Консултации с адвокат / темата на tais

• 127 001
  • 1 005
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря за бързия отговор.Ще опитам!Утре пускам делото Simple SmileДа се надявам да приключи в моя полза и по бързо(статистиката сочи 2-3 месеца ).

# 706
Здравейте!

Мъжът ми не ми е плащал издръжка от почти 3 г. /само 3 издръжки за целия период/
1. Мога ли да го осъдя за цялото изминало време?
2. Как да докажа, че не ми е плащал, какви документи са ми нужни и от кого? Не съм му давала банкова сметка /по мое желание/, а ми е пращал парите чрез пощенски запис.

Благодаря предварително!  bouquet

# 707
  • В градината...
Не ти е плащал присъдена издръжка ли? Или тепърва смяташ да го съдиш?

# 708
Не съм го съдила.
Не ми е плащал издръжката, която е определена при решението за развод - /само за 3 месеца/ от период на 3 г. откакто е излязло решението на съда за развода.

Познат на майка ми /който не е с юрид. образование/ и е казал, че мога да си търся пари за издръжката, ако го осъдя, но само за 1 г. назад. Има ли такова нещо?

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 14:23 от Bibita

# 709
  • В градината...
Снабди се с изпълнителен лист и пусни молба за образуване на изпълнително дело, като  в молбата си опиши цялата дължима сума до момента,

# 710
Благодаря!  bouquet Значи мога да си търся парите за целия период до момента.

# 711
  • В градината...
Стига да има доход или имущество. Ако не, ще трябва да си получаваш издръжката от Общината, а те не изплащат за минало време. Освен това те плащат до 60лв.

# 712
Намесвам се в темата, въпреки, че Перуника вече е отговорила.
За всички, които не знаят: Може да се търси издръжка до една година назад, само от тези, които никога не са водили дело, и нямат присъдена издръжка. Издръжката може да бъде присъдена както в отделно дело, така и в брачното - за развода.

Тези, които веднъж са минали през съда, могат да си търсят чрез съдия- изпълнител всички присъдени суми, считано от началната дата, посочена в решението.
Останалото е обяснила Перуника.

# 713
  • Велико Търново
Здравейте, от известно време съм жертва на домашно насилие от страна на мъжа ми. Искам да попитам - мога ли да направя нещо по въпроса той да се изнесе от жилището в което живеем и е собственост на майка му, поне временно. Аз имам апартамент, но съм го пуснала под наем с договор, който изтича през септември. Тогава ще мога да се прибера с детето си, а и съм бременна и се притеснявам за детето си. За съжаление намам  следи от физически тормоз, защото той най-често ме блъска или ми удря шамари  Embarassed освен това се занимава и с  хазарт и наркотици, но  и това не мога да го докажа на този етап. Ще съм ви много благодарна ако ме посъветвате защото в момента няма при кого да отида с детето си.

# 714
  • София
Като за начало би трябвало да предупредиш наемателите, че ще трябва да се изнесат след изтичане на договора. Може да се окажат разбрани и дори да се изнесат по-рано.
Може да се окажат тарикати и да не можеш да ги изхвърлиш от жилището дори и след изтичане на договора. И тогава нито наем, нито жилище.
Няма ли начин да потърсиш подкрепа от свекърва си.
Едва ли ще й е безразлично, че те пошляпват докато си бременна с нейното внуче.

# 715
  • Велико Търново
Подкрепата на свекървата беше, след като и обясних защо съм го изгонила, да ми каже да го прибера вкъщи, защото щял да ми се извини и нямало вече да прави така Shocked Искам да знам имим ли някакви права в случая newsm78 Поне нещо с което да го заплаша докато се прибера вкъщи.

# 716
     Маринка, имаш възможност да подадеш молба по закона за защита от домашното насилие, и да поискаш незабавна защита. Тя може да включва и отстраняване от жилището, нищо че е на свекърва ти. Доказването на първия етап става само с една декларация. За целта ти е нужен адвокат, и е важно от последния побой до подаване на молбата в съда да не е минал 1 месец. Ако нямаш средства за адвокат, в линковете на Милинка в твоята тема пишеше, че предлагат и безплатна юридическа помощ. Обади им се по телефона. Първо ще те посъветват как да действаш, чисто практически, и второ, ако наистина предлагат безплатна юридическа помощ, ще ти я окажат.
     Ако получиш незабавна защита, поне до разглеждане на делото със свидетели ще имаш някакво относително спокойствие.
     Насочвам те към адвокат, защото тук можем да ти помогнем само с общи насоки. Колегата ще те разпита, и ще подготви документи както трябва. Има тънкости, има изисквания, и няма как това да се свърши във форума.

# 717
Здравейте! Моя казус е следния. Сключихме брак с мъжа ми (който е от Бенин) в Кипър. Аз съм бременна и съм в момента в Бг. за да родя тук и в същото време регистрирам брака ни тук. В Кипър все още не сме го регистрирали, мислим да го направим след като родя .  Въпросът ми е , как ще докажа заплатата на мъжа си в Бг. заради детските? Той там в момента се води нелегален, понеже шефа му не му подновява договора...и не сме си регистрирали брака там. Може ли някой да ми отговори, ако знае... или поне към кой да се обърна с въпроса си...
Благодаря предварително...

# 718
отговорността за всичко написано само от мен. Не винаги ще мога да влизам всеки ден и да отговарям, понякога съм доста ангажирана, а имам и две деца.
Не давам консултациите по принцип, идеята е да се помогне на родителите, отглеждащи сами децата си, които за съжаление обикновено са в затруднено положение.

УСЛОВИЯ:
1. Преди да пишете тук прочетете цялата тема "Въпроси към адвокати!", ако не намерите отговор на проблема Ви напишете въпроса си.
2. Опишете колкото се може по подробно казуса, като посочите задължително кога е сключен бракът Ви и на колко години са родените от брака деца. След това напишете въпросите си като ги номерирате 1. 2. 3. 4. 5. 6. и т.н. Постарайте се да сте максимално изчерпателни и с един пост да поставите всичките си питания.
3. Изчакайте отговорът ми и бъдете търпеливи.
4. МОЛЯ в темата да не пишат и да дават консултации потребители.  Всички постигни ще бъдат изтрити.
5. МОЛЯ, ценете времето ми, често прекарвам по час тук докато отговоря на всички Ви и тези които са ми писали на л. с., давам консултации доброволно и безплатно, деля от свободното си време за децата и семейството за да помогнат на тези, които имат нужда.
6. Всички съвети не Ви обвързват по никакъв начин и за подробности след консултацията е добре да се обърнете към адвокат във Вашият град.
7. Не ме молете да Ви изпращам бланки за искови молби до съда и други.Няма да го направя.
8. Не пишете повече от един пост.
9. Ако искате да обсъдите проблемите си с други потребители пуснете отделна тема във форума.
10. Не ме молете да Ви препоръчам адвокат от Вашият град. Не мога, тъй като нямам наблюдение върху работата на колеги от други градове.
11. Пишете само на кирилица (на постове на латиница няма да отговарям).
12. Преди да ми пишете на лични съобщения, задължително проверете пощенската си кутия да е празна.

Старите теми

Консултации с адвокат - 1
Консултации с адвокат - 2
Консултации с адвокат - 3
Консултации с адвокат -4
Привет,Пеела!
Интересува ме дали има възможност да съдя любовницата ма мъжа ми? Решението от делото за развод и издръжка ,излезна преди   1 седмица.Родила е дете и е казала на децата ми ,с което ги травмира психически.Малкия има телекс и начална форма на диабет от целия този тормоз от баща му и въпросната жена.Тя непрекъснато застава между тях ,не допуска да се виждат за дълго и да ходят при нея,защото там живее той.Големият е в пубертета и страшно му се промени поведението,нервен избухлив ,налита на бои,не може да спи и т.н.Имам документи за заболяванията на детето,но съда не ги взе под внимание.Становищата са дадени от лекари и специалисти.Приети са неговите думи на тракторист.Тя продължава да ги отделя от баща им и да го настройва против тях.Има ли начин да я съдя за психически тормоз и последствията от него?
Много съм разочарована от съда и то когато жена е съдника.В тая държава защитават правата на мъжете!
Благодаря!

# 719
  • София
Здравейте,

Имам следните питания:
1. В какъв срок след смъртта на някого е възможно да се предявява иск към наследниците му относно негови задължения?

Баба ми е починала 11.2004г. Имала е задължение към Топлофикация около 1000лв, което е било при държавен съдия-изпълнител.
Преди седмица майка ми получи покана за доброволно изпълнение на задълженията - вече от чстен съдия-изпълнител, възлизащо на 2800лв. общо, вкл. главницата, лихви още около 1000 лв и около 600 лв.такси по Тарифата към ЗЧСИ (последното дори идея нямам какво е).
От смъртта на баба са минали повече от 6г. и никой не си е дал труда да потърси тези пари с оглед избягване на лихви.

2. Това допустимо ли е и какво може да се направи? При смяна на партидата никой не ни е уведомил за такова задължение, тъй като вече е минало при съдия-изпълнител и партидата е била "изчистена" от него.
3. Какъв е редът на обжалването?
4. Какви ще са последствията, ако не се плати доброволно?

Общи условия

Активация на акаунт