Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 55-та тема

• 117 943
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря ти Аелис, не знам защо снимките ми са размазани след като ги намалих.

# 346
  • София
Аз пак да покажа мойте творения. Еми така е, само през почивните дни имам възможност да снимам и само в понеделник да качвам  Joy

Втората ми пита с мая. Бях подобаващо похмалена от синето, което искрено ме зарадва  Embarassed Бабите му са голями месарици и да се меря с тях е голямо предизвикателство. Рецептата е на Мах Мама  Peace

Редена салата.

Кюфтенца на скара. До тях е страхотното вино на тати. Мммммммм  Hug

Червени чушчици, току що изпечени.

И люти чушчици в сосиерата на баба, която е на 60 години. Не баба / Бог да я прости/ , а сосиерата е на 60 години  Peace Много харесвам стари съдове, ама вече са много малко в къщи  Peace

# 347
Аз  снощи имах гости и това е което им предложих

пушена сьомга с чесново сирене и орехи

ордьовър

руска салата но в испнската и разновидност

друг ордьовър

сирене фета с аншоа и черни маслини

гъби с бекон

панирани калмари и тигърски миди

и този ни беше за десерт  Joy шоколадови блатове с десхидратирани горски плодове и крем от маскарпоне, заквасена сметана и бял шоколад

# 348
  • София-Младост
Леля Ог , Аелис...благодаря ви, сладкиша го беше правила близнаците, няколко страници по-назад е и неиния, наистина е вкусен.
svetlane сподели моля те испанския вариант на руската салата с какви съставки е.  Simple Smile

# 349
Има страхотни неща. Браво!!!
Аз да се отчета от миналата седмица, че нямах време.

Телешко варено
Лазаня Болонезе
Кремвирш с яйце
Локумки
Мариновано цвекло

# 350
Има страхотни неща. Браво!!!
Аз да се отчета от миналата седмица, че нямах време.

Мариновано цвекло

Само да попитам ти ли си мариновала цвеклото и ако да, да помоля за рецептата и технологията Hug

Ох не издържах и за локумките ако може  Embarassed Изглеждат  Crazy

# 351
  • При елфите ...
Aredhel, “дърпани кори на сач!”-това звучи толкова сложно, че се опитвам да не го гледам даже! Амо то свети като слънце на страницата!
Леля Ог, не е сложно, те корите са купени, от мен беше само трудът. Свети, защото снимката ми не е хубава, ама снощи нямаше време и баничка за втора фотосесия.  Mr. Green

# 352
  • При елфите ...
Aredhel , баницата с готови кори ли е?Ше споделиш ли как я направи Hug?
Аелис, с готовите кори направих баницата.

Баницата я правя така:

Продукти: За пълнежа са нужни 4 яйца, 1 кофичка кисело мляко, настъргано сирене /колкото обичате, аз слагам по-малко/, 1 непълна ч.л. сода в млякото. Всичко се разбърква. 1 пакет кори /по избор/.

Вземам 2 листа от корите, слагам малко мазнина олио/масло, 3-4 с.л. от плънката разливам по листа и навивам на руло, рулото навивам в центъра на тавата на охлювче. Сед това пак 2 кори, плънка, навивам и т.н. докато свършат корите. На мен винаги ми остава от плънката, с нея поливам баничката отгоре, като я разнасям добре. Пека на не повече от 180 градуса.
С тези кори баничката доста се наду, те са по-дебели, на мен ми харесаха.

# 353
  • София

Краси.мира ,много ти благодаря  Hug ! Непременно ще ги пробвам !

Зайка-байка  и Светлане  Crazy  Crazy  Crazy страхотно меню  и при двете ви !

Аз също не харесах корите на сач  Sick ! Много гумени станаха и не ми бяха вкусни в баничката ! Пробвах и втори път  на пататник,който вече правя за милионен път и  мога и дори и със затворени очи да направя...отново станаха гадни самите кори . Та явно не е от мен ,ами корите са си гадни  Laughing !

От мен пълнени гърди със свинско филе и кашкавал и гарнитура картофи  hahaha с месо

и  уникално вкусния бюрек с кайма на Берина  Crazy . Правя го вече няколко пъти  и  е изключително сполучлив ,благодаря Беринка за вкусната рецепта   bouquet !
Снимката обаче е правена по нощите  и не се вижда ,колко е хубавец  Mr. Green ,та ще трябва да ми се доверите  Mr. Green !

Чао,чао  Hug !

# 354
Zaika Baika , може ли рецептата за локумките, моля. Страхотно изглеждат, иска ми се да ги пробвам  newsm53

# 355
  • София

3xi, Честит Рожден Ден на синчето ти  newsm59  Да е здраво, щастливо и късметливо !

Видях много вкусни неща..... тирамисуто на Tonykp; шоколадовият сладкиш на Ала Бала; кекса на Абет;
фантастичните сладки на леля Ог и покривчето й; мъфините на Близнаците; цялото меню на Svetlane e разкошно; и вкусната седмица при Зайка Байка!
Вчера направих  за закуска бухти

- гъбена каша

- салата от цвекло и моркови

За днес :
- мусака в тенджера

- за първи път правя домашна млечна майонеза по рецепта от форума, но не помня на кого е рецептата....
Благодаря, получи се превъзходна майонеза   bouquet

- с нея приготвих разядка с извара и чесън

- баклава с корите на сач

Успешна кулинарна седмица на всички кулинарки  Peace

# 356
Незнам кой пръв да похваля!   bouquet Страхотни сте всички, а аз пак ужасно много оглaдбях.  Laughing 
От мен днес 2 снимки на едни кексчета:

# 357
боб с ориз на фурна

кекс с локум

лошо отрязана бисквитена торта

и локумки

# 358
  • Русе/София
рени55 благодаря

# 359
Боже, нямам време да разгледам последните 5 страници. Бързам да покажа нашата вечеря и се връщам да разглеждам.
Пържени чушки, много обичам:

Пица от кайма, на Пепчо (дано да не бъркам):

Сложих домати, гъби, маслини, кисели краставички и кашкавал. Парченце:

Порция с млечна салата:

Общи условия

Активация на акаунт