Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 52 660
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Според мен, можеш да пиеш само Малтофера, защото в него има ФК, а и гледам, че вече си в 20 г.с. Обикновено дават ФК да се пие до края на 3-я месец.

# 121
Прегледът на шийката е с колпоскоп. При 3 А задължително си направи пак цитонамазка. Обсъди с докторката си нещата. Щом МБ е била чиста - ок. Какво друго е пишело на цитото, та трупата е трета А?

пишеше че препоръчват колпоскопия нищо друго но вероятно ще ида при друг гинеколог т.к. лекар в друга област ми каза в никакъв случай да не приемам антибиотик и че приема на АБ няма нищо общо с цитонамазката

# 122
момичета едно питане имам.тази нощ се събудих от пронизваща болка във (влагалището)беше за около 4,5 секунди и се уплаших.не се овтори но според вас имам ли място за притеснение,да звъня ли на доки или да не се притеснявам.

благодаря ви Hug

# 123
момичета едно питане имам.тази нощ се събудих от пронизваща болка във (влагалището)беше за около 4,5 секунди и се уплаших.не се овтори но според вас имам ли място за притеснение,да звъня ли на доки или да не се притеснявам.

благодаря ви Hug

И аз имах такава веднъж. позамислих се дали да не се притесня, но не ходих на лекар, а на месечния преглед нищо ми нямаше. ако се повтори иди да те видят за всеки случай.

аз онзи ден също имах странно усещане - посреднощ се събудих от ритането на бебето, но този път риташе толкова ниско долу, че буквално усещах ритането във влагалището  Shocked знам че не е възможно, но доста ясно го усещах и много се притесних, реших едва ли не, че е тръгнал да излиза  Blush  Blush

# 124
Моето бебе е седалищно и редовно ме прорязва такава болка ниско долу като ме срита   Mr. Green

# 125
Аха и аз това щях да кажа, рика аз така го усещах когато беше седалищно, приплаквало ми се е от болка и от страх  Rolling Eyes То наистина все едно всеки момент един крак ще се подаде отдоло  Grinning

# 126
Момичета отчаяна, не знам вече има ли на какво да се надявам. Вчера ми беше втория преглед, след първия имах своите притеснения за които споделих в предната тема, но след вчера вече съм сигурна че нещата не вървят на добре. Докторката ме гледа първо с коремен ехограф, видя само плоден сак /в 8 г.с. съм/, без ембрионална структура. После ме гледа и на вагинален, каза, че съм с обърната матка и това и пречило да види добре. След 10 мин. ровичкане, натискане по корема и повдигане на таза видя ембрион, който обаче "трябвало да бъде по голям", не се видя и сърдечна дейност. На преглед съм пак следваща седмица. Вече нямам надежда...в 8г.с. с вагинален не се видя сърдечна дейност. Cry Иначе каза че има нарастване в сравнение с първия преглед. Открих лекар в близък град, който има 4D ехограф, дали на него вече ще получава някакъв по ясен отговор?

# 127
  • Пловдив
Аха и аз това щях да кажа, рика аз така го усещах когато беше седалищно, приплаквало ми се е от болка и от страх  Rolling Eyes То наистина все едно всеки момент един крак ще се подаде отдоло  Grinning

Мда, и мойта щерка беше седалищно и точно такова е усещането  Peace

Аз да ви попитам - на вчерашния преглед ми казаха, че плацентата ми е предна, но е ниско - една част от нея покрива разреза от първото секцио. Какво означава това - лекарят ми каза, че може и да се вдигне, но опасно ли е за следващото раждане. Почти не се надявам за нормално раждане, при другото раждане ако плацентата е още на разреза какво ще правят  newsm78

alena_ , а редовен ли ти беше цикълът - да не би да си имала късно забременяване  newsm78 Непременно се консулирай с още някой - и мен с Калина ме убеждаваха, че е кухо яйце, докато един по-търпелив лекар не чу пулсацийките  Praynig Стискам ти палци  Praynig

# 128
И аз съм с обърната матка и не е имало проблем да се види плода на ехографа.Все пак не се притеснявай може да си имала по-късна овулация,дано всичко е наред.

# 129
Сега като ви чета за това как ритат бебетата дето са седалищно разположени и се замислих... мойта мишка е главично но дупето и е горе, телцето е в дясно, а крачетата са свити покрай телцето и си ги е протегнала в ляво от главичката, при което така жестоко ме рита в областта на левия яйчник, че страшно се бях стреснала ония ден. Вчера доки ми показа точно къде са и крачетата и как се протяга и ме разпъва долу ниско в ляво. Всичко това въпреки, че не е седалищно, така че и да са главично пак могат да ви ритат долу ниско!

# 130

alena_ , а редовен ли ти беше цикълът - да не би да си имала късно забременяване 
    Напълно е възможно,да е точно това! Peace

# 131
Алена, според мен е рано за 4Д ехограф, както и за притеснение...Но все пак-потърси още едно лекарско мнение...И пр имен беше така - в началото не с евиждаше нищо и не беше ясно има ли бременост или не /според докторката, въпреки,че аз бях убедена ,че има/

Аз да се оплача,че пак съм болна - вече четвърти път за тази бременост, тръшна ме грип /явно от малкия го прихванах и аз/ и сега адски ме боли глава, мускулите, както и цялото тяло...Слава богу, поне температура нямам. Снощи изпих един парацетамол, като мислех,че ще "пресека" наченките на вируса, но днес сутринта съм направо като смазана...Изпих още един парацетамол и се замислих - колко пъти на ден можеше да се пие това лекарство newsm78

# 132
tuly, до 2-3 таблетки мисля, че не е проблем. Но нека и другите да кажат.  Лекувай се с бабини илачи. Аз не съм много в час, но лимони, чай...

# 133
ами и бабините илачи ползвам, ама понеже целта ми е да пресека по-бързо грипа,та за това към парацетамола се насочих, въпреки,че съм чела доста лоши отзиви за това лекарство Confused А и бабините илачи не могат да ми премахнат адското главоболие и отпадналостта, както и това,че се чувствам като парцал... #Cussing out

Змейковица, и аз бях с ниско прикрепена плацента през първата си бременост, която така и не се вдигна до 8-я месец, въпреки очакванията...а след това получих отлепване на плацентата Cry Не ти го пожелавам... Според мен, разисквай този въпрос с лекаря си, най-компетентно мнение ще ти даде той... Peace

# 134
  • Пловдив

благодаря ви Hug

И аз имах такава веднъж. позамислих се дали да не се притесня, но не ходих на лекар, а на месечния преглед нищо ми нямаше. ако се повтори иди да те видят за всеки случай.

аз онзи ден също имах странно усещане - посреднощ се събудих от ритането на бебето, но този път риташе толкова ниско долу, че буквално усещах ритането във влагалището  Shocked знам че не е възможно, но доста ясно го усещах и много се притесних, реших едва ли не, че е тръгнал да излиза  Blush  Blush

Ето точно тези неща, които описвате ме изстреляха в понеделник на преглед. Оказа се, че бебетата са се завъртяли с крачетата надолу, преди бяха с главичките надолу, та от там и дискомфорта. От тогава до днес ме подритват я в дупето, я в пикочния мехур, но наистина много ниско ги усещам чак подскачам на моменти и дори е болезнено понякога. Наред с тези движения, усещам и по-леки над и около пъпа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт