Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 55-та тема

• 117 928
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Аелис- вътре в мъфинките има бонбони бони бон  Simple Smile ето така изглеждат :

Мойте деца много им се радваха.... Heart Eyes правих ги по тази рецепта- http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/baked/muffins/recipe_1269.php

# 331
Добро утро и от мен през новата седмица!
Пак страхотни неща сте наснимали и показали!    smile3501

От мен само един Сладкиш с круши и сини сливи

и отивам да се боря с поредната торта...

# 332
Ме4та22 ,може ли рецептата за трицветната бисквитена торта.Изглежда невероятно вкусна.Благодаря предварително.... Simple Smile

# 333
  • в моя свят
Това е поста на авторката:
Цитат
Трицветна бисквитена торта
Продукти: 300 гр обикновени бисквити, 200 гр орехови ядки, 1 чч захар, 1 чч нарязани смокини от сладко, 5-6 сл какао, 150 гр масло, 500 мл прясно мляко, 300 мл сладкарска сметана, 1 пакетче шоколадов крем на прах, 100 гр натурален шоколад, 3 сл ром или коняк
Приготвяне: В тенджерка на котлона слагаме маслото, 100 мл от млякото, чашата захар и 3 сл какао и бъркаме докато заврят. Оттегляме и добавяме смокините, 2/3 от бисквитите (начукани на по-едро), половината от орехите (също начукани на едро, за да се усещат) и ароматизираме с алкохола. Получената смес разстиламе равномерно в тортена форма с откопчаващ се пръстен. Оставяме за малко да се охлади. През това време в 400 мл мляко натрошаваме натуралния шоколад и затопляме в микровълновата или на котлона, докато шоколадът се разтопи. Щом млякото се охлади до към 40 С, добавяме кремчето на прах и разбиваме с миксера до получаване на необходимата консистенция. Изсипваме 2/3 от така получения крем върху вече поохладения блат. Отново заравняваме и поръсваме обилно със смес от смлени бисквити и орехи. Изглаждаме и притискаме с ръка. Останалата 1/3 от шоколадовия крем прибавяме към половината от разбитата сладкарска сметана и бъркаме внимателно до получаването на хомогенен мус. Разстиламе го върху пласта от бисквити и орехи и отгоре отново поръсваме с бисквити и орехи. Най-отгоре завършваме с другата половина разбита сметана и поръсваме обилно с какао.  Оставяме да престои в хладилника, за да стегне и след това отстраняваме внимателно пръстена на тортената форма.
Ами това е! Звучи малко връткаво, но всъщност става бързо и лесно, а на вкус е страхотна. Възможни са всякакви вкусови и продуктови вариации.
А aз ползвах сладко от ягоди и крем оле на д-р Йоткер без варене и стана чудна на вкус.

# 334
didibu, по коя рецепта прави щолена? Правила ли си и друг път по нея? Питам заради вкуса дали знаеш какъв е. Аз още се чудя дали да се хващам, защото миналата година ядох едни мини щоленчета, донесени ми от Гърция, и като опитах от нашенското Метро преди месец, ми то няма нищо общо. Онези бяха превъзходни Heart Eyes.

# 335
Добро утро!  Flowers Sunflower
tracy_t, благодаря! Днес десертите ти са забележително! Помня тези кошери, майка ми ги правеше като бяхме деца, по едни чешки картички с рецепти. Явно са много трудоемки, защото винаги правеше ужасно малко. Моля те, много ме интересува както рецептата, така и самия начин на приготвяне, а също и от къде купи формичките? Ще съм ти мнооооого благодарна!  Плодовата ти салата също изглежда... привличащо. У нас сладкото е на голяма почит и всичко се омита почти моментално. Половинката е способен да изяде цяла торта на едно сядане, за малката да не говорим. А себе си ще  пропусна от срам.
Neli4ka, благодаря, отказа ме  Laughing
Аелис, благодаря за похвалата! Чудесна лазаня, много обичам! Какво има вътре?
me4ta22, краси.мира, bliznacite2004,  обичам сладкиши! Много апетитни неща сте направили! И после, защо готвиш толко много?!- Ами аз непрекъснато огладнявам като ви разглеждам снимките.  Joy
Ето и от мен:
Измишльотина с месце, картофки и макарони

А това е покривчето на Наталина, за което мноооооооого и благодаря   bouquet  bouquet  bouquet

Приятен ден на всички!

# 336
  • София
Здравейте, момичета. Както винаги сте невероятни. Няма сега да ви изреждам, само ще споделя, че ми е малко неудобно да се бутам сред вас, но пък е толкова приятно  Hug
Ще се отчета за тези два дни- скромно  Embarassed

първото, което сготвих в събота сутринта  Wink

салатка за ракийката  Laughing

пиле винен кебап със задушени картофки.

и ужасна баница с корите на сач на Белла  Whistling Хич не ги харесахме. Вън от нашето меню са  Laughing

Затова пък кекса стана страхотен. С боровинки е.

След малко ще кача и неделният ни ден  Blush

# 337
  • София-Младост
Невероятно вкусни неща видях...то питки, то рибки, а за торти и мъфини няма какво да говорим.  Simple Smile
От мен един италиански шоколадов сладкиш, изобщо не остана да се снима разрязан.

# 338
  • Пазарджик/Лондон
краси.мира , може ли рецептата за сладкиша с круши и сини сливи?

Леля Ог , в лазанята има кайма, дом. пюре, кашкавал и босилек, ето рецептата : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=447977.msg13464336#msg13464336. Учудващо вкусна е, като се има предвид колко е лесна и колко малко продукти изисква Wink.Много хубавко ти изглежда покривчето, и аз много го харесвам, само че на мен ми беше бял крема около банана, ти друг ли си правила?

abet ,
много ми хареса първото , което си сготвила Hug. А кексчето много вкусно изглежда, искам рецепта Heart Eyes.

Ала-Бала , това познато ми звучи, може би вече имам рецептата, но пак ще я поискам, за сравнение Joy.Ах, сега видях , че името е линк, отивам да чета Heart Eyes.Наистина я имам копирана рецептата, чака ред ooooh!.

# 339
  • София
Аелис , аз тепърва прохождам в правенето на сладкиши и пити, но се уча бързо. За този кекс беше много смешно, защото Катето / майка ми/ беше на женски купон и ми го диктува по телефона, а около нея се скъсаха от смях. Диктува, диктува жената, аз писах и затваряме. Да, ама след малко пак звъня- " Мамооо, а какво стана с киселото мляко"  Joy Та ето рецептата, най- обикновена, но резултата винаги е гарантиран  Peace

4 яйця, 1 ч.ч. захар, 2 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, 1/2 ч.ч. олио, 1 ч.ч. кисело мляко. ванилия или друг аромат. На финала сложих 1 ч.ч. счукани орехи и половин бурканче сладко от боровинки. Със сладката също може да се импровизира  Peace

bouquet

# 340
abet, много хубави неща си сготвила, най-прекрасна е съботната ти закуска Wink
Ала-Бала, детето ахна на сладкиша!
Аелис, пишеше да сложа бели и кафяви бисквити, но не намерих какаови с тази форма и затова реших да направя бял и кафяв крем. В последствие се оказва, че цвета на бисквитките не е от голямо значение, защото са покрити с крем от всички страни. На първия ред бисквитки намазах бял крем, на втория коколадов крем Оле и банан. Отгоре намазах почти цял буркан Нутела и се получи най-скъпата, но и най-вкусна бисквитена торта Laughing
Благодаря за рецептата на лазанята!

# 341
Да се включа с вчерашното ми Тирамису по рецептата от форума gotvetesmen. Стана прекрасно  newsm53

За пореден път ще кажа, че сте страхотни  newsm10

# 342
  • И тук, и там, навред....
  bouquet За всички в тази прекрасна тема   bouquet   bouquet   bouquet  Hug   bouquet!

Редовно ви следя и чета и се наслаждавам на всичко което правите и показвате! Heart Eyes Аз също често се развихрям в кухнята. Понякога снимам, но докато кача снимките - минало давност....  Laughing
Сега пускам последните неща които правих - едно панетоне:
http://bahsi.snimka.bg/cooking/ku-inarni-izyavi.293421.16360071
и 2 козунака - за дечко без нищо и за нас, с ядки и стафиди:
http://bahsi.snimka.bg/cooking/ku-inarni-izyavi.293421.16360066

Ползотворен и творчески ден на всички ви!!!  Hug

# 343
  • Пазарджик/Лондон
abet , благодаря ти за рецептата, копирам си я Wink.

Леля Ог , усетих аз, че друг крем си добавила Heart Eyes.Цветът на бисквитите наистина не е от  голямо значение, аз си го направих точно по рецептата и като теб отгоре мазах с Нутела, много хубав покрив се получи Wink.Като гледам и твоя е голяма вкуснотия Hug.

tonykp, страхотно тирамису  Hug!

Иржи
, пенатонето трудно ли е ?То като гледам и някаква специална форма ще изисква, но за всеки случай ще помоля за рецептата Wink.

# 344
  • Русе/София
привет и от мен.Отдавна не съм публикувала снимки,но просто сезонът на гоститата започна.Вчера синът ми имаше рожден ден и бяхме на клубче,затова показвам само тортата.Правена е от зълва ми,която естествено е сладкарка.

и парче

това е еклерова торта с баварски крем и сладко от ягоди
Приятен ден на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт