Консултации с адвокат / темата на tais

• 127 001
  • 1 005
  •   1
Отговори
# 780
Депресията не е шизофрения.т.е няма загуба на разсъдък .В делото може  да се докаже със свидетели ,че ти имаш вина за състоянието му,което ще се потвърди от сегашното му добро здраве.

# 781
Дори и болестта да си я има от много отдавна,когато още не е знаел за моето съществуване?  newsm78

# 782
  • на плажа
D75, не влизай в излишни препирни. Аз също бих се притеснявала за психическото и физическо здраве на детето си при тези обстоятелства.  Hug

# 783
  • Пловдив
Здравейте,
Бих искала да задам 2 въпроса:
1. Мога ли да си взема всички документи от адвоката, който води делото ми за издръжка?
Той отказа да ми ги даде под предтекст, че е задължен да ги съхранява 5 години. Аз искам да ги взема, защото не искам да ползвам вече неговите услуги и евентуално  ако ми потрябват за в бъдеще.
2. Подадох молба за издаване на изпълнителен лист преди два месеца,но не ми е останало време да отида да го взема от там. Проблем ли е това закъснение?

Благодаря!

# 784
Здравейте,
Бих искала да задам 2 въпроса:
1. Мога ли да си взема всички документи от адвоката, който води делото ми за издръжка?
Той отказа да ми ги даде под предтекст, че е задължен да ги съхранява 5 години. Аз искам да ги взема, защото не искам да ползвам вече неговите услуги и евентуално  ако ми потрябват за в бъдеще.
2. Подадох молба за издаване на изпълнителен лист преди два месеца,но не ми е останало време да отида да го взема от там. Проблем ли е това закъснение?

Благодаря!
1. Можеш да вземеш твоите оригинали/които си му предоставила и които не са в съда/  и решението по делото. Документите, които адвокатът е изготвял - искова молба и т.н., не е длъжен да ти дава.
2.Не.

# 785
  • Германия
Здравейте, имам един въпрос, който изобщо няма връзка с тематиката на подфорума, но не намерих по-подходяща тема във форума и се надявам тук някой да може да ми отговори.  Praynig
При обжалване на заповед за напускане на общинско жилище, заповедта отменя ли се до произнасяне на съда, или въпреки обжалването трябва да се изпълни в първоначалния срок?
Благодаря!

# 786
1. Каква по принцип е разликата между развод по взаимно съгласие и развод по вина. В смисъл, "печели" ли нещо повече съпругата, ако разводът е по вина на съпруга?

2. Може ли веднъж, поне теоретично,  влязло в сила решение на съда за развод по взимно съгласие да бъде преразгледано?

Благодаря

# 787
1. Каква по принцип е разликата между развод по взаимно съгласие и развод по вина. В смисъл, "печели" ли нещо повече съпругата, ако разводът е по вина на съпруга?

2. Може ли веднъж, поне теоретично,  влязло в сила решение на съда за развод по взимно съгласие да бъде преразгледано?

Благодаря

1. Има отношение към родителските права и ползването на семейното жилище, както и за разноските по делото.
2.Не може.

# 788
  • Някъде в Европа...
Zdrawejte!
Включвам се с едно по странно питане....

Така, преди 2 г съпругът ми направи някой неща, с който сериозно навреди на семейния ни живот и след поредица лъжи, аз взех детето *тогава на 2 г* и се преместих при мойте родители в друг град. Той не се съгласи на развод и каза, че ще дойде време да ме помоли да се върна при него. (Проблемът беше финансов, но при мен си оказа най-вече влияние сринатото доверие в него) Той замина за чужбина. През целия период е пращал пари, къде повече, къде по=малко. На мен не ми беше никак лесно, но успях да си стъпя на краката. Работя държ.работа и съм доволна, живея при родителите си. Тази година дойдох при него В Германия за 3 м да пробваме - досега съм идвала вс.лято с детето за 1 м.. Но някак си не мога да се оттърва от мисълта, че може да се случи същото, още повече, че се касае за хазарт. Иначе се държи повече от добре, аз съм тази, която се дърпа...
Иска да остана в Германия, мен ме е страх, да напусна всичко сигурно, ами ако стане пак същото...как ще почна пак отначало, без нищо зад гърба си...

Та, искам да подпишем нещо като брачен договор. Касае се да ми превежда определена сума пари месечно в моя сметка, докато сме в Германия, на която той да няма право дори в случай на развод. Той няма да се прибере в БГ, т.е. този документ трябва да се подпише тук. Имам съгласието му и ще трчбва да го направим в следващите 2 м, преди аз да съм си напуснала работата в Бг, сега съм в неплатено майчинство. Бих останала само при този вариант, още повеюе, че той казва прибера ли се сега, се развеждаме и той няма никаква отговорност към мен и детето, освен сума която постанови съд за детето...
Кажете какво трябва да направим? Може ли документа да е свободен текст и заверен от консула в Мюнхен, или трябва да се ходи в специална служба или адвокат?
Бих ли могла аз в Бг да го направя това ако той ми подпише тук пълномощно за това? Иска ми се документа да е абсолютно издържан юридически...
Благодаря предварително!
По- лесно би било да заверете декларация или споразумение. Брачният договор се вписва и отбелязва върху акта за брак тук, в България.

Свободен текст ли? И само го заверяваме в Посолството?

# 789
Здравеи те   искам да попитам  Могали да изисквам от частниа съдебен испълнител да запорира заплатата на таткото които ни сие плащал издръшката от година и полвина   .Вапроса мие следниа таткото се осигуриава на 400лв  издръшката е 100лв месе4но .Можели да му се запорира част от заплатата и да ми се превежда месечната издръшка и процент от  другата сума която ми дължи ?Която е 1700лв до мумунта . Благодариа  искренно

# 790
Здравейте, дано да задавам въпроса си на правилното място.

Живея в крайно затруднение откъм финанси. Почти няма ден, когато пред вратата ми да не виси някой и да настоява за някаква сума, която дължа.
Водих дело за издръжка. Постигнахме съдебно споразумение.

Накратко, проблемите ни са почти пред решаване, но вчера цъфна бившият, и каза, че отива да обжалва решението пред съдия-изпълнителя.

Става дума за суми, които той ми е давал понякога. Има документи за това. Аз го помолих да не прави постъпки, а да изчака, докато покрия важните дългове и тогава ще почна да му ги възстановявам. Обърнах му внимание, че парите отиват за детето му, че напоследък разчитам на милостта и добрината на непознати хора, за да оцелеем физически. Но той каза, че отива, имал среща със съдия-изпълнителя и т.н.

Въпросът ми е: Възможно ли е заради това обжалване и този месец да не си получа издръжката?
Колко може да се забави процедурата по действителното получаване на сумите, които са ми жизнено необходими?
Питам тук, защото адвокатът ми каза, че повече ангажименти към мен няма, и най-вероятно е така.

# 791
Геррри, неточна ти е информацията. Пред съдия изпълнител няма какво да се обжалва. Да не би да жали неговите /на СИ/ действия? И какви суми ти е давал, за какво? Надявам се, че не искаш една и съща издръжка два пъти. Всяка сума, която ти е дал за друго, няма значение за събирането на издръжката.

# 792
Ами той така ми каза - отива да обжалва. Сигурно се е изразил неточно. А за сумите - от време на време ми е давал различни суми, между 70 и 120 лв., като по банков път са 360. Някъде към 140 са на ръка. Това са общо за приблизително девет месеца - 500 лв., по-малко от 50 лв. на месец. Помолих го да представи пред СИ банковите бележки, ако иска, да му ги приспаднат, но да изчака с другите суми, които и така и така не ги помни точно никой от нас. Той ме вижда, че изнемогвам - дори вчера стана ясно, че нямам пари за тока, добре, че една приятелка ми даде 20 лв., а сметката ми е малка, защото пестим - 18 и нещо беше, та я платих в последния момент на работния ден. Освен това при майчинство 240 лв, детски 70 и издръжка за първото дете 80 лв., аз имам наем 350, отделно консумативи - освен малкия ток, огромните сметки на топлофикация, вода, разходи за храна. За дрехи не ги слагам, защото не купуваме от известно време.

Т.е. с 390 лв. ние трябва да живеем трима души един месец. Нямаме алтернатива на квартирата. Наели сме най-евтиния възможен вариант. Докато съм в майчинство, съм вързана. Откакто се роди детето, се местим поне четири пъти.

И поради тези причини го помолих да изчака със сумите, които ми е давал за детето (ако въобще съм длъжна да му връщам всичко, което е вложил в дъщеря ни).
Да изчака, докато покрия дълговете към хазяите, по-другия месец евентуално да почна пак работа, да си стъпя на краката.
Той живее с майка си, която също има доходи,  в собствено жилище, без други жени и деца.
Има ли право да ме стресира по този начин?

# 793
     Тези пари за издръжка на детето ли ги получи? Това е основния въпрос. Колко е месечната издръжка, и от кога ти я дължи /най-ранната дата по решението/?
     Иначе ако има право да обжалва нещо, това не е тормоз, а негово право. Не бързай да се притесняваш.
     Ако това са пари, които ти е давал за детето, и са ти дадени преди първата дата по споразумението, той ти дължи издръжката в пълен размер, и нищо не трябва да му връщаш. Ако ти е дал парите след датата, посочена в споразумението, и сумата е по-голяма от присъдената /като сбор/, просто трябва да изчакаш. Ако има още да ти дължи за изминалите месеци, ще ти плаща само разликата.

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 20:03 от Хърмаяни

# 794
Тези пари за издръжка на детето ли ги получи? Това е основния въпрос. Колко е месечната издръжка, и от кога ти я дължи /най-ранната дата по решението/?
Иначе ако има право да обжалва нещо, това не е тормоз, а негово право. Не бързай да се притесняваш.

Ок, парите, които са по банков път, са официално за издръжката на детето. Те почнаха да идват, след като мина съдебното споразумение. Той си има документи за тях и не оспорвам.
Не му оспорвам и другите суми, че ги е дал - когато много настойчиво съм му се оплакала, че няма с какво да напазарувам за трите ни например. Защото след като ни изгони от неговия дом, трябваше да събирам пари за депозит и първи наем, почна и учебната година, голямата имаше нужда от разни неща за училище и т.н. Ако мога, ще му върна тези пари на части.  Иначе би означавало да лиша децата си от нещо, за да улесня него.
А, официално не живеем заедно от 29 август, въпреки че фактически разривът между нас настъпи по-рано и загубихме финансовата му подкрепа още август 2009 г. Но това са изчистени неща от към процедури.
Мен ме притесняваше дали този месец ще започнат да идват парите със задна дата, за да мога да покрия дълговете. Ако въпреки неговото т.нар. обжалване, ще получа някаква част от тях, това ме успокоява донякъде.

Общи условия

Активация на акаунт