Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 52 607
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Във връзка с магнезия - знаете ли дали е добре приемът му да се съчетава с определени храни и съответно да се избягва съчетаването с други? Нищо такова не пишеше на опаковката, но например за желязото знам със сигурност, че е добре да се приема заедно с храни, съдържащи витамин Ц (портикали, домати...), за да се улесни усвояването му от организма, както и да се избягва да се приема с кафе или чай, защото те пък възпрепятстват усвояването му. Та се чудех дали има някакви подобни зависимости и за магнезия.
http://www.home-bodybuilder.com/features/133-magnezii.html
Доколкото разбрах е добре да се приема с калций.

Благодаря!   bouquet И аз така разбирам от материала, че се комбинира с калций.

# 91
becky bloomwood,да ти кажа,страховете,които изпитваш са напълно излишни!
Едно от най-хубавите неща,които могат да се случат на една жена,е да роди дете!
 И повярвай,няма нищо по-силно желано от това детето да се роди живо и здраво!
 А ако имаш щастие(избор,защото не винаги има такъв) да родиш и по вагинален път,ще е просто прекрасно!Да родиш(по нормален път) е заложено дълбоко в сексуалността на жената.Така тя доузрява.Много жени споделят,че даже и след разкъсвания,и след пластика,имат промени в сексуалния си живот към по-добра страна.

Но на първо място е живот и здраве на бебето!И всяка една жена,ако знае,че само секциото може да му осигури това,ще се подложи на тази операция,със или без да и мигне окото!И пак ще има повод да се чувства горда и удовлетворена от факта ,че е сторила най-доброто,за да подари на този свят още един живот!

Така че ,в която посока и да тръгнат нещата,винаги има огромен шанс да се чувстваш безгранично щастлива от раждането и от майчинството! Hug

# 92
боже, а аз вече трета бременост пия магнезии и никой не ми е казвал това....
сам одето онзи ден се похвалих, че съм добре и мислех да го спирам след като свърша опаковката...После ме боля корем цяла нощ,че и цял ден...Привечер изпих един нош-па и ме отпусна.Така и не можах да преценя от  какво и защо ме боли....Това ми е най-гадно през бремеността, защото не знаеш дали те боли нещо от черва,стомах или газове или от бремеността и контракции.... Rolling Eyes

# 93
Здравейте,
Каква е вероятността за бременност, ако да речем преди 3 дни са се създали "предпоставки" за забременяване, а днес е дошъл цикъла на момичето (2-3 дни по-рано от очакваното)?
Благодаря!

# 94
Никаква.

# 95
А след колко време може лекар да се произнесе категорично?

# 96
Здравейте,
Каква е вероятността за бременност, ако да речем преди 3 дни са се създали "предпоставки" за забременяване....

За пръв път виждам така интелигентно зададен този въпрос Laughing.
Мисля, че няма за какво да се тревожите. Нека минат поне две седмици. И пак си зависи.

# 97
Това ми е най-гадно през бремеността, защото не знаеш дали те боли нещо от черва,стомах или газове или от бремеността и контракции.... Rolling Eyes

Контракциите много ясно се различават от нервен стомах или игриви черва. Газовете обникновено са от храна, просто бременните са по-чувствителни и по-често може да се случи да имат.

руут12, поне 10-ина дни след цикъла, както и полина е написала.

# 98
Aко бащата иска да присъства на раждането плаща ли се нещо?

# 99

Почти сигурно ще трябва да платите. В държавните болници може би няма да ви искат пари, но пък там няма опция "присъствие на бащата" май Laughing.

# 100
  • Варна

В държавните болници не се допуска присъствие на бащата и много правилно според мен.

# 101
  • София

В държавните болници не се допуска присъствие на бащата и много правилно според мен.

Това ама изобщо не е вярно. Родила съм в Окръжна болница - София със секцио, а мъжът ми бе в краката ми с камерата  Wink И не сме платили нито стотинка.

# 102

Родила съм в АГ Св.София(ТК) в присъствието на бащата.Платили сме доста. Peace

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 11:02 от Селма

# 103
Здравейте мами , искам да ви попитам дали докато сте били бременни ви се е случвало , когато не сте ходили един - два дни до тоалетната по голяма нужда , да усещате лека болка ниско долу , и да се чувствате все едно ще се пукнете.

# 104
Случва се често. Опитай някой от съветите тук и се консултирай с лекаря си, ако нямаш облекчение.
http://www.ivf.no-meat.org/pregnancy/laxative/

Общи условия

Активация на акаунт