • област Софийска
Днес не съм влизала и сума страници сте изпълнили с вкусотии, smile3501 на всички!
Пепика, благодаря за новата красива и вкусна темичка   bouquet
И да не е запис да си покажа днешното меню
таратор

винен кебап

портокалов кекс

# 116
  • София

Днес пак и отново ме е хванал мързела, за разлика от всички вас, които заслужавате бурни овации  smile3508
За днес спретнах само пелмени - с кайма и със сирене.

# 117
Pety прекрасни мъфини, така хубаво бухнали
duh4enceto благодаря че ми напомни такава класика като салатата от тиквички с кисело мляко  Grinning
Цецето изкушителна супичка

~*~

и ме поставиха на зверска диета, заради която се боря с непрекъсната анемия и липса на какви ли не важни за живота витамини и минерали. Търся рецепти подходящи за мен,

Има много рецепти на тема анемия в интернет, поне аз попаднах на изобилие на английски - не знам как си с този език, но ако имаш достатъчни познания дотолкова че да си харесаш нещо от чуждестранния интернет, може да пуснеш самата рецепта за превод тук в темата за Световни рецепти и превод  Peace

Лесни неща са например, ако имаш блендер, да пуснеш вътре банан и мед и ги разбиеш на шейк с малко мляко.
Доматена супа с добавен спанак също е лесно и вкусно, с малко пресен лук, лимон и чер пипер.
Разнообразни рецепти могат да се правят със зрял боб. Туршия от червено цвекло. Салата от картофи и червено цвекло (това май го имаше наскоро тук )
Ето от този уебсайт са:
http://www.recipezaar.com/cookbook.php?bookid=42721&ls=o&pg=2

~*~

у нас паста с разни зеленчуци

# 118
Днес наготвих гъбена чорбица, направих две салатки и картофена яхния запечена във фурната:

# 119
Кари,заповядай рецептата за доматена супа топчета   chef
Нордина,спаначената тарта сигурно ще я сънувам   Crazy ........как се отразяват фъстъците на вкуса и?
magi 71,да ви е жив и здрав рожденника!  baloni
Pety,още веднъж се убеждавам защо са толкова легендарни твоите солени мъфини! Heart Eyes
Дядо Хаджия,колко време се държат картофите в МВ   chef..........обожавам печени,небелени картофи ....м..мммм

Общи условия

Активация на акаунт