Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 52 605
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Я вземи прочети тази тема Wink

# 76
четох я ..  Laughing
единственото частично решение, което открих е, че или трябва да раждам в чужбина, или в болницата в разлог  Laughing
или по-добре изобщо да не раждам

# 77
четох я ..  Laughing
единственото частично решение, което открих е, че или трябва да раждам в чужбина, или в болницата в разлог  Laughing

Значи имаш три варианта, което си е направо есктра в твоя случай Laughing.

# 78
мама мууни,аз имам проблем със съня.в смисъл немога да заспивам сама незнам защо,чакам мъжа си които работи нощтно време.мислех че с бременността това ще се регулира и ще ми се приспива рано,но уви още по зле по цяла нощ съм бухал #Crazy
поне на другия ден си поспивам до късно,но със сигурност не е приятно защото изчетох толкова книги списания и комп омръзва,но какво да се прави.ако се опитам и се натисна да спя ме заболява главата и не се и опитвам вече.

# 79
четох я ..  Laughing

значи е толкова лошо колкото си мисля  Shocked

# 80
А може ли да се взема рибено масло по време на бременност? Аз имам две опаковки и според мен не е проблем, съдържа Омега-3, разни там полезни неща. Но ми е интересно лекарите какво казват. Някой знае ли нещо по въпроса?

# 81
Лекарите казват "да". Wink
Повечето комплекси "витамини + омега 3 мастни киселини" са именно с рибено масло. Ето снимка на едни от доста скъпите комплекси, които се продават в САЩ. По-малкото хапче е омега/рибеното масло, по-голямото витамините и минералите.

# 82
Лекарите казват "да". Wink
Повечето комплекси "витамини + омега 3 мастни киселини" са именно с рибено масло. Ето снимка на едни от доста скъпите комплекси, които се продават в САЩ. По-малкото хапче е омега/рибеното масло, по-голямото витамините и минералите.

Toчно тези пих по време на бременността си.

# 83
Благодаря! Моите са само рибено масло - капсулка от 1000мг. Само не знам по колко да вземам на ден - на опаковката пише по 3 на ден по време на хранене, но при бременност дали е пак същото? Тези витамини+рибено масло по колко на ден вземахте и колко мг е само рибеното масло?

# 84
Джи, и аз.  Peace
Но няма да повторя.  Rolling Eyes 1) много лошо ми ставаше от витамините и 2) открих вегетарианска алтернатива без рибено масло и желатин.

Дион, тези посочените специално съдържат "omega-3 fatty acids 440 mg, като DHA са най-малко 295 mg" Погледни си опаковката и прецени.

# 85
  • Варна
четох я ..  Laughing
единственото частично решение, което открих е, че или трябва да раждам в чужбина, или в болницата в разлог  Laughing

значи е толкова лошо колкото си мисля  Shocked

Не е чак толкова лошо. Просто никой не е застрахован от нищо, може да имаш страхотно раждане, без разскъсвания, а може и да е тежко. Но пък като се замислиш, утре може и кола да те блъсне и да ти докара куп главоболия. Гледай оптимистично на живота.  Hug

# 86
четох я ..  Laughing

Thinking newsm78
Ами....знам ли. Може и толкова лошо да е. Пък може и да не е. Никой не може да каже как ще е при теб.
Тц, тц...направо ме замисли Thinking. Една огромна част от пишещите в този форум сме минали оттам. Да се чудиш как сме оживели Thinking...

# 87
  • София
dion, рибено масло се пие. Има цяла тема по въпроса http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422612.0. Доста е дълга, но специално за бременните е важно да пият рибено масло, което не съдържа витамин А, защото той е опасен при предозиране.

# 88
...витамин А, защото той е опасен при предозиране.

Зависи от произхода му обаче Peace. Може и да се пие без проблем. Аз пиех вит. А по друг повод през бременността.

# 89
четох я ..  Laughing

Като се замислиш, и мензисът може да ужасен, имам приятелки, които лежат по три дни на легло с болкоуспокоителни... тече ти кръв, всякакви негативни емоции, пъпки... И какво, никаква полза от него. А от бременността поне имаш дете накрая. А за радостите от имането на дете нищо не може да се разкаже и да се разбере, преди да го имаш, сори.
Take it or leave it. Преживява се, във всеки случай, особено от 19 век насам. За раждането става дума.

Общи условия

Активация на акаунт