Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 52 621
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И аз имам проблеми със съня,понякога се будя към 4 сутринта и след това нямазаспиване до към 6 или 7 часа, добре че вече не ходя на работа и след това сипоспивам докъм 9.00.

# 61
в предната тема разисквахме съня....вчера например спах цялата нощ, както и до 12 на обяд...съпругът ми дори се страсна,че ми  има нещо...казах му,че си е от бремеността, а той заключи,че просто обичам да си поспивам и мързелувам Laughing

да питам за Магнезия....изпих две опаковки,но се чувствам добре и мисля да не пия трета...мога ли да го спра или да си продължа с него

# 62
да питам за Магнезия....изпих две опаковки,но се чувствам добре и мисля да не пия трета...мога ли да го спра или да си продължа с него
Не е препоръчително да се спират лекарства на своя глава.Това ,че сега си добре е хубаво,но не рискувай! Peace

# 63
Във връзка с магнезия - знаете ли дали е добре приемът му да се съчетава с определени храни и съответно да се избягва съчетаването с други? Нищо такова не пишеше на опаковката, но например за желязото знам със сигурност, че е добре да се приема заедно с храни, съдържащи витамин Ц (портикали, домати...), за да се улесни усвояването му от организма, както и да се избягва да се приема с кафе или чай, защото те пък възпрепятстват усвояването му. Та се чудех дали има някакви подобни зависимости и за магнезия.

# 64
Докато закачах Коледните лампички ме удари съвсем леко ток. Не можах да намеря информация по въпроса. Не съм се притеснила особено, но ако някой знае нещо за евентуални последствия, моля  да сподели  Flutter !

# 65
Докато закачах Коледните лампички ме удари съвсем леко ток. Не можах да намеря информация по въпроса. Не съм се притеснила особено, но ако някой знае нещо за евентуални последствия, моля  да сподели  Flutter !
    И на мен ще ми е интересно.Когато бях бременна в 3-4 месец и мен ме удари ток.

# 66
Няма последствия от лек удар.

# 67
Кюбит, благодаря   bouquet !

Единственото което намерих в нета е, че на някакъв екстрасенс майка му е преживяла токов удар   Crazy,през бременността, предполагаше се че дарбата му е от това   Mr. Green !!!

# 68
проблем: страх ме е  Shocked

# 69

От какво?

# 70
Във връзка с магнезия - знаете ли дали е добре приемът му да се съчетава с определени храни и съответно да се избягва съчетаването с други? Нищо такова не пишеше на опаковката, но например за желязото знам със сигурност, че е добре да се приема заедно с храни, съдържащи витамин Ц (портикали, домати...), за да се улесни усвояването му от организма, както и да се избягва да се приема с кафе или чай, защото те пък възпрепятстват усвояването му. Та се чудех дали има някакви подобни зависимости и за магнезия.
http://www.home-bodybuilder.com/features/133-magnezii.html
Доколкото разбрах е добре да се приема с калций.

# 71

страх ме е дали всичко ще мине нормално, от повредите по тялото и травмите, дали ще мога да съм добра майка после.
толкова ли не е нормално да ме е страх??
мога да правя какво ли не, но елементарно не мога да сготвя и едно дете да родя.
може ли да ми кажете как го правите без да ви мигне окото?

# 72
страх ме е дали всичко ще мине нормално, от повредите по тялото и травмите, дали ще мога да съм добра майка после.
толкова ли не е нормално да ме е страх??
мога да правя какво ли не, но елементарно не мога да сготвя и едно дете да родя.
може ли да ми кажете как го правите без да ви мигне окото?

Нормално е, разбира се. Важното е да гледаш с оптимизъм, а не с нагласата за провал. Не знам за какви повреди и травми пишеш. Мисли си за това как всичко ще мине повече от нормално. Сигурна съм, че дете можеш да родиш. Виж, манджите са сложно нещо. Не на всеки му лепне, но не е болка за умиране. Ами това е в общи линии. Ако имаш някакви конкретни притеснения, сподели с нас, а най-добре с наблюдаващият те лекар. Успех Peace!

# 73
А защо си мислиш,че го правим без да ни мигне окото Laughing
Всички сме имали своите страхове как ще се справим с раждането и отглеждането на детето.
Ще се справиш и ти,повярвай ми Wink

# 74
не съм бременна. все още. по пред последни данни де. мислех, че съм узряла за деца - в смисъл, пуснах се по течението и когато дойдат, тогава, но аз имам недостатъка да се стремя да правя информиран избор и така в последния месец пред мен се разкри картина, която ми е много кървава - детайли от раждането, над които не се бях замисляла. например мислех, че секциото е безобидно и понеже на мен ми е нещо като показание, се бях подготвила докато не се натъкнах на идеята, че секциото едва ли не е крайна принципно нежелана мярка и така реших, че въпреки рисковете, ще се пробвам с нормално, но тогава открих великите тайни на разкъсванията, епи... забравих-какво-беше-там, шиения, евентуална нужда от пластични операции после и какво ли още не, да не говорим за окситоцина и натискането на корема, за да се насили раждане.

вижте, може да ви се стори егоистично, но аз предвид цялата информация, почнах пак да се пазя и много сериозно се замислям как мога да се сдобия с деца без да преминавам през всичко това. не мога да си представя да лежа на легло като покосена от сериен изнасилвач и да не мога да се грижа за детето си адекватно поради такива травми. а след това да се чудя ще ме иска ли пак мъжът ми. винаги бях смятала, че природата го е измислила, така че всичко да става просто с контракции и разтягане на мускулите, което е един вид болка, но явно тази болка е песен пред всичко друго.

а и докторите не ми помагат много - естествено, че ми казват, че всичко ще е наред, но ... то и аз да седя по цял ден в такава касапница, и аз ще придобия идеята, че всичко това се нарича "наред".

просто ме е страх и това е

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 00:09 от becky bloomwood

Общи условия

Активация на акаунт