Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 52 315
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,

на 21.12. беше първият ден от последният ми МЦ. На 23.01 видях двете чертички на теста и вчера бях на преглед за пръв път.
При прегледа се установи, че в матката има плоден сак с размери 4,5 мм. Чух лекарката да споменава, че това отговаря на 3-та седмица, след което (защо ми трябваше) започнах да търся информация в нета и се оказа, че действително размерите на плодовия сак не отговарят на гестационната седмица  в която съм (т.е. по- малки са).  По принцип цикълът ми е редовен - на 30-31 дни, така, че вероятността за по-късна овулация не е голяма. Следващият ми преглед е насрочен за след 3 седмици, когато би трябвало да се отчете и сърдечна дейност.  Въпреки че наблюдаващият лекар не сподели да има някакви опасения засега, аз съм ужасно притеснена за по-нататъшното развитие на бременността си.

# 676
  • Варна
Здравейте,

на 21.12. беше първият ден от последният ми МЦ. На 23.01 видях двете чертички на теста и вчера бях на преглед за пръв път.
При прегледа се установи, че в матката има плоден сак с размери 4,5 мм. Чух лекарката да споменава, че това отговаря на 3-та седмица, след което (защо ми трябваше) започнах да търся информация в нета и се оказа, че действително размерите на плодовия сак не отговарят на гестационната седмица  в която съм (т.е. по- малки са).  По принцип цикълът ми е редовен - на 30-31 дни, така, че вероятността за по-късна овулация не е голяма. Следващият ми преглед е насрочен за след 3 седмици, когато би трябвало да се отчете и сърдечна дейност.  Въпреки че наблюдаващият лекар не сподели да има някакви опасения засега, аз съм ужасно притеснена за по-нататъшното развитие на бременността си.

Аз проблем не виждам. Thinking

# 677
В сайта в който се ровичках, излизаше че размерите на сака трябва да са около 8 мм на етапа от бременността в който съм в момента.
Затова съм  толкова изпошашкана, дано да се притеснявам излишно....Praynig

# 678
  И аз съм на мнението като на Хексе. Няма за какво да се притесняваш. Не се рови толкова много, по различните сайтове пише различни неща, така че не им се доверявай много Hug 

# 679
може ли да кажете лек да спра зараждащата се  умен кашлица...

# 680
  • Пловдив
може ли да кажете лек да спра зараждащата се  умен кашлица...

Билково сиропче Тусавит, на мен ми помогна, но хванах кашлицата преди да се е развихрила. На листовката е отбелязано, че може да се прилага по време на бременност и кърмене.

# 681
може ли да кажете лек да спра зараждащата се  умен кашлица...
Билково сиропче Тусавит, на мен ми помогна, но хванах кашлицата преди да се е развихрила. На листовката е отбелязано, че може да се прилага по време на бременност и кърмене.

ами  имоята  е така - току що зараждаща се...все едно е като дразнене при гълтане /не мога да го  обясня добре/...но води до кашлица
благодаря

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 16:45 от tuly

# 682
  • София
мерси...значи за себе си да не се притеснявам,а само за любимия  Crazy

Aми, хич не се тревожи за него. Гледай себе си! Peace

# 683
Рика, изглежда нищо друго не ти остава, совен да запазиш здрав разум (както изглежда, че правиш) и да разчиташ, че Майката-Природа си гледа работата... И ако, дай Боже, всичко е наред, може би е по-добре лекарите да не се мешат много, само като слушам истории и ми става зле.
Препоръка - започни да се оглеждаш за педиатър, за да не се наложи да го сменяш при по-трудни обстоятелства, с болно бебе примерно.

# 684
Утре ще пиша какво ми е казала личната . До утре .
Ще чакам утре да ни пишеш и още веднаж Hug Praynig
Днес не можах да стигна до личната си лекарка , тъй като нея я нямаше , имам час за вторник . Благодаря за подкрепата .  Hug

# 685
здравейте момичета Hugна 22 видях най сетне 2 чертички и вчера на 9 ден закъснение ходих при доки,но каза че оше е много рано и предположи мястото на зараждащото се плодно сакче...по принцип съм с късна овулация...та въпроса ми е нормално ли е да не се вижда добре оформен сак все още Peace

# 686
Може и а не се види сакче на 9 днвено закъснение. Още повече, че си и с късна овулация. Изчакай още седмичка и всичко ще стане ясно. На мен ми казаха да отида 10 дни след положителния тест за по-сигурно. И се видя отлично.

# 687
По принцип цикълът ми е редовен - на 30-31 дни, така, че вероятността за по-късна овулация не е голяма.
За редовен се смята цикъл от 28 дни. Всички данни за размери и дати по сайтовете, са посочени на тази база. Така че, вероятността за късна овулация при теб е доста голяма. Изчакай си прегледа след три седмици и брой гестационните по данните от ехографа.  Peace

здравейте момичета Hugна 22 видях най сетне 2 чертички и вчера на 9 ден закъснение ходих при доки,но каза че оше е много рано и предположи мястото на зараждащото се плодно сакче...по принцип съм с късна овулация...та въпроса ми е нормално ли е да не се вижда добре оформен сак все още Peace
Абсолютно. Зависи и от ехографа, и от задехографното устройство.
В един ден съм гледана на два - единият в Шейново, а другият в частен кабинет. В Шейново беше една мацаница, докторът вдигна рамене и ми наговори куп дивотии, защото не виждаше сак. В частния кабинет се виждаше толкова ясно, че самата аз го различих.

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 21:39 от Abrakadabra

# 688
Благодаря, момичета!   bouquet
След последните ви постове съм по-спокойна.

# 689
Здравейте:),
Искам да попитам, от няколко дни имам една странан болка отстрани в ляво на корема и хълбока. Не е точно болка, някак си като тежест и от време навреме, ту се появи, след 2-3 часа изчезва и после пак. По принцип не съм особено страхлива, пък и какво ли не ме боля до сега, но почнах да си мисля дали да не ускоря малко датата на консултацията?
Благодаря ви!

Утре съм на преглед. Дано не нещо сериозно!:)

Общи условия

Активация на акаунт