Консултации с адвокат / темата на tais

• 126 942
  • 1 005
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте. Наш близък приятел води дело за попечителство над дъщеричката си , която е на 4 години. Майката не живее при тях от 2 години.Нямат брак , но детето е припознато. Той много трудно си намери адвокат - отказваха му, защото било много трудно дете на тази възраст , особено момиче да се остави на бащата. Майката няма жилище ,живееше при роднини , а от скоро е на квартира . Тя постоянно пуши трева и няколко пъти е прибягвала до други наркотични средства. Въпреки че от 2 години не живее с детето взима детските му. В съда когато са я попитали  при кого да остане детето до взимане на решението , тя казала при бащата. Решението трябваше да излезе март, но още не е дошло. Ако е в полза на майката , той може ли да обжалва и в какъв срок? И да използва това ,че майката използва трева и др. в делото? Благодаря.

# 406
изчисти си кутията с личните съобщения

# 407
Здравейте. Наш близък приятел води дело за попечителство над дъщеричката си , която е на 4 години. Майката не живее при тях от 2 години.Нямат брак , но детето е припознато. Той много трудно си намери адвокат - отказваха му, защото било много трудно дете на тази възраст , особено момиче да се остави на бащата. Майката няма жилище ,живееше при роднини , а от скоро е на квартира . Тя постоянно пуши трева и няколко пъти е прибягвала до други наркотични средства. Въпреки че от 2 години не живее с детето взима детските му. В съда когато са я попитали  при кого да остане детето до взимане на решението , тя казала при бащата. Решението трябваше да излезе март, но още не е дошло. Ако е в полза на майката , той може ли да обжалва и в какъв срок? И да използва това ,че майката използва трева и др. в делото? Благодаря.
тя като е казала ,че не иска детето съда насила ли да и го натресе ???
проверете в администрацията на съда. би трябвало да има съдебно решение.
ако има такова от месец март мисля че е късно за обжалване. обикновено дават по 2 седмици
за обжалване. ако е в негова полза се обезсмисля такова

# 408
На делото са казали че ще излезне през март, но го няма още . Редовно проверява , но нищо.

# 409
  • Варна.....
Здравейте, Таис!
Нуждая се от Вашата помощ! Не става дума за мен, но момичето, което пита, има своите съображения да не пише тук.

Накратко ситуацията е следната:
Моя близка приятелка от няколко години има връзка с мъж, от когото има дете. Нямат сключен брак. Хлапето е припознато от бащата. Той, обаче, не полага никакви грижи за детенцето. Живеят под наем, тя плаща наема, тя е поела и детегледачката. Всичко това е доказуемо. Също така мъжът пие. Това също е много лесно доказуемо – свидетели са всички хора наоколо.
Няма да се впускам в емоции как цялата тази идилия се отразява и на майката, и на детето...

Въпросът ми е – трудно ли е отнемането на родителски права в този случай?
Каква е процедурата и ориентировъчно колко време отнема?

Благодаря Ви предварително!   Simple Smile

Таис, моля Ви да ми отговорите, опасявам се, че поста ми се е позагубил сред другите.
Благодаря предварително!
Какво иска майката? Да упражнява род. права, или да лиши бащата от род права?
Процедурата е описвана из темата, а времето е в зависимост от натовареността на съда и процесуалното поведение на страните.

# 410
  • Варна.....
Здравейте,

Благодаря предварително за споделените мнения, особено ако са от личен опит.

Дъщеря ми е на 2,7 г., родена през февруари 2008 в София. Бащата е италианец. В края на същата година се разделихме нецивилизовано и оттогава не поддържаме връзка. Преди това успях да извадя паспорт на детето и декларация за пътуване, която важи до навършване на пълнолетие.

Проблемът е, че когато тя стане на 5 г., т.е. след 2 години и малко ще трябва да се вади нов паспорт. За това са необходими двамата родители, което ще бъде невъзможно.

Предполагам, че делата за присъждане на пълно попечителство се влачат дълго време и затова ми се иска да знам приблизително колко време предварително трябва да започна.

Времето е в зависимост от натовареността на съда и проц. поведение на страните.

# 411
  • Варна.....
Здравейте. Наш близък приятел води дело за попечителство над дъщеричката си , която е на 4 години. Майката не живее при тях от 2 години.Нямат брак , но детето е припознато. Той много трудно си намери адвокат - отказваха му, защото било много трудно дете на тази възраст , особено момиче да се остави на бащата. Майката няма жилище ,живееше при роднини , а от скоро е на квартира . Тя постоянно пуши трева и няколко пъти е прибягвала до други наркотични средства. Въпреки че от 2 години не живее с детето взима детските му. В съда когато са я попитали  при кого да остане детето до взимане на решението , тя казала при бащата. Решението трябваше да излезе март, но още не е дошло. Ако е в полза на майката , той може ли да обжалва и в какъв срок? И да използва това ,че майката използва трева и др. в делото? Благодаря.
Решението подлежи на обжалване в 2- седмичен срок от уведомяването.
Какво ще използва като мотиви и доводи за обжалване зависи от адвоката му.

# 412
  • Варна.....
Здравейте. Наш близък приятел води дело за попечителство над дъщеричката си , която е на 4 години. Майката не живее при тях от 2 години.Нямат брак , но детето е припознато. Той много трудно си намери адвокат - отказваха му, защото било много трудно дете на тази възраст , особено момиче да се остави на бащата. Майката няма жилище ,живееше при роднини , а от скоро е на квартира . Тя постоянно пуши трева и няколко пъти е прибягвала до други наркотични средства. Въпреки че от 2 години не живее с детето взима детските му. В съда когато са я попитали  при кого да остане детето до взимане на решението , тя казала при бащата. Решението трябваше да излезе март, но още не е дошло. Ако е в полза на майката , той може ли да обжалва и в какъв срок? И да използва това ,че майката използва трева и др. в делото? Благодаря.
тя като е казала ,че не иска детето съда насила ли да и го натресе ???
проверете в администрацията на съда. би трябвало да има съдебно решение.
ако има такова от месец март мисля че е късно за обжалване. обикновено дават по 2 седмици
за обжалване. ако е в негова полза се обезсмисля такова

Трудно ли ти е да се спреш?

# 413
Здравейте и от мен.
с БНД нямаме брак но детето ни е припознато от него, разделени сме от 4 год.-той иска да упражнява род.права-настоява  детето да прекарва еднакво време и с двама ни. Аз лично смятам, че за детето е по-добре да живее само при единия родител- а него примерно да го посещава уикендите. Какво да направя за да го принудя да се съобрази с това-за момента той взима детето и тя е при него по цяла седмица-добре я гледа иначе, после е при мен 1 седмица-нямам нищо против по принцип-просто се притеснявам за правилното и възпитание и развитие.Може ли съда в случая да определи по колко време да прекарва детето с всеки един от родителите-искам само да вметна, че преди 3 години той беше подсъдим , но го оправдаха. Ставаше въпрос за наркотици ooooh!..може ли това да повлияе на съдебното решение, въпреки че е бил оправдан newsm78.Благодаря предварително  bouquet

# 414
  • Варна.....
Здравейте и от мен.
с БНД нямаме брак но детето ни е припознато от него, разделени сме от 4 год.-той иска да упражнява род.права-настоява  детето да прекарва еднакво време и с двама ни. Аз лично смятам, че за детето е по-добре да живее само при единия родител- а него примерно да го посещава уикендите. Какво да направя за да го принудя да се съобрази с това-за момента той взима детето и тя е при него по цяла седмица-добре я гледа иначе, после е при мен 1 седмица-нямам нищо против по принцип-просто се притеснявам за правилното и възпитание и развитие.Може ли съда в случая да определи по колко време да прекарва детето с всеки един от родителите-искам само да вметна, че преди 3 години той беше подсъдим , но го оправдаха. Ставаше въпрос за наркотици ooooh!..може ли това да повлияе на съдебното решение, въпреки че е бил оправдан newsm78.Благодаря предварително  bouquet
Това определено не е добър режим за детето. То всъщност знае ли къде живее?
За да урегулираш отношенията, заведи дело за род. права, режим на лични контакти и издръжка.

# 415
Да така е. Бихте ли ми помогнали с адвокат от София на който мога да се доверя че ще се постарае наистина- със сигурност БНД ще реагира доста остро да не кажа агресивно, може да започне да настройва детето.. Sad и т.н.Аз нямам против да се виждат, но мисля че трябва да се регламентират нещата, освен това той издръжка досега не е плащал-разбирали сме се уж градината да делим ,но общо взето почти всичко плащам аз.

# 416
какво мога да направя, ако бнд не спазва решението относно свижданията и причаква детето по градинките?

# 417
Искам да подам молба за развод, но не мога да открия Удостоверението за граждански брак. Какво се прави в такива случаи? Изгубила съм го.

# 418
  • Варна.....
Да така е. Бихте ли ми помогнали с адвокат от София на който мога да се доверя че ще се постарае наистина- със сигурност БНД ще реагира доста остро да не кажа агресивно, може да започне да настройва детето.. Sad и т.н.Аз нямам против да се виждат, но мисля че трябва да се регламентират нещата, освен това той издръжка досега не е плащал-разбирали сме се уж градината да делим ,но общо взето почти всичко плащам аз.
Не.

# 419
  • Варна.....
какво мога да направя, ако бнд не спазва решението относно свижданията и причаква детето по градинките?
Извади си изпълнителен лист. Дай препис от решение в детската градина, както и представи декларация кой има право да взема детето.

Общи условия

Активация на акаунт