Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 52 308
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Мамчета приятелят ми е сънувал,че съм отишла на лекар и там са ми казали че бебето е момиче какво означава ако можете да ми кажете аз гледах в нета и не намерих нищо.

Ми нищо не значи. Сънувал е просто  hahaha

# 661
Мамчета приятелят ми е сънувал,че съм отишла на лекар и там са ми казали че бебето е момиче какво означава ако можете да ми кажете аз гледах в нета и не намерих нищо.

освен ако някоя от съфорумките да е ясновидка друг начин не виждам някой да ти отговори на въпроса ,иначе знам от съновника че не е хубаво да се сънува бебе,но пак зависи и от ситуацията и дали е твое и т.н. има различни тълкования....

# 662
  • Mediterraneo

Ти сериозно ли  Shocked

# 663
Означава, че така му се иска.  Grinning Не се занимавай с глупости. Каквото, такова. Да ви е живо и здраво само.

# 664
тъй като не видях някой да ми е отговорил, ще си позволя отново да си напиша проблема:

"привет на всички. имам едно силно притеснение и се надявам на малко помощ - смених си наблюдаващия лекар по независещи от мен причини и сега съм при една цуцка, дето никакво доверие й нямам. днес бях на втори преглед при нея и ми каза, че са ми намалели околоплодните води и трябвало да пия много течности. аз послушно изпълнявам, но се чух с предишния АГ и той ми каза че в такива ситуации е редно да се прави запис на тонове и да се провери със секрет от влагалището дали е спукан мехура или водите просто са намалели поради други причини. та сега си меря Т през 1 час и се ослушвам за движенията на бебо. в петък пак съм на преглед при въпросната г-жа, за да види дали нивото на водите се е нормализирало, но на нея и апаратурата й е стара и тя самата  е една такава...абе нямам й доверие. а не мога тепърва пак да сменям лекар, това вече не знам кой ще ми е подред и се изморих да ги обикалям. от друга страна силно се притеснявам да не стане проблем за бебето ей така от нищото.
всъщност въпросът ми най-вече е къде мога да си направя запис на тонове и колко струва, ако не успея нещо да се спогодя с АГ-то?? честно казано мога да се преборя за запис при нея, но предпочитам да имам и резервен вариант Sad
благодарности предварително..."

а от днес имам и още един въпрос - навсякъде чета че по време на бременност пигментацията на ареолите на гърдите се променя и силно потъмняват. при мене е точно обратното - изсветляха. това дали е проблем според вас?  newsm78

# 665
  • София
всъщност въпросът ми най-вече е къде мога да си направя запис на тонове и колко струва, ако не успея нещо да се спогодя с АГ-то?? честно казано мога да се преборя за запис при нея, но предпочитам да имам и резервен вариант Sad
благодарности предварително...

Във всяка АГ болница можеш да си направиш запис на тонове срешу заплащане. В Шейново мисля, че е 10 лв. Успех! Peace

# 666
(незнам как се вмъква цитат)

да имам железен дефицит,но бях на границата,а не под нея и веднага започнах да вземем желязо......мислех,че се оправям,но явно не е така. дано е от това,че аз вече незнам как да с еоправдавам пред мзжа ми. систематично вече немога да си изпълнявам елементарни домашни задължения и наистина това ми пречи.той хабер си няма от бременни жени,знае само,че сестра му не спря да си работи до ражданиата и на двете им деца,майка му също е родила три,с които е работила,а аз не работя и само лежа и спя,а на всичкото отгоре и пак с еоплаквам,а той яде салати или сам си прави след 14 часов работен ден  Cry какво да правя? вие как се оправяте?

# 667
  • София
здравейте момичета,аз съм бременна в четвърти месец и до скоро бях много зле.постоянно ми с егадеше,ниско кръвно и всички гадни неща си ги имах,после за една,две седмици ми просветна,върнах си апетита и леко се почувствах пак нормален човек,но...от два,три дена насам отново нещо ства с мен.сега пък постоянно съм изморена.и постоянно ми се спи.това нормално ли е? например вчера наистина станах доста рано сутринта,че имах работа,но на обяд бях вкъщи и спах целия след обяг около 4 часа,после към 23.30 часа си легнах и спах днес до 10.30 ,а сега три часа по-късно искам да си легна.нещо ме плаши това.....отделно си нямам никаква енергия,въпреки,че гледам да ям хубава храна,пия си и добавките,не ходя на работа....имам спокоен живот. ако имате нещо като мнение и съвет ще се радвам Hug

Абсолютно е нормално за този срок на бременността- и умората, и постоянната нужда от сън. Аз и 2-та пъти бях така, чак към 5 месец малко ми просветна. Peace

# 668
мерси...значи за себе си да не се притеснявам,а само за любимия  Crazy

# 669
rika, аз ти прочетох въпроса, но просто не знаех какво а ти отговоря. Дойде ми на ум за коя да е болница. Нямах идея обаче за цените. Както и по другия проблем. Стисам палци само да е нещо безобдно и да си изкараш бременността спокойно до края.  Hug
marittaa, не трябва да се тревожих и за него. Състоянието е моментно. Така или иначе бременността ти ще свърши. Не се чувствай виновна и не се оправдавай. Той със сигурност не си мисли, че го правиш от глезотия.

# 670
Сънувал че на видеозон са ми казали че е момиче,но прави сте не трябва да се занимавам с такива неща,да е живо и здраво и толкова   bouquet

# 671
мерси...значи за себе си да не се притеснявам,а само за любимия  Crazy

дори и за него не виждам защо да се притесняваш, нищо няма да му стане ако някой не му "слугува" няколко месеца  Wink
аз се почувствах нормален енергичен човек едва към 7-я месец - преди това или ми се гадеше, или бях постоянно изморена, след това трябваше да свиквам с корема и новопоявилите се неразположения, докато най накрая се адаптирах към цялостното положение и в момента съм 6ца, понякога дори за малко забравям че съм бременна.
гледай себе си и здравето си, сега ти е паднало да си малко егоист, после няма кога. мъжът ти и другите около теб ще оцелеят   bouquet

niki97 - съзнавам че ми е малко глупав и хаотичен въпроса, но наистина съм се отчаяла от постоянната смяна на лекари и некадърността им, слава Богу че имам нормална бременност без усложнения иначе не знам какво щях да правя. просто вече се чувствам безпомощна и сега това с околоплодните води ме стресира точно поради причината че няма на кой да се доверя и да съм спокойна че ме наблюдава човек, който си разбира от работата, а вместо това трябва да чета като луда по форумите и да търча хаотично по болниците  smile3514 ще си позволя накратко да разкажа какво ми се случи преди няколко дни, за да ме разберете правилно:
изведнъж посреднощ ми се появи силна болка в сърдечната област - не можех дори въздух да си поема, не можех да легна, да стоя седнала, болеше ме при движение и така в продължение на 9 часа! разбирах че е невралгия и няма какво да се направи, но болеше ужасяващо, от 1 до 9 сутринта стоях седнала и ревях от болка, безпомощност и изтощение. през деня ме отпусна. на следващата нощ - пак същото. Отидох в Окръжна болница и дежурния лекар ми каза моментално да заминавам в Шейново или Майчин дом, да ме приемат по спешност за наблюдение, защото невралгията можела на този етап от бременността да предизвика контракции и едва ли не раждане. послушно се запътих към Шейново. там дежурния лекар ме прекъсна още на първото изречение, каза ми че нямат кардиолог и да заминавам към Майчин дом. опитах се да обясня, че нямам нужда от кардиолог а от наблюдаващ гинеколог, но ме отпратиха. отидох до Майчин дом. там ме изгледаха безпомощно и ме питаха какво да ме правят!! отговорих че не знам, не съм лекар все пак и по лекарко настояване съм там, не защото ми е мечта да обикалям болниците в 3 сутринта на -15 градуса. почнаха да псуват Шейново защо са ме препратили към тях. накрая изнервена, омаломощена, замръзнала и превита на две от болка им теглих една майна и се прибрах вкъщи. след 2 часа обикаляне по болниците. три дни се гърчих и ми мина, слава богу без усложнения за бебето. и сега като съчетаете тази случка, с още 2-3 подобни в началото на бременността + смяната на 3-ма наблюдаващи лекари и попадането на поредната некадърна такава, можете да разберете хаоса в главата ми.
извинявам се за дългия пост, но наистина много ми дойде тези дни и ми се искаше да споделя.

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 15:50 от rika

# 672
AnGeLcHeTyYy, означава, че е време АГ-то ти да ти каже пола, че да се успокои мъжа ти по този въпрос.  Laughing
marittaa, нормално е да си уморена и да ти се спи. Гледай си здравето и няма какво да се оправдаваш пред мъжа ти, просто му обясни му какво ти е.  Peace
rika, в Тина Киркова мерят тонове, не знам колко се плаща, към края на бремеността сякаш беше безплатно. Дано всичко е наред.  Peace

# 673
  И аз имах огромна нужда от сън. Сега определено се чувствам по- добре, но все още си имам дни, в които много ми се спи и нищо не ми се прави.Това си е нещо напълно нормално.

# 674
О, rika, не е глупав, нито хаотичен. И разбирам тревогите ти. Дано наистиа нещата се наредят, в което вярвам. Лошо е, че нямаш и доверен лекар. По форуми и книжки можеш само да гадаеш за състоянието си. Няма какво да те посъветвам, освен да си спокойна. Не знаеш още дали има проблем. И ...желая ти да намериш онзи доктор, който ще ти отговори на въпросите, ще ти вдъхне доверие и ще внесе спокойствие в последните седмици от бременността ти. Hug

Общи условия

Активация на акаунт