Родилен белег

• 13 975
  • 63
  •   1
Отговори
# 45
Има отзад на врата, а аз не помня да съм се пипала там  Crazy
Баща ми също има там...
всички хора имат родилен белег на тила, без изключение, но при някои по-слабо си личи...

# 46
Дъщеря ми има едно синьо петно на дупето, колкото 2ст.
Отделно и на кръстчето има един синьо зелен участък, но него не го определям като родилно петно, предполагам, че при изваждането е възможно да са я понатиснали.

Сините петна се наричат монголски петна, получават се при дечица с по матов цвят на кожата. Обикновено са около дупето. Simple Smile

И ние с голямата имаме монголски петна. Лекарите свързват наличието им с това, че имаме хетерозиготна бета таласемия. Никакъв магически реализъм, уви. Проза.

# 47
Здравейте,мили майки.Интересно ми е да науча дали от някоя ваша уплаха по време на бремеността се е появило родилно белече на вашето детенце?Давам пример със себе си.Докато бях бременна,бях чувала,че трябва да се внимава,ако нещо ме уплаши да не се пипам никъде за да не се появи(или по-скоро прояви)уплахата върху детенцето ми.Но въпреки това-един ден докато си вървях по улицата едно куче ме нападна и аз несъзнателно съм се хванала за крака.Към днешна дата-синът ми има изображението на куче върху крачето си макар и с по-малки размери.Разкажете ми за себе си или за случеи на ваши познати.
Ти наистина ли вярваш в това? Всички бебета имат малки или големи родилни белези на различни места, но те нямат връзка стова което се е случило на майката по време на бременност.То е като гледането на кафе - виждаш това, което искаш да видиш...
Ами -да вярвам,защото имам много познати,както вече споменах при които съвпада.И не всички имат родилни белези-аз и съпругът ми нямаме. Peace

# 48
Има отзад на врата, а аз не помня да съм се пипала там  Crazy
Баща ми също има там...
всички хора имат родилен белег на тила, без изключение, но при някои по-слабо си личи...

Това не е вярно.

# 49
  • BG
Моите деца нямат белег,съответно и аз нямам.

# 50
Всяка бременна изживява нещата някак по-емоционално, дори и понякога да не го осъзнава. Тоест има си доста стресови ситуации. На мен, както признах по-горе, много често ми се прияждаше какво ли не и т.н. Защо тогава детето ми не е осеяно с белези, а има само едно по-светло петно ниско на коремчето и някакво много дребно, но тъмно, на коляното? А пък тези, чийто деца нямат абсолятно нищо - те какво, не им се е прияждало... абе, перфектни са били, не ги е стряскало нищо за 9 месеца и затова децата им са без петна.  Laughing  Не зная дали е за смях, но някак не ми звучат достатъчно достоверно някакви си съвпадения, насосани според фантазиите на хората - просто съвпадения и умели "разшифровки" от страна на преживелите ги. А пък аз съм пълна с такива съвпадения, но пък явно нямам достатъчно фантазия и не мога с нищо конкретно да свържа тези петна по Настя.

# 51
Цитат
 Аааа,не всички Naughty
Аз нямам,да речем Flutter

# 52
Синьт ми имаше петьнце на врата,изчезна на 1г.6м. някьде,не помня да сьм се пипала там след уплаха.

# 53
Детето има родилно петно точно над дупето във форма на елипса.
Като бях бременна ме нападнаха 3 кучета,нямам спомен как съм стигнала до работата.
А къде съм се пипнала,пък хич.

# 54
и аз не съм съгласна с горното твърдение,че всички хора имат белег. NaughtyАз нямам,но мъжа ми има.Дещеря ми също има малко петно от вътрешната част на бедрото.Неправилна форма е,но не си спомням да съм взимала нещо.А и не вярвам на такива глупости.

# 55
Цитат
 Аааа,не всички Naughty
Аз нямам,да речем Flutter

newsm10 и аз нямам и мъжа ми също

# 56
  • Някъде по Дунава
Ели има белег на дупето-нещо като малка синина,но не мисля че като бременна съм се бутнала там и затова има белег.

# 57

Ммм,това не е вярно.

# 58
Дъщеричката ми има белег на отстрани до коляното на лявото краче - тъмно кафяв с по-светло кафяво отстрани на него, целият е голям колкото монета от 20 ст, белега има неправилна форма - прилична на детска рисунка на автомобил...Искам да ви питам ако имате опит с тези родилни петна - дали ще расте белега или ще си остане същата големина, защото сега на малкото краче изглежда голям, но като порасне крачето може би няма дал личи толкова...как мислите Confused

# 59
  • Варна
Дъщеричката ми има белег на отстрани до коляното на лявото краче - тъмно кафяв с по-светло кафяво отстрани на него, целият е голям колкото монета от 20 ст, белега има неправилна форма - прилична на детска рисунка на автомобил...Искам да ви питам ако имате опит с тези родилни петна - дали ще расте белега или ще си остане същата големина, защото сега на малкото краче изглежда голям, но като порасне крачето може би няма дал личи толкова...как мислите Confused

Синът ми има гърдите, расте заедно с него.

Общи условия

Активация на акаунт