Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 52 313
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте!
Аз съм в 30 г.с.Миналата седмица ходих на 4д и ми казаха,че бебто върви 1 седмица напред.Освен това е малко дебеличко.В двадесет и девета седмица тежеше 1550 г.Освен това е със седалищно прилежение.Само преди 2 седмици беше главично,но изглежда че се е обърнало.Какъв е шанса да се наложи да раждам секцио според вас.Или е още рано да се каже?
Благодаря предварително!

# 631
Според мен е рано да се каже още, но ако НЕ искаш да раждаш секцио - има разни естествени трикове, за да "помогнеш" на бебето да се обърне. Не ми се е налагало да ги ползвам, но ни ги обясняваха на курса за бременни при първата ми бременност. Дано някое от момичетата може да те насочи, ако те интересува.
Иначе за това, че върви с една седмица по-голямо и че е "тежко" - това са условни изчисления според дължината на бебето, няма как да го претеглят вътре в теб, нали? Пак на първата бременност ми говореха за предизвикване на раждане, защото бебето било много тежко, а се роди 3500. Просто беше дълъг - 54 см.
Успех и спокойствие засега!   bouquet

# 632
Здравейте!
Аз съм в 30 г.с.Миналата седмица ходих на 4д и ми казаха,че бебето върви 1 седмица напред.Освен това е малко дебеличко.В двадесет и девета седмица тежеше 1550 г.Освен това е със седалищно прилежание.Само преди 2 седмици беше главично,но изглежда че се е обърнало.Какъв е шанса да се наложи да раждам секцио според вас.Или е още рано да се каже?
Благодаря предварително!
Има време да се обърне бебето според мен, пожелавам ти го.  Peace
Ако си с априлски термин и ако желаеш, заповядай в темата на Априлки 2010: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=465143.0

Там скоро момичетата дадоха следните съвети за обръщане на бебето:

"Настрой се, че бебчето ще се обърне, междувременно можеш да правиш някои много прости неща, за да му помогнеш - ходи всеки ден, избягвай да стоиш облегната назад и да полягаш по гръб, винаги когато е възможно оставяй корема да виси /сядай на стола или дивана, така че да можеш леко да се наведеш напред/, когато си почиваш лягай на лявата страна, като пъпът е добре да "сочи" надолу, опитвай се да спиш на лявата страна, по няколко минути на ден заставай на четири крака, като прибираш брадичката към гърдите и местиш таза напред /действа много добре и за болките в гърба/. Ако спазваш тези дребни неща гравитацията ще помогне на бебето да заеме правилно положение - главата му е най-тежката част от тялото и тя естествено ще се стреми надолу, а гръбчето от своя страна ще се разположи от ляво.  Освен това избягвай да стоиш с кръстосани крака, можеш да се поинтересуваш и от инверсията и "сеенето" с шал от този линк http://www.estestveno.com/childbirth/pregnancy%20and%20childbirt … 20and%20exercises, там можеш да намериш полезна информация."

"Относно седалищното прилежание моят док за сега ми каза само сутрин и вечер по 10-на минути да пълзя на 4 крака, като предните два крака трябва да са лакти за да може дупето да е максимално нагоре."

# 633
ina1984,тини мини е дала много точен линк - заповядай при нас  Hug
Ако това ще те успокои ,моето бебе в 27 г.с. тежеше 1400 гр Mr. Green
Голям мъж ще раждам  Mr. Green Дебеличко не смятам ,че е ,по-скоро се радвам ,че е по-голямо ,нито пък ме плаши мисълта ,че може да се роди над 3,500 примерно Mr. Green
Самод а е живо и здраво ,не се тревожи ,прави си упражненията ,стискаме палци да се обърне Naughty

# 634
Здравейте мили мами,имам  въпрос и се надявам на отговор.
 PraynigПоследният ми цикъл беше на 09.01.,според мой изчисления на 16.01 трябва да ми е била ову-то и точно тогава имах сексуален контакт,5 дни по-късно започнаха едни болки долу ниско,имаше зацапване,на следващия ден имах нещо като цикъл,само че много оскъден и много кафеникаф.От 4 дни постоянно ми се пишка,не спирам да пия сок от ябълка(попринцип съм почитател на газираното),имам леки световъртежи и тъпи болки в кръста.....Вчера си купих тест и го държа в шкафа,защото не съм сигурна кога е точния момент,за да го направя,а ми се иска като се тествам да видя двете чертички....Та въпроса ми е,вие как мислите,дали има нещо или си въобразявам,след този кратък цикъл по никое време?! newsm78

# 635
привет на всички. имам едно силно притеснение и се надявам на малко помощ - смених си наблюдаващия лекар по независещи от мен причини и сега съм при една цуцка, дето никакво доверие й нямам. днес бях на втори преглед при нея и ми каза, че са ми намалели околоплодните води и трябвало да пия много течности. аз послушно изпълнявам, но се чух с предишния АГ и той ми каза че в такива ситуации е редно да се прави запис на тонове и да се провери със секрет от влагалището дали е спукан мехура или водите просто са намалели поради други причини. та сега си меря Т през 1 час и се ослушвам за движенията на бебо. в петък пак съм на преглед при въпросната г-жа, за да види дали нивото на водите се е нормализирало, но на нея и апаратурата й е стара и тя самата  е една такава...абе нямам й доверие. а не мога тепърва пак да сменям лекар, това вече не знам кой ще ми е подред и се изморих да ги обикалям. от друга страна силно се притеснявам да не стане проблем за бебето ей така от нищото.
всъщност въпросът ми най-вече е къде мога да си направя запис на тонове и колко струва, ако не успея нещо да се спогодя с АГ-то?? честно казано мога да се преборя за запис при нея, но предпочитам да имам и резервен вариант Sad
благодарности предварително...

denimira просто направи теста мила, тук и да правим догадки няма да ти стане по-леко. всичко е възможно. стискам ти палци и не се отказвай, аз след два отрицателни теста виж докъде я докарах   bouquet

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 01:54 от AnMary

# 636
Здравейте на всички във форума . Аз съм нова и се надявам да съм улучила темата . Искам да ви попитам като приятелки , защото съм много изплашена и за сега няма с кого да споделя . Живея в Испания , нямам си приятелки тук . Та да си дойда на въпроса . От 3 месеца опитвахме с моя мъж да си имаме бебе и ето , че този месец един случаен тест ми показа невероятните 2 чертички на , които не поварвах и в продължение на няколко дни си направих 9 теста и всички положителни . Но сега да ви кажа  , защо съм изплашена . Когато разбрах беше петък и моята лична лекарка беше приключила за деня . За това реших да отида до бърза помощ  , понеже имам хипертироидизъм и смятам , че трябва да спра да пия хапчетата си . Там , след дълго чакане  , ме приема една невероятно противна гинеколожка , на която и обяснавам - последният ми мензис беше на 22 декември , този месец не ми дойде прах си тес и е полойителен имам болка ниско долу , която ту е силна , ту слаба и гърдите ме болят . Тя ме гледа сигурно 10 минути е вагинален егофраф и ми казва , 4е не вижда нищо , зачи съм била напражила аборт или е извън моточна  а аз и казвам , 4е не съм имала и капка кръв . Направи ми кръвни изследвания и нивото на хормона беше 273,52 . и на амбулаторния лист ми написа аборт . Аз имах чувството , че ще умра . Каза ми този петък пак да отида . След този преглед си правих още тестове и все положителни . Вие какво мислите , моля ви кажете ми .  Cry

# 637
Не мога да ти отговоря на въпросите, но ме озадачи факта, че гинеколожката предполага извънматочна бременност и нищо не предприема??? Имаш ли възможност за посещение при друг лекар? Извънматочна бременност не е за подценяване. Освен ако бременността е ранна, плода е загинал и очакват организма сам да се справи с редуцирането. От нивата на хормона не разбирам.

# 638
Това ми е първа бременност и при това силно желана и искам всичко да е наред . Утре имам час при личната си да и кажа , че съм с положителни тестове и мисля да не и казвам за онази  , която ме изплаши до смърт . По мои изчисления ако всичко е наред би трябвало да съм във 5-6 г. с. . Дали ако всичко е наред може да се види точката?   Sad Sad  Вече не знам какво да мисля толкова съм изплашена , немога да споделя с никого , защото моят мъж не иска никои да знае докато не стане ясно . Моля ви кажете какво мислите . Да всичко е наред ?  Много ви балагодаря предварително , а на всички бременни пожелавам безпроблем 9 месеца и после много хубави бебета   bouquet
Не мога да ти отговоря на въпросите, но ме озадачи факта, че гинеколожката предполага извънматочна бременност и нищо не предприема??? Имаш ли възможност за посещение при друг лекар? Извънматочна бременност не е за подценяване. Освен ако бременността е ранна, плода е загинал и очакват организма сам да се справи с редуцирането. От нивата на хормона не разбирам.

Утре имам час при личната и се надявам да ме изпрати на гинеколог , защото тук системата им е доста смотана .

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 01:54 от AnMary

# 639
Това ми е първа бременност и при това силно желана и искам всичко да е наред . Утре имам час при личната си да и кажа , че съм с положителни тестове и мисля да не и казвам за онази  , която ме изплаши до смърт . По мои изчисления ако всичко е наред би трябвало да съм във 5-6 г. с. . Дали ако всичко е наред може да се види точката?   Sad Sad  Вече не знам какво да мисля толкова съм изплашена , немога да споделя с никого , защото моят мъж не иска никои да знае докато не стане ясно . Моля ви кажете какво мислите . Да всичко е наред ?  Много ви балагодаря предварително , а на всички бременни пожелавам безпроблем 9 месеца и после много хубави бебета   bouquet

Миличка ние само можем да предположим какво е задължително трябва да те види лекар,особено ако е извънматочна Praynig

# 640
Аз лично не смятам , че е аборт  , но съм силно изплашена за извънматочна  , много ме е страх и докато стигна до някой гинеколог ще откача .

Май нямам избор , ще чакам . Само се моля да ме зарадват .

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 01:55 от AnMary

# 641
Май нямам избор , ще чакам . Само се моля да ме зарадват .
Сигурно ти е много трудно в момента но просто докато не се консултираш с гинеколог добър,не можем да предскажем нали WinkДано всичко е нормално Hug

# 642
Наистина ми е много трудно , чувствам се ужасно . Но ти благодаря .  Hug

# 643
Наистина ми е много трудно , чувствам се ужасно . Но ти благодаря .  Hug
Стискам палци и ще се моля за теб Praynig

# 644
Наистина много ти благодаря .   love001  love001

Утре ще пиша какво ми е казала личната . До утре .

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 01:57 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт