ИЗРАЕЛ - 48 - празнуваме Ханука!

• 51 189
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • T"A
Дядо Коледа пък беше отишъл в Метро да пазарува
...

Там доста дядоколедовци се срещат  Mr. Green Обаче, ако всички подаръци са ви с такъв калибър, елхичката ви е малка  Wink
Страхотна атмосфера се вижда от снимките, браво  на вас!  Grinning

Изобщо днес сте качили много интересни снимки, с кеф ги разгледах  Hug

Илка, твоите не успях да видя само, но когато имаш възможност  Hug

Еспа, сърдечна благодарност   bouquet
Весел да е празникът и във вашия дом  Grinning

На мен днес ми беше много тежък ден и съм със страшно главоболие Sick
За последен път влизам в канион по време на ваканцията за Ханука - кошмар е!  Rolling Eyes
Сега имам отчаяна нужда от почивка  Confused

# 121

Петя, дай снимка да я видяетърва ти, само текстово трудно мога да си го представя.

Цяло албумче съм дала, ама ти четеш не по диагонал , а по някаква странна фигура с неизвестен характер  Mr. Green Както и да е ...  Simple Smile

Добро утро сега !

Аз още съм болнава , аман! Поне сироп ми предписа доки вчера!

Боряна,да е живо и здраво! Какво е бебето - момиче , момче ?  Simple Smile

Дядо хаджи, сладурка е внучка ти !

Джаки, наистина много тъмни, нищо не се вижда ...загатнато е само. Мерси все пак , че показа.

Мента, и аз мислих да водя моите по  МОЛ-ове  ама на ! Как се падна болна на Ханука ! Ти си почивай !

Заминавам да лягам и чакам свекъра да ми донесе пушена рибка.

Лек ден !

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 09:07 от petia911

# 122
момичета ,това еа за вас за добро утро.

Говорят си двама съдии. Какво стана, пита единият, с процеса на евреина срещу арменеца? Ооо, казва другият, дадоха 5 години на прокурора.

# 123
  • София
Петя, извинявам се за четенето на зиг-заг
Просто нямам много време и като има линкове обикновено ги пропускам, защото интернета ми е малко бавен и ако тръгна и снимки да разглеждам, на втората Ида вече ще се е събудила

Пускам малко снимки от Ханука във Фейсбук, който ме има - да гледа, който не - да пише на лични, ще пратя линк.

Петя, успях да я видя етърва ти.

# 124
  • T"A
Илка, снимките много ми харесаха, много!!  Hug Ида в ролята на космонавт е неузнаваема  Grinning
И се учудих, че така от близо е било възможно да снимаш президента...

Петя, забравила съм да ти пиша за подправката на "Йона", за която пита... Аз по принцип харесвам продуктите им, но ние избягваме да ползваме готови смеси, купуваме си насипно, в см. може да вземем сух копър, сух чесън и т.н. и да прибавим в каквото съотношение предпочитаме на ястието, обикновено се получава добре и така  Peace Специално тази смес за хамуцим не сме я ползвали.

Бубе, вчера и новината за бебето съм пропуснала...  Blush Да и е честито и само радост да и носи   bouquet
Това нали е съседката от мошава или пак не съм в час?

# 125
  Почерпете се с пушена рибка. Колко обичат ? А някой дали си прави сам ? Когато е топличка и прясна е разкошна !

http://petia911.snimka.bg/other/hrana.251467.16412474.big

Мента, да не ти се дояде сега , та дерт ! Започвам да се чудя  дали да пускам снимки на храни,  защото аз бях много пощенлива като бременна и каквото видех  - в мозъка ми се забиваше докато не опитам  ooooh!

Името на рибата започва със  "С" (самех) на иврит ... Дайте подсказка , забравих.А и на БГ как ще стане незнам. Много съм зле с  рибите  - нито на вкус  намирам големи разлики , нито имената им знам !

Илка, изглежда студ  в синагогата - всички навлечени ... Все забравям , че си е баш зима , а това голямо "хале"  няма как да го отоплят сигурно. Красиво е !  Simple Smile

# 126
  • София
...
Пускам малко снимки от Ханука във Фейсбук, който ме има - да гледа, който не - да пише на лични, ще пратя линк.
...

А тези дето не знаят къде си във Фейсбука как да разгледат снимките.  newsm78

# 127
  • T"A
Пете, аз винаги съм си била пощалива, но покрай бременността съм и винаги сита  Mr. Green

Рибата да не е сол? Освен нея и салмон, не се сещам за други видове със самех  Thinking

Искам да ви попитам - някой има ли препоръки за професионален фотограф за бременност? Тъй като със сватбата препатихме с фотограф Sad, а сега много ми се иска да си намерим някоя свястна. Напр. гледах в нета ето тази: http://www.kerensgallery.net/pregnancy.php - студиото и е в Р"Г...
Другото е, че в едно предаване по ТВ видях една фотографка, чиито работи много ми харесаха, обаче не си записах името и, нито координати, нищо  Confused Ако сте чували, де, защото пък и предпочитанията ми са студиото да е ми близко...  Peace

# 128
Дядо Хаджия,тази къща нето сте я купили на внучката ... сега като я ядосате и ще си ходи ' в тях '  Laughing

Петя теб хич не те съжалявам ,че си болна .... има кой да те гледа и глези. Щастливка ! Рибата изглежда вкусно...

Илка    Hug

# 129
Незнам за фотограф/ка за бременност ... Може да попитам обаче.  Аз по снимките на бременните разпознах много дрехи на "Рамили"(Рами Ли) - купувах си от тях най-вече панталони, защото ластикът на корема не пречи да са хубави и модерни модели. Някои от панталоните и до днес си ги имам , ако си с блуза отгоре  не си личи , че са за бременни - хубавки модели са. Имат и хубави поли. Имат и бельо за бременни .Аз харесвах изрязаните бикини - отпред на корема  са изрязани на дъга надолу - минават под коремчето, а на кръста  и отстрани са малко-по-дълбоки.Имат и бебешки дрехи гледам даже.Я , виж ти ! Лице им е това момиче от израелския "Сървайвър" , която беше водеща и след това на едно предаване , заедно с Наама (на нея й помня името - пак от шоуто и тя). Не ги следя изобщо и онзи ден тъкмо попадам на  тяхното предаване и гледам Наама там , но  тази русичката(как беше  името ....ужас , забравям , рускиня е) - няма  я , а на нейно място  друга русокоса . Пуля се аз да видя - как пък толкова  се   е променила !  Не  е ! Друга е ! Сега виждам , че тя си бременее и е даже лице на Рамили. Назад съм със  светските новини  Crazy ...

Хубава зимна колекция имат. Едно време имах членска карта за намаление . Сега се сещам, че и сутиени за кърмене после съм си взимала от там , а сега ги виждам в каталога -  с чл.  карта - 40  шекела само. Моите ги купувах около 100 , но може да са били някакви други ... Гледам , че и масла даже продават вече , козметика ...

http://www.rami-lee.co.il/Default.asp

За рибата - не е сол ,не е салмон ... друго беше  ooooh! Хари, той и сиропче отиде да ми купи човека, че вчера търсихме  с мъжкото тяло и не намерихме , а стана късно. Утре май ще съм по-здрава и му виждам края ...Щ е  взема да се  стегна в кръста вече ! Свеку пък вчера се изсилила - 1 тенджера  марак Куббе (супа Кубе) ! Колко много , бе ! Днеска й върнах  тенджерата почти пълна - децата не искат , син й не иска ...аз колко мога да ям ...Ядох веднъж -стига . Да  я ядат те. Какви са тия количества !Кат' съм болна да не съм слон!?  Mr. Green

Като казах слон и се сещам - ще взема да се засиля да отида на диетолог . Като искам да свалям 20 кила - да ми направят  кръвни изследвания , да видят там как са нещата ...и да ми изработят някакъв режим специален . Защо пък не ... Ще трябва направление от личен лекар  май. Хората са професионалисти , какви са тия наЩе измислени диети дето си захабяваме орхганизмите с тях. И движение се иска разбира се.Майтапът си е майтап, но след ражданията не моЙ сваля килограмите ! УжасТ! Виновата съм ! Признавам!  Simple Smile 

# 130
  • София
Хариет, това къдрокосото сладурче твое ли е? Страхотна е! Пу-пу-пу!  Heart Eyes

# 131
  • Някъде там...
Девойка е Пете, Лиор се казва  Heart Eyes Пак, че Л-то е в началото на името иначе щеше да е забава  Joy
Ментичка, за моята приятелка тук от мошава става въпрос, да  Grinning Сега се чудим какъм подарък да купим, очаквам предложения  Peace

# 132
  • T"A
Пете, "Оцеляващи вкъщи" (сордот бабайт) е предаването, а Лиа беше мацката - една от водещите, тя вече роди обаче, явно ползва отпуск по майчинството. Сега на нейно място е от втория сървайвор една Mирит. Simple Smile Слабо предаване, но си го пускам, понякога има интересни гости, малко мода накрая и така.
В нашия канион има РамиЛи, но нещо не ми хванаха окото нещата там, панталоните ми бяха големи, а и нищо ежедневно не видях  тогава и втори път не влязох. Промоцията на бельото е за 1 сутиен + 2 бикини=100шекела и нещо, вчера я гледах (на витрината само), но аз тъкмо си поръчах от ДаНет и чакам да ми я пратят в Израел. По 40 не видях (в магазина, в сайта веднага ги фокусирах Sunglasses), но аз нямам и членска карта за там.
Може би по-нататък ще намина да се обзаведа от там, като напредна с корема... Simple Smile

Бубе, щом е л+и, не се чува акцент на "л"  Hug "и"-то омекотява  Simple Smile
Най-добре е гифт карта от някой магазин (ние взимаме от "Шилав" или от Фокс бейби), така те ще си решат какво и когато имат нужда ще си вземат  Peace Може някоя играчка, нещо мъничко като добавка, колкото да остане нещо, което вие сте избрали. Ние така взимаме подаръци напоследък, преди се силихме да взимаме мобайл, кенгуру, понякога се комбинирахме с още някой от приятелите, да съберем пари и да купим някакъв по-голям подарък, но в последно време - гифт карт... Ако искате и нещо за майката (аз обичам и за нея да включвам нещо, не само за бебето, защото и тя си има грижи), ние взимаме напр. едно кремче на д-р Фишер за след раждане, за тиштуш симаней метиха (стриите да се затаковат  Laughing как е думата... Blush) Ето го:

"Лейди Пицпон" се казва - синьото е за бременни, розовото е за след раждане, зависи от промоциите, най-скъпо излиза около 50 шекела  Peace
http://pharm.leumit.co.il/ShowProduct.asp?product_id=1695&ma … 9&cat_level=3
http://www.dr-fischer.co.il/?CategoryID=516
- и с бележка за смяна, ако не и нужно, във Фармите има предостатъчно избор - все нещо ще си намери за нея си Wink

П.П. Ако прави брита, не взимайте голям подарък, защото там ще се изтърсите с чек така или иначе Peace

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 18:46 от Mentha

# 133
  • Някъде там...
Сега ще кажа на мъжо каква идея си дала  Grinning Брит надали ще прави защото тя като цяло е против тези партита Crazy даже нейните момченца са обрязани в болницата...Не иска да сключи религиозен брак защото я дразни миквето  Joy ей такава е тя откачалка  Heart Eyes

# 134
Добър ви вечер Grinning,

Пете, оздравявай бързо,баш във ваканцията ли намери да се разболяваш Mr. Green

Мента, по ханука дори в супер не се влиза Laughingбез страх че ще получиш главоболие newsm47

Бубе (Мента извинявай но от опит го казвам),щом не е първо бебе в семейството,най добре си е чек с някава дреболийка,шилав е просто магазин "фалцани"с неоправдано високи за всичко цени,Fox baby gift certificate e по- приемливо, защото със сигурност ще го използват за някой от батковците, или просто да попиташ приятелката си, ако сте толкова близки какво предпочита newsm78.

Дядо хаджи Мраз щастлива внучка си имаш  smile3521

И нашите в къщи започнаха да подпитват дали скоро ще идват джуджетата на дядо Мраз santa2  madnoel

Общи условия

Активация на акаунт