Консултации с адвокат / темата на tais

• 126 975
  • 1 005
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Моля да ме поправите, ако греша, но останах с впечатление, че ако детето е припознато от друг мъж, то биологичният баща не може да заведе иск за бащинство.
Ако наистина е така, това се явява спасителна сламка за някои майки, които не искат да изпаднат в зависимост от някой заядлив татко.

# 856
здравейте!искам да попитам какво мога да направя по въпроса с майчинството си?значи не са ми превеждали майчинство вече месец  и нещо аз съм си подала всички документи детето ми е на 1 година и 2 месеца и съм си подала декларациите!отидох при счетоводството на фирмата от която съм по майчинство те ми казаха че всичко е подадено в срок.искам да знам какви мерки мога да предприема срещу работодателите ми в смисъл мога ли нещо да ги съдя или от сорта и как точно става.защото аз проверих и документите не са внесени...само ме правят на маймуна да тичам напред назад..

# 857
     Зависи какво точно ще доказваш и каква ти е целта. Ако е дългогодишна злоупотреба с алкохол, като лоша характеристика, става и със свидетели. Ако целиш да докажеш медицинско състояние - синдром на алкохолна зависимост, става с експертиза.

Здравей,Хърмаяни!

Целта ми е да послужи при развод по исков ред,евентуално и при дело по ЗЗДН.Свидетели на напиванията му сме основно майка ми и аз,а ние се водим заинтересовани от изхода на делата.Съседи също са виждали баща ми пиян неведнъж,но майка ми не желае те да бъдат намесвани,защото щяло да й е неудобно после да ги гледа в очите Rolling Eyes.
Поради тези причини ми се струва,че най-лесният и неопровержим вариант е едно медицинско изследване.А експертизите не се ли използват при НПК?

# 858
  • В градината...
miss piggy, наистина си права. Сега отворих да погледна и сравня стария и новия семеен кодекс - според чл. 38 от стария трето лице може да оспори припознаването, ако има правен интерес от това. В новия кодекс тази възможност не е  дадена. Налице е само текста за оспорване от другия родител, като според мен това е само майката. Технически би трябвало да е така, тъй като срокът за оспорване е 3 месечен от съобщението. След оспорване на припознаването родителят разполага с 3 месеца да предяви иск за установяване на произход. На практика смятам, че е възможно и този, който претендира, че е баща, да оспори, но на него никой не му съобщава припознаването и не виждам как ще стане това.

# 859
     gebura, в гражданските дела също се ползват експертизи /заключение на вещо лице/, но в твоя случай, доколкото се касае за виновно брачно поведение, смятам, че няма да ти е от полза, само ще те натовари с разноски. Защото експерта ще установи медицинско състояние, не поведение.
     Ако става дума за развод на родителите ти, ти можеш да бъдеш свидетел, не си страна в процеса и не си заинтересована от изхода на делото. Обичайно при развод по вина, най-близките свидетелстват. Много рядко външни хора за очевидци на брачните повинения.
     Все пак обсъди всичко това с адвоката на майка ти, той по-добре ще знае как да те защити.

Сбърках темата и отговора  Embarassed

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 10:28 от Хърмаяни

# 860
Хърмаяни ,благодаря ти много за бързия отговор Heart Eyes!

# 861
  • София
perunika, благодаря ти.
Хубаво е, че са го направили така.
По този начин децата са защитени.

# 862
Здравейте , имам въпрос Разведена съм от февруари месец.Миналия месец съм завела дело за ограничителна заповет срещу бившия ми съпруг, и сега адвокатката ме съветва да сключа споразумение като той ще подпише декларация. Въпросът ми е това ли е по-добрия вариянт или да има дело . Предварително благодаря.

# 863
Здравейте , имам въпрос Разведена съм от февруари месец.Миналия месец съм завела дело за ограничителна заповет срещу бившия ми съпруг, и сега адвокатката ме съветва да сключа споразумение като той ще подпише декларация. Въпросът ми е това ли е по-добрия вариянт или да има дело . Предварително благодаря.

Ако под "дело за ограничителна заповет срещу бившия ми съпруг" имаш предвид производство по ЗЗДН-срещу домашно насилие, то никаква декларация няма да има силата на решение от съда с постановени мерки за защита.

# 864
Аз се зачудих дали въобще е допустимо споразумение. Ако е извънсъдебно и с оттегляне на иска, разбирам. Но иначе, никога не съм чувала /и ми се струва невъзможно/ дело по ЗЗДН да приключи със спогодба. Мандаринка?

# 865
Аз се зачудих дали въобще е допустимо споразумение. Ако е извънсъдебно и с оттегляне на иска, разбирам. Но иначе, никога не съм чувала /и ми се струва невъзможно/ дело по ЗЗДН да приключи със спогодба. Мандаринка?
Вероятно се има предвид да оттегли молбата си за защита, а насилникът да декларира, че мечка да го яде, ако пак я набие. В каква форма - е, тук вече нямам предположения.

Спогодба по ЗЗДН не може да има. Просто се опитах по разбираемо и по-меко да обясня  Peace

# 866
Благодаря за отговорите. Дело по зздн е в понеделник ще имам среща с адвокатката и пак ще пиша

# 867
Вбърз разговор адвокатката ми каза ,че като подпише декларация ако пак направи нещо всичко щяло да става по - бързо и лесно

# 868
Благодаря, Мандаринка Hug

MAMAZX, имай предвид, че за декларация за бъдещи, ненастъпили събития, дори наказателна отговорност на декларатора не може да бъде ангажирана. Друга декларация аз не мога да измисля.

# 869
Вбърз разговор адвокатката ми каза ,че като подпише декларация ако пак направи нещо всичко щяло да става по - бързо и лесно

Занимавам се със ЗЗДН от самото му приемане през 2005та, но такова нещо не съм виждала и чувала.
Хърмаяни, права си.

Общи условия

Активация на акаунт