Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 52 632
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
За съжаление не ми каза и какво имам, на снимката се вижда само точка , където трябва да е. Тя каза искам да мине още време да го видим по-ясно, но нищо не мога а ти кажа още. Е какво да си мисля, абе ще я сменя, но въпросът е дали апаратът и е кофти или има нещо, за което да се притесня??
Явно много си се притеснила. Ето малко успокоение по метода на отхвърлянето.
Щом точката е където трябва да бъде, значи бременността ти не е извънматочна. Това е добра новина.
Понеже е само на 4 седмици, наистина е доста малко, за да се определи дали е нормална бременност или т. нар. кухо яйце. След седмица-две в сака се появява жълто тяло, което елиминира вероятността за кухо яйце. Затова иска да те види на въпросния етап от развитието.
А след още две седмици, ще се появи сърдечна дейност на плода.  Peace

"Точката" ти отговаря ли си на размерите за 4 г.с.?

Не се шашкай, не се натоварвай физически, пий достатъчно вода (1.5 - 2.0 л), пази се от вирусите и имай малко търпение. Че така ще се побъркаш още 36 седмици.  Wink

П.П.
За да не ти се получават няколко поредни публикации, ползвай опцията "редактирай".  Peace

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 19:16 от Abrakadabra

# 586
Афродита, не се притеснявай за разликата.  Hug Ти си смяташ по един метод (развитие от последния менструален период), а лекарката като гледа бебчето го мери по друг метод (на гестация). И двата са правилни, просто са различни. Заради късна овулация и/или късна имплантация може да се получи такава разлика.  Peace
Ето ти едно кратко обяснение за тези методи.

# 587
Благодаря ти за отговора, явно ще седя и ще чакам , за да видим това, което трябва и да се установи нормалната бременност. Трудно ми е да мисля за друго, и не мога да се съсредоточавам, и съм гладна постоянно. БОля се на бог вече тази седмица да се види ще съм в 6 седмица според календара, който открих за изчисление на бременността п оседмици.

Кюбит, благодаря ти за информацията. Ще се опитам спокойно да изчакам поне нещо да ми кажат, за да се успокоя,чу всичко е наред. След седмица ще са минали вече 25 дни от закъснените трябва да стане ясно ,предполагам. newsm78

Последна редакция: нд, 24 яну 2010, 20:54 от AnMary

# 588
  • София
Благодаря ти за отговора, явно ще седя и ще чакам , за да видим това, което трябва и да се установи нормалната бременност. Трудно ми е да мисля за друго, и не мога да се съсредоточавам, и съм гладна постоянно. БОля се на бог вече тази седмица да се види ще съм в 6 седмица според календара, който открих за изчисление на бременността п оседмици.
За теб календара със стандартното изчисление на важи.Спри да го гледаш и да се вкарваш във филми. Аз така вървя с 2 седмици по-назад. За докторите е важно когато има отклонение от стандартното изчисление да имат в началото данни през седмица,за да могат да следят след това ,че бременността протича добре и всичко е наред .

Мисли позитивно,за хубави неща и престани да се сравняваш с бременни със стандартен цикъл.

# 589
misleto, благодаря и на теб и на всички за окуражаващите думи. Ще се опитам наистина търпеливо да изчакам и края на седмицата вече да ми се изясни какво се вижда и какво ново се е появило. Моля се вксичко да е наред!!!! Малсо много чета и затова съм се ошашкала!!!Спирам вече,че съвсем ще се побъркам от уплаха какво става изобщо!!!!! Grinning

# 590
  И аз бях в подобно на твоето положение- чакахме да се появи сърдечна дейност и трябваше да изчакаме. Това бяха най- дългите ми дни и горе- долу знам как се чувстваш. Сигурно тогава изчетох цялата информация за това. Мъжът ми, ми забрани да чета за тези неще, и ме караше да мисля положително. И така на следващият преглед всичко си беше ОК. Ако само оплождане е било по- късно е нормално положението ти. Стискам ти палци и съм убедена, че всичко ще бъде наред  bouquet

# 591
здравейте, след много лутане искам да питам и вас newsm12 newsm17

Може ли да ми кажете някой добър гинеколог в София, който да приема с направление, т.е да работи със здравната каса?

Изследванията, който се правят по време на бременност поема т ли се от здравната каса?

# 592

Изследванията, който се правят по време на бременност поема т ли се от здравната каса?[/b]
На този въпрос мога да дам отговор ДА Peace

# 593
въпрос: има ли нещо вярно в това че бременните не е хубаво да носят токчета  Shocked никъде не съм чела за това, но чувам такива подмятания от разни хора.. а ми е интересно  Rolling Eyes

# 594
  • Plovdiv
Аз до скоро си носих но вече ми тежи орема и ме болят краката.не мисля че е вредно  newsm78

# 595
  • София
въпрос: има ли нещо вярно в това че бременните не е хубаво да носят токчета  Shocked никъде не съм чела за това, но чувам такива подмятания от разни хора.. а ми е интересно  Rolling Eyes

"Трета заблуда:

Носенето на обувки с токчета не вреди.

Това правило е от раздела “пазете себе си”. С токчета е по-лесно да се спънеш и да паднеш, устойчивостта е по-малка. Още повече за бременните, които не успяват да свикнат с променящото се тегло, преразпределението на теглото върху гръбначния стълб, а също изместването на центъра на тежестта и промяната на оста на тялото."

"Токчета и бременност

Бременността, дори когато още не е забележима, е период на глобални промени в организма. Главният хормон на бременността - прогестеронът, въздейства на съединителните тъкани, като ги прави по-меки. Това е своеобразна подготовка за раждането. А при неправилно разположеното стъпало такава податливост на връзките и сухожилията лесно може да премине в трайна деформация на ставите – както на ставите на стъпалото, така и на коленните и тазобедрените. Промяната в извивката на гръбнака предизвиква наклон на таза напред. Това се отразява на положението на плода. При прекомерно накланяне напред вътрешността на тазовата кухина престава да бъде удобната „люлка” за бебето. Силно нараства натоварването на предната коремна стена. Това е причина за излишно разтягане на мускулите на корема и кожата. В резултат стриите стават доживотна „украса” на тялото, а отпуснатите мускули на корема са причина той дълго да не може да върне първоначалния си вид (понякога това може изобщо да не се случи).

Освен изброените отклонения не бива да пренебрегваме и опасността от травми. Промяната на параметрите на тялото по време на бременност и преместването на центъра на тежестта води до нарушена координация. Лесно можем да стъпим накриво и да изкълчим крака, а подобни травми не са никак желателни. Всички споменати вреди от високите точкчета ги правят твърде екстремни и поради тази им особеност - противопоказани за бременните."

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 12:19 от Angel_Dust

# 596
Ходих при една гинеколожка, на часно за установяване на бременност, тя ми даде една брошура в коята ми отбелза какви изследвания трябва да си напрая  "за начало" и там пишеше цена 36лв.
За да  ги поеме здравната каса, какво трябва да направя, да взема направление за тях ли? от личната ми лекарка ли? кога най-късно се правят първите изследвания?

# 597
Според мен токчетата не вредят

www.bijuta.co.cc

# 598
  • София
те токчетат си вредят и без да си бременна....

# 599
За витамин А

В първите месеци на втората ми бременност ми се наложи да пия Геритамин нео, който съдържа витамин А. И тогава тук ми дадоха следната информация:

ЦИТАТ

Има изследвания за връзка между приема на витамин А и увреждания у плода. Повечето витамини за бременни не съдържат витамин А или ако има той е с растителен произход. Има значение какъв е произхода на витамин А. Този с животински произход - ретинол, в прекомерни количества може да бъде вреден за плода. Този с растителен - бетакаротин, е безвреден, защото ако е в прекалена доза организмът изхвърля остатъка, докато ретионола се натрупва. По време на бременност дори не се препоръчва козметика, съдържаща ретинол, но много хора си я ползват и нищо им няма.

Аз така и не разбрах в Геритамин нео какъв е произхода на вит.А, но е факт, че го пих 3 месеца. Според лекаря, който ми го предписа, нямаше проблем, а и АГ-то ми после потвърди.

ранната фетална морфолофия може ли да види ако има последици от вит.А

Общи условия

Активация на акаунт