Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 52 661
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
пише едно сутрин и едни ве4ер,но да има интервал от 6 4аса поне

# 151
Много ти благодаря!Дано да успея да спася положението!

# 152
Здравейте скъпи мами,понеже стана въпрос за грипа и неговото пресичане, някой от вас пил ли е Фервекс и линещо от рода прахообразни?Казвал ли ви е някой лекар,че може да се пие след някоя определена седмица

Лекар ми е казвал, че една от съставките на Фервекса е неподходяща за бременни. Най-добре Парацетамол.

Момичета и аз да питам нещо, предполагам много е коментирано, но в 27 г.с съм и днес за първи път ме боли кръста. Предполагам, че днес се претоварих много, чистене, подреждане, пране и т.н., и може би това е последствие. Да се притеснявам ли, вие пиете ли нещо? Ако до утре не ми мине, ще звъня на док.

# 153
  • Пловдив
Нищо не може да пиеш за кръста. Ако имаш болки и в корема да нямаш контракции само следи и мамалабааа почивай с
Wink

# 154
Търсих подобна тема , но неуспешно. Има ли желателни изследвания които трябва да се направят през бременността , които ЗК не поема  newsm78 Казаха ми че в една от частните болници тук предлагали допълнителни изследвания ( по желание са ) които повечето гинеколози даже не казвали че съществуват. Вече не си спомням какви изследвания са ми правили с първата - кръв , урина -  в началото 1 път и за албумин към края, няколко ехографа . Вероятно когато всичко изглежда наред лекарите не предлагат допълнителни изследвания.

# 155
Здравейте, не можах да намеря нищо по въпроса в интернет и затова реших да се допитам до вас. Бременна съм в 16-17 г.с. От понеделник съм с диагноза бронхит и ми назначиха лечение с аугментин и бромхексина - след консултация с личния лекар, гинеколога и специалист вътрешни болести. Всички доктори казаха да не си притеснявам от лекарствата, но аз не мога просто ей така да съм спокойна. Четох във форума за други мами, които по време на бременност са приемали аугментин, но за бромхексина нищо не открих, а в листовката пише изрично да не се приема по време на бременност. Докторите обаче твърдят да не се притеснявам. Чудех се дали някой като мен се е сблъсквал със същия проблем? Благодаря предварително.   bouquet

# 156
То и листовката на витамин Ц да прочетеш пак може да се хванеш за главата. Това е премерен риск и мисля щом трима лекари са на мнение, че може да се пие значи може. Във форума може да ти отговорят майки, които са го пили и бебетата им са здрави, което не значи, че важи за всички. Щом те е страх не ги пий, но пък риска от усложнения и прочие проблеми ще е далеч по-голям. Стискам палци всичко да е наред и да се оправиш бързо. За протокола на бебетата също изписват лекарства, които според листовката са противопоказни.

# 157
  • София
Кога трябва да тръгнем за болницата ?
Пада ми тапата от вчера, имам неболезнени стягания на корема от 3 седм. , но нищо повече.....

# 158
Пада ми тапата от вчера, имам неболезнени стягания на корема от 3 седм. , но нищо повече.....
Най-добре се консултирай с лекаря ти! Успех и леко раждане Hug

# 159
  • София
tochica. Успех!!! Безпроблемно раждане!!!

# 160
  • Варна

Когато ти изтекат водите или контракциите станат болезнени и чести.

# 161

ехе, ще има коледно бебе...Леко раждане Peace

# 162
Когато ти изтекат водите или контракциите станат болезнени и чести.

Това е отговорът Peace. Пожелавам ти до утре сутринта да си родила Hug.

# 163
Търсих подобна тема , но неуспешно. Има ли желателни изследвания които трябва да се направят през бременността , които ЗК не поема  newsm78 Казаха ми че в една от частните болници тук предлагали допълнителни изследвания ( по желание са ) които повечето гинеколози даже не казвали че съществуват. Вече не си спомням какви изследвания са ми правили с първата - кръв , урина -  в началото 1 път и за албумин към края, няколко ехографа . Вероятно когато всичко изглежда наред лекарите не предлагат допълнителни изследвания.

Мда,феталната морфология е добре да се направи-не се поема от касата.

# 164
При мен беше подобно. Вечерта към 2 часа ми падна тапата,същия ден бях на консултация с 5 см разкритие. След прегледа ме почнаха едни контракции,едно изпотяване. Вечерта след като падна тапата ,звъннах на докторката каза като изтекат водите да и звънна и да тръгвам. Но към 4 часа всичко се успокои и бебето спря да мърда. Сутринта към 9 часа пак нямаше реакции от към бебка, изплаших се и се обадих на лекарката.Приеха ме за запис,оказа се че бебка спи  hahaha (голям сън му удари тогава от 4 до 10 часа сутринта ) . В болницата вече бях с 7 см разкритие ,пукнаха водите и .....така . 
И аз като теб се чудех кога трябва да тръгна за болницата,но нещата така се развиха че бебка ми подсказа че е време да я събудя. Blush
Леко раждане

Общи условия

Активация на акаунт