Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 52 652
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Кати и моята коса започна много да се омазнява като забременях.Пробвах различни шампоани и маски и е фект нулев.Аз се надявам с раждането да се оправи но фризьорката ми ми каза да съм подготвена и за влошаване на нещата,особено ако кърмя.Но пък каузата си заслужава,така че Wink

# 571
За витамин А

В първите месеци на втората ми бременност ми се наложи да пия Геритамин нео, който съдържа витамин А. И тогава тук ми дадоха следната информация:

ЦИТАТ

Има изследвания за връзка между приема на витамин А и увреждания у плода. Повечето витамини за бременни не съдържат витамин А или ако има той е с растителен произход. Има значение какъв е произхода на витамин А. Този с животински произход - ретинол, в прекомерни количества може да бъде вреден за плода. Този с растителен - бетакаротин, е безвреден, защото ако е в прекалена доза организмът изхвърля остатъка, докато ретионола се натрупва. По време на бременност дори не се препоръчва козметика, съдържаща ретинол, но много хора си я ползват и нищо им няма.

Аз така и не разбрах в Геритамин нео какъв е произхода на вит.А, но е факт, че го пих 3 месеца. Според лекаря, който ми го предписа, нямаше проблем, а и АГ-то ми после потвърди.

# 572
Това с косата е ужасно относително, поне ако съдя по себе си. През първата бременност косата ми стана здрава и лъскава и си я миех веднъж на 10 дни (като никога). В началото на сегашната бременност пак беше така, но към 6-7 месец започна ужасно да пада, и досега е така.
След като родих първия път за около месец стоеше леко изтощена, после почнах да си правя домашни маски (смесени мед и зехтин) и ми беше много добре, макар че бяхме на кърмене на поискване.
Мисля - ако намеря време и сили - и този път след раждането пак да почна с маските.

# 573
  • Пловдив
Момичета, имам един въпрос към тези, които приемат железни препарати. През цялото време ли, докато ги пиехте ви бяха променени на цвят изпражненията / зеленикави или черни /, с извинение Embarassed

# 574
Момичета, имам един въпрос към тези, които приемат железни препарати. През цялото време ли, докато ги пиехте ви бяха променени на цвят изпражненията / зеленикави или черни /, с извинение Embarassed

Аз не съм пила, но синът ми приемаше до скоро Малтофер и да - тъмни бяха всеки път Laughing.

# 575
  • Видин
Да  Peace Hug

# 576
  • Пловдив
Благодаря, момичета   bouquet Това ме интересуваше, защото бях започнала да си мисля дали не са признак на някакъв проблем.

# 577
Благодаря, момичета   bouquet Това ме интересуваше, защото бях започнала да си мисля дали не са признак на някакъв проблем.

Ами не е особено приятна гледка, иначе не е проблем Peace.

# 578
Интересно колко различно се отразява една бременност на различни жени. Моята коса беше мазна преди да забременея, както и кожата ми беше смесен тип. Сега косата ми не се омазнява на често, а кожата ми е определено доста по суха.

# 579
  • Mediterraneo
Интересно колко различно се отразява една бременност на различни жени...

И различните бременности при една и съща жена  Grinning

# 580
Интересно колко различно се отразява една бременност на различни жени...

И различните бременности при една и съща жена  Grinning
Peace
С първото доста косопад имах, след като родих - нещата се оправиха.
С второто имах разкошна коса, запази се и в периода на кърменето, което е интересно.
После имах около 2 месеца косопад и сега цялата ми глава е в снопчета новопораснала коса.

# 581
Ох момичета, аз докато дойде следващия преглед ще се побъркам. Точкото ми пак е точка, но пораснала, не разбирам, но лекарката пак ме вика след седмица. Много съм притеснена. Каза ми ,че съм забременяла по -късно, тк цикълът ми е на 30-31 дни и овуто било настъпило по-късно. Не знам но нали седмиците на бременността се броят от датата н апоследния цикъл??? Излиза ми да съм 5 седмица , тя казва , че точко е на 4 седмици и рано е да се каже точно. Моля да ми кажете какво става ако някой знае дали има още нещо или просто съм много страхлива и притеснена.
Благодаря ви ,/ май много чета форуми и се шашкам/!!!!!

# 582
важна информация е, че все пак там правят тази фетална морфология! ще се обадя и ще разпитам за подробностите!
Условията и отношението им са малко кофти, конкретно за феталната. Ако нямаш медицински показатели, за да ти я направят с направление и така и така ще си плащаш, по-добре я направи на друго място.
Ако случайно си с близнаци (въпреки едното бебе на линийката), питай предварително как ще те таксуват, че понякога изненадват с двойна такса, нищо че дискът и прегледът са единични.

Афродита, по календар се броят от първия ден на последния цикъл. Със съвременната техника обаче, се установява точната възраст на плода и то именно в "малките" месеци. Аз съм като теб - цикъл на 28-32 дни, по-късна овулация и бебе, което се разминава в календарни и гестационни седмици. Следя гестационните и всичко съобразявам с тях.
На кое точно му е рано да се каже? Имаш сак, но още няма жълто тяло ли?

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 18:52 от Abrakadabra

# 583
За съжаление не ми каза и какво имам, на снимката се вижда само точка , където трябва да е. Тя каза искам да мине още време да го видим по-ясно, но нищо не мога а ти кажа още. Е какво да си мисля, абе ще я сменя, но въпросът е дали апаратът и е кофти или има нещо, за което да се притесня??

# 584
Дори нищо не ми каза за жълто тяло не знам как трябва да се види на ехографа. Гледа ме на вагинален. Толкова съм притеснена ,че просто не знам как ще изчакам още седмица...... Embarassed Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт