Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 55-та тема

• 117 948
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Ммм...не зная кое по напред да си харесам!Толкова вкусни предложения  smile3501

Днес имаме повод за празнуване и това са сладостите .....

Пълнена шоколадова торта с кокос

Шоколадова тарта с фъстъци и карамел

Хубав ден!

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 16:19 от nordina

# 226
  • Пазарджик/Лондон
Supermint , много са ти хубави мъфините, нищо , че са паднали прасковите, от снимката си личи , че са много вкусни, и аз съм си копирала рецептата, чака ред Crazy.

Кремче Ванилия , как го направи този вкусен картоф?

me4ta22 , на мен сладкишите ми са слабост, много ми хареса шоколадовият ти кекс Hug.

tracy_t , пицата е на голяма почит у дома, твоята изглежда супер Hug.А тези рохлички по рецепта на Наталина ли са, ако са - отивам да ги търся Heart Eyes.

пеп-4o , много ти е хубав качамака, дояде ми се Heart Eyes.

Леля Ог
, много са ти хубави кюфтенцата и картофките Wink.

Venetta , иска ми се и аз да мога да изчиствам хладилника си така красиво Hug.

matze , как правиш мързеливата мусака?

didibu , много апетитно изглежда супичката ти Hug.

nordina, ти направо ме остави безмълвна, какви са тези красоти?Сега отивам да се запознавам с рецептите Hug.

То аз нищо интересно не съм правила тези дни, затова не съм и снимала, но миналият ден правих десерт, който ме върна в детството и затова го удостоих със снимка Wink:

Домашен течен шоколад :

Не ми се разтвори хубаво сухото мляко, не знам защо така се получи, едно време ми ставаше супер гладък newsm78.Сигурно има тънкост, която съм пропуснала, но в случая дефекта се превърна в ефект, скъпият ми каза, че чудесен се е получил с ядките, които съм му добавила Joy.

# 227
  • в моя свят
Аелис с този течен шоколад и мен ме върна в детството   bouquet Сега за празниците и аз мисля да приготвя.От няколко години не съм правила,а вкуса му е много специфичен и нито един купен течен шоколад не се доближава дори малко до този вкус.

nordina а тази пълнена торта изглежда много интересна и непременно ще я пробвам. Hug

# 228
Казвам за орковите от моята снимка  Simple Smile
Нарязвам и ги запържвам в масло, така че да омекнат, но все пак леко хрупкави остават. Това става доста бързо, за 5мин, може би, не съм засичала. Добавям 2-3 с.л. готварска сметана (с връх, животинска ползвам, тя е гъста, не е течна), бъркам за минута-две и това е. Наистина много вкусно става, много ги харесахме в къщи тия морковчета.
Аз ги правя по подобен начин и към паста, доста добре се вързва!  Peace

# 229
...Не ми се разтвори хубаво сухото мляко, не знам защо така се получи, едно време ми ставаше супер гладък ...

Ами то вече кое е като едно време Confused? Тогава се правеше с Лактана, пък сега млеката са съвсем други.

Supermint, чудесни са ти мъфините Peace. Не си измисляй несъществуващи дефекти Laughing. Даже лично на мен без пудрата захар ми изглеждат по-добре Peace.

nordina, весело празнуване, какъвто и да е поводът  bouquet!

# 230
Kafenceto, ето рецептата за мъфините!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370148.msg13446519#msg13446519      

nordina , Честит празник!Стархотни торти!    Peace   Ама съм сигурна ,че има още вкуснотии  за празника...тях  кога ще видим?

Леля Ог , вече имам отделна папка за твоите червено-жълто-зелено-оранжеви бисквитки!

Пеп-чо,а твоята пача-саздърма как ми се хапвааа....  

# 231
Нордина, честит празник! (Голям ще да е, щом цели две торти си спретнала!)  bouquet
Пепчо, смятам да се възползвам от рецепта за дроба ти!
краси.мира, питката ти е прекрасна!

От мен едно интернационално ястие, което се получи много добре като съчетание на вкусове: паста с яйца, рататуй по рецептата на "Бон Апети" и маслини, хапнато с бългатско сиренце:

И ананас за десерт:

# 232
Здравейте, момичета!
Ето нашата късна закуска:

Мини-пици от бутер тесто:

Гледам, минали сте 2 теми, откакто влизах за последно...   Shocked Браво на вас!
Докато качвах снимките видях една страх … 80;ка, за която я поздравявам!   bouquet
Връщам се назад да ви чета.  Hug

# 233
Добро утро и от мен, и честит ни сняг  Mr. Green
Нордина, честит празник, много красиви торти, ако можеше и да ги опитаааам  Heart Eyes Може ли рецептата за Шоколадовата тарта с каремел и фъстъци, обожавам всичко с карамел аз  Mr. Green
Дикси, интересно предложение за използване на бутер тесто, много апетитно изглеждат бутер пиците.
Аелис, ау, не съм се сещала да си направя домашен течен шоколад  Laughing
За рохличките, не са по рецепта на Наталина, а са от едно списание, след малко ще напиша рецептата в любимите, много са крехки и ужасно вкусни и много лесни за правене
Ето я http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=448384.msg13447707#msg13447707 , заповядайте

Ето от мен едно кафенце почерпка за всички

и едни препечени филийки с домашна пушена сьомга и моцарела

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 12:40 от tracy_t

# 234
Страхотни сте всички  Peace!

От мен, скромно, но реших да се отбележа  Wink

Питка

Меденки

# 235
  • София
Аелис, за да не станат бучици трябва да се пресее сухото мляко и какаото и става гладко. У нас мъжа ми е специалиста по течен шоколад или както той го нарича "ТШ". Преди правеше в промишлени количества - буркан от 3 литра  newsm03.
От мен една бърза тортичка

# 236
  • При елфите ...
Аелис, твоят течен шоколад и мен ме върна в детските години. И на мен ми се иска да направя отново тази вкусотия, но се чудя какво точно сухо мляко да използвам. Твоето какво беше?   bouquet

# 237
  • Пазарджик/Лондон
Aredhel , сухото мляко беше в пликчета  от 50 гр., купих 5 за целта, на пликчето пишеше просто "Сухо мляко".

# 238
  • При елфите ...
Aredhel , сухото мляко беше в пликчета  от 50 гр., купих 5 за целта, на пликчето пишеше просто "Сухо мляко".

Аелис, много ти благодаря за бързия отговор! Ще потърся в "нашето село", надявам се да има. Не знам защо бях решила, че може да има различни видове сухи млека.  newsm78

# 239
Оххх и на мен много ми допадна течният шоколад,Аелис.С бучки или не все е вкусен.Помня едно време като деца майка ми ни правеше и все беше на бучки,но пък тоооолкова вкусен.Страхотни снимки,все гледам и черпя вдъхновение.
Скоро нищо не бях снимала и снощи се засилих да си снимам златните картофки на Лео и фотото изрева че нЕма батерия и дотук с устремът ми да снимам и покажа.Липсва ми това обаче.Преди (през отпуската) като бях по свободна голяма муза,голям ентусиазъм,а сега.... ooooh!Сори за спам-а Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт