Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 53 173
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Няма какво да се пие за да не ти става лошо от миризми.
Сподели това с безсънието с лекаря си и той да те посъветва какво да правиш. Това е много неприятно и трябва да се опитваш да се успокоиш вечерно време с ралаксиращи за теб неща и яростно да избягваш вксичко което те натоварва и разсънва.

# 301
Здравейте.

Включвам се бързо с два конкретни и бързи въпроса:
1. На работа съм, а често взе да ми става лошо от парфюми на колеги и всякакви други миризми. Не мога да напусна работното място - има ли начин да се справя с това освен като проветрявам все по-често стаята? Нещо, което да се пие?
2. Не мога да спя. Страхотен проблем е това при мен, защото по този начин и приятеля ми не може да спи, а и двамата работим и ставаме рано. Идеи как да се преборя с това?

Аз на твое място бих излязла в болничен.

tuly, провеждащият ти консултации АГ ти издава документи за раждане при всички случаи. А с тях ти можеш да отидеш да раждаш и на другият край на България.

# 302
Tuly аз също си водя консултацията в един град,но живот и здраве ще раждам в друг.Ти сама избираш къде да родиш!Успех и леко раждане! Peace

# 303
Здавейте момичета, искам да попитам т.като  от скоро живея в СТЗ и още не съм научила всичко, да ми кажете какви и къде се намират магазинчета за бременни мами и бебешоци , освен Хиполенд и един който намерих вчера - Усмивка, а също и от кои сте доволни и от кои не .Бях чувала за м-н ПА ПА , но не можах да го открия по адрес, 2 пъти обиколих квартала  с кола и пак без успех
 мерси предварително Hug

/ потърсих тематук относно този въпрос , но пак не открих  newsm78 Thinking /

# 304
ivv83 защо не попиташ тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=439454.0

# 305
 ivv83 ,за нищо.
Лека бременност и приятно пазаруване. Grinning

# 306
здравейте на всички ! имам един огромен въпрос на които вярвам че някои ще ми помогне и много се надявам,бременна сам от 3 седмици и половина ! да не ви се вярва но разбрах много рано още преди да ми закъснее цикъла имам и снимка от видеозон и сам много щастлива.Въпроса ми е имам много леко кървене от близо 10 дена,посъветвах се с един близък човек и ми отговори че още е много рано да се ходело на лекар и било много рано,обаче това леко кървене ме притеснява адски много и искам някой да ми даде съвет ако се е сблъсквал с такава ситуация.

zdraveite na vsi4ki ! imam edim ogromen vapros na koito vqrvam 4e nqkoi 6te mi pomogne i mnogo se nadqvam,bremenna sam ot 3 sedmici i polovina ! da ne vi se vqrva no razbrah mnogo rano o6te predi da mi zakasnee cikala imam i snimka ot videozon  i sam mnogo 6tastliva.Vaprosa mi e imam mnogo leko karvene ot blizo 10 dena,posavetvah se s edin blizak 4ovek i mi otgovori 4e o6te e mnogo rano da se hodelo na lekar i bilo mnogo rano,oba4e tova leko karvene me pritesnqva adski mnogo i iskam nqkoi da mi dade savet ako se e sblaskval s takava sityaciq.
---------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 07:25 от AnMary

# 307
А, този близък човек лекар-гинеколог ли е? Според мен трябва да отидеш на лекар и той да ти каже какво да правиш! Не мисля, че трябва да чакаш да стане време за първо посещение, след като си сигурна, че си бременна, а имаш кървене! Нямам личен опит в толкова ранни седмици - имах кървене, но по-късно! Желая ти успешна бременност! Peace

# 308
zlati^  иди на лекар.
Не съм лекар ,но за мен не е нормално кървене при бременност.
Успех!

# 309
  • Варна
zdraveite na vsi4ki ! imam edim ogromen vapros na koito vqrvam 4e nqkoi 6te mi pomogne i mnogo se nadqvam,bremenna sam ot 3 sedmici i polovina ! da ne vi se vqrva no razbrah mnogo rano o6te predi da mi zakasnee cikala imam i snimka ot videozon  i sam mnogo 6tastliva.Vaprosa mi e imam mnogo leko karvene ot blizo 10 dena,posavetvah se s edin blizak 4ovek i mi otgovori 4e o6te e mnogo rano da se hodelo na lekar i bilo mnogo rano,oba4e tova leko karvene me pritesnqva adski mnogo i iskam nqkoi da mi dade savet ako se e sblaskval s takava sityaciq.

Иди на лекар, щом имаш снимка от видеозон, значи едва ли е извънматочна бременност.
но всяко кървене по време на бременноста не бива да се счита за нормално.

# 310
zdraveite na vsi4ki ! imam edim ogromen vapros na koito vqrvam 4e nqkoi 6te mi pomogne i mnogo se nadqvam,bremenna sam ot 3 sedmici i polovina ! da ne vi se vqrva no razbrah mnogo rano o6te predi da mi zakasnee cikala imam i snimka ot videozon  i sam mnogo 6tastliva.Vaprosa mi e imam mnogo leko karvene ot blizo 10 dena,posavetvah se s edin blizak 4ovek i mi otgovori 4e o6te e mnogo rano da se hodelo na lekar i bilo mnogo rano,oba4e tova leko karvene me pritesnqva adski mnogo i iskam nqkoi da mi dade savet ako se e sblaskval s takava sityaciq.

Счита се, че при загнездването може да се получи кървене. Или в дните около евентуалният цикъл. Имах такова процапване ще го нарека, защото беше много леко прозрачно дори. Аз го считам за нормално. При теб как е, и как ще бъде, не знам. При всички случаи при проблем, ще разбереш. Съмнява ме, че в такава ранна бременност и един лекар би бил категоричен. Но поне ще ти изпише нещо да пиеш. Успех!

# 311
  • София
10 дена леко кървене и ни питаш нас дали е нормално ooooh! На твое място отдавна бих посетила АГ специалист, за да разбера какво става.

# 312
polin_a , тъкмо щях да напиша същото....В книгата пише, че при вгнездяване  е възможно да се получи кървене...Както съм съгласна и с това, че лекарите не могат да дадат категорично обяснение на какво се дължи това кървене...в повечето случаи са предположения

Злати, аз съм имала такива оплаквания като твоите - и предишната бременост,  и тази...С тази бременост ми отшумяха към 3 месец...като първо не можеше да се разбере на какво се дължат и профилактично ми изписаха дуфастон...После ходих на преглед при друг лекар, в друг град, който установи, че това се дължи на гъбички и след поставяне на глобули кървенето спря...Не знам дали от самите глобули или просто вече яйцеклетката си се закрепи напълно...
Лежи си повече, не се напрягай, не вдигай тежести...

# 313
здравейте на всички ! имам един огромен въпрос на които вярвам че някои ще ми помогне и много се надявам,бременна сам от 3 седмици и половина ! да не ви се вярва но разбрах много рано още преди да ми закъснее цикъла имам и снимка от видеозон и сам много щастлива.Въпроса ми е имам много леко кървене от близо 10 дена,посъветвах се с един близък човек и ми отговори че още е много рано да се ходело на лекар и било много рано,обаче това леко кървене ме притеснява адски много и искам някой да ми даде съвет ако се е сблъсквал с такава ситуация.

---------
Пишете на кирилица.

Не се шашкай - аз прокървих в пета, сега съм в осма. Идна лекарка ми казваше ауууу ужас, това бебе няма да живее, друг ми казваше че всичко е наред. И накрая наистина се оказа че всичко е наред. Приятелки на майка ми са кървяли по време на цялата си бременност - а сега имат по две и три здрави деца. Хубаво е да отидеш на лекар, но не се шашкай излишно  Simple Smile Успех  и пиши какво е станало

# 314
  • София
Искам да попитам честите безболезени контракции в 9ти месец опасни ли са или не трябва да им обръщам внимание?
Вчера много се натоварих през деня, имах контракции и не ислни болки по-скоро от умората и дългото сердене пред лекарсктие кабинети, но днес вече съм по-добре като изключа силната отпадналост. От време на време корема ми се стяга, но след като контракциите не са болезнени трябва ли да им обръщам внимание?

Общи условия

Активация на акаунт