Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 55-та тема

• 117 959
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Честито на рождениците  newsm59и поздравления на всички за невероятните творения!  bouquet
От мен салата зеле с пушени шпроти и маслини

и Паеля с морски дарове

# 256
Честита 55 тема, честит рожден ден на тези, които имат и честит първи истински сняг!  Hug
polin_a , страхотни меденки, направо ти завиждам....  Laughing
asyalein и при теб е адски добре, блазе ви.
Момичета страхотни сте отново    bouquet
Ето и аз да се покажа тази вечер
кракери с пармезан и лимонови корички

Лаваш кракери

И едни домашни баунти бонбонки

Лека вечер на всички и още един път страхотни сте!  Simple Smile

# 257

polin_a, хитрушка си ти, подсигурила си се.   bouquet А аз понякога се надявам само на добро отношение, ама то от гладен мъж сигурен ли е човек какво може да дочака........ Joy

♥♥рина , чудесни са сникердудълчетата, много се радвам, че си ги харесала!  bouquet  

А ако някой си мисли, че кебапчета се ядат само на скара, много се лъже. От тях става и гИвеч. Grinning

Хлебче за кебапчо-гювеча

и шоколадови мъфинки с шоколадово-кафеен пълнеж.

# 258
понеже отдавна не съм влизала в темата Embarassed ще си покажа шаранчето Crazy

# 259
  • DE
Цитат
matze , как правиш мързеливата мусака?
Аелис,ето така я прявя.
Става бързо.
Сварявам картофите нарязани на шайби в солена вода.
Изпържвам леко каймата с лук.
В тавичка слагам ред картофи ред кайма.Върху каймата око имаш се слага пържен патлажан или тикви4ки,чесън.
(Имам пържени тиквички и патлажан във фризера замрасени и като ми потрябва си вадя една поция)
Отгоре пак картофи.Поливаш с някакав сос на вкус,аз ползвам винаги Холондез,поръсвам с кашкавал и запичам във фурната докато се запече кашкавала.Това е.Работа за около 15 мин.
Сосът ми на прах.От фиксовете на Маги.

Цитат
И едни домашни баунти бонбонки
Anuck,а рецептата не забрави ли да сложеш Mr. Green??? Бързо,Бързо.Моля,моля Praynig

# 260
ето ме и мен, пак със супа  Laughing нещо много ми се ядат супички  напоследък, не знам какво ми става.
Този път пилешка

основното беше кисело зеле с пилешко, не го снимах.

и за следобедното кафе - старовремски кекс със стафиди и шамфъстък

# 261
  • София
Много изкушения има в темата-тортички, мъфинки, бонобони, кексчета...ммм. Crazy

Отчет от мен за вчера и днес.   chef

Печено пиле с ориз от вчера.
 Пълнозърнести палачинки с шоколад за закуска.
 Пилешка супа. /Много обичам супичка като на Лоис, но заради щерката пасирам всички зелнчуци, вадя месото, защото не го обича и резултата е-супа с фиде.  Crazy/
 Кисело зеле с пуешко месце.

# 262
Гелева, апетитно зеленце  Peace губиш се напоследък  newsm78
благодаря ти, Венета  Hug
Нанита, жива и здрава да е дъщеря ти, много здраве и късмет   bouquet
Ася, сладкиша ти  изглежда много добре, независимо от отношението ти към него  Wink
Ягодке, на тази пилешка брушета и аз отдавна и се каня, ама  Blush Blush после забравя. Като видя пак се сетя   Crazy
Полин, страхотни меденки сте направили   bouquet
Лабрекс, защо се гавриш с кебапчето  Laughing Laughing  Много вкусно изглежда гювеча  Peace
Anuck , много интересни кракери   bouquet

Ние вечеряхме  Пиле по сирийски на Емилия с маринования чесън на Блонди. И двете са невероятно в кусни  Peace

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 22:03 от пеп-4o

# 263
  • Bulgaria-Italia
Казвам за орковите от моята снимка  Simple Smile
Нарязвам и ги запържвам в масло, така че да омекнат, но все пак леко хрупкави остават. Това става доста бързо, за 5мин, може би, не съм засичала. Добавям 2-3 с.л. готварска сметана (с връх, животинска ползвам, тя е гъста, не е течна), бъркам за минута-две и това е. Наистина много вкусно става, много ги харесахме в къщи тия морковчета.
Аз ги правя по подобен начин и към паста, доста добре се вързва!  Peace

Благодаря със сигурност ще ги пробвам    bouquet

# 264
Здравейте
от мен днес
питка

руска и млечна слата

тортата за рождения ден на голямото ми момиченце ,днес навършва 4 годинки

# 265
Кари_, честит рожден ден на принцесата ти!   bouquet Страхотна тортичка!  chef  bouquet

пеп-4о, верно се изгаврих, ама добре че стана за ядене, вкусно се получи. Така е, когато се запасяваш с вкусни кебапчета, и те омръзват. Grinning А това пиле по сирийски изглежда  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 266
mimi P27 от какво е покритието на тортата ти?

# 267
Аелис тоя течен шоколад направо го усетих на вкус  Heart Eyes Едно време го правехме в точно такива купички Party

Venetta много ми хареса идеята за баницата с фиде
Дес качамааааак  Heart Eyes
Anuck кракери с пармезан и лимонови корички? Звучи интригуващо!
Аааа, и на  labrex хлебчето, и на Lois перфектната супичка, и Гелева с класиката пуешко със зеуешко  Hug

как го направи този вкусен картоф?

много лесно  Wink Ползвам картоф тип "пресен", с много тънка кора и не го беля. Увиваш в кухненска хартия (дето е като салфетка), слагаш в микровълновата (аз ползвам малка пластмасова тенджерка с капак, на дъното слагам 5мм вода, така картофа остава по-сочен). Пускам да се готви на 900 около 6-8мин. Проверяваш с вилицата дали е готов, ако не е му даваш още няколко минути.
Докато е още гореш го разрязваш, може на две, може и на филийки (не разрязваш съвсем в долната част, оставяш да са закачени една за друга). Сол на вкус, много масло (или маргарин, около 2чл, на парченца и оставяш да се стопи върху горещия картоф Heart Eyes ) , и малко кашкавал слагаш отгоре. Подправки на вкус, примерно чер и червен пипер, сминдух, индийско орехче, майорана, каквото ти харесва. И го гарнираш с каквото искаш - запържена кайма с лук и домати (като болонезе), или пържен боб (и от консерва), или запържен праз и бекон, и т.н.
Аз имах броколи (сварено за 5мин) и шунка.  Peace

~*~
пържолка от риба тон, със салатка и много лимонов сок, и мазна баничка само със сирене и масло  Grinning

# 268

баница със сирене

# 269
Кари_, честит празник! Tada  Да ти е живо и здраво момиченцето! Много щастие и усмихнато детство и желая! Дъщеря ми като видя тортата и отвори уста. Сега ще трябва да правиш и за нашия рожден ден, ако до тогава не съм се научила  Laughing
asyalein, чудесно са се получили диничките, много ефектни! Сладкишо-тортата също изглежда прекрасно. От къде си намираш филирания бадем?
Bergkristall, кое му е простото на свинска пържолка и булгур с грах?! Чудни са си.
mimi P27, чудесна торта!
Anuck, много моля за рецептите на тези прекрасни кракерчета! Изглеждат прекрасно.
Lois, каквото и да покажеш, независимо дали го обичам или не, все ми текат лигите. Всичко ми изглежда много, много вкусно!
Гелева, идеално меню за нашта къща!
Олеле, пеп-4o, току-що привърших с поглъщането на пицата, а от това пиле пак огладнях!!!

Venetta, Rumya, ilrai78, много сте мили. Беше ме срам да ги показвам. Ами неуспешни, защото целувките не изглеждат така, но напоследък винаги ми стават ужасни на вид.  На вкус станаха хубави, даже свършиха вече, а дозата беше двойна.
Рецептата е от една книжка от Библиотека "Модерна кухня":

3 белтъка
2,5 кефеени чашки пудра захар (в книгата е пояснено, че това е равно на 210 гр)
Трите белтъка се бият докато станат много пухкави, после се сипва една лъжичка захар, бие се пет минути и после цялото количество. Печем в предварително загрята фурна на 120 гр. , 1 час.
До тук добре, но аз замених една трета от захарта с бадемово брашно и боя, вдъхновена от макароните. И това е резултата- напукани, безформени целувко-ореховки.

От днес още:
Обещаната пица, по примера на tracy_t

Импровизация на тема предястие с рачешки рулца

Лека нощ от мен!

Общи условия

Активация на акаунт