Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 75 581
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • София, Младост 2
Няма да се оправи - слепият крал си остава сляп, и даже се влошава нататък в книгите (за щастие в тази поредица - за разлика от някои други - всички герои продължават да си участват и ги виждаш вплетени в съдбите и на останалите през цялото време, т.е. не ги губиш).

Сексът в книгите на мен не ми беше хич много Mr. Green (особено пък сравнявайки ги с нещо, което зачетох по някакви препоръки из нета тези дни... уж го водят паранормална романтика, пък то има известен елемент на романтично и паранормално, но като цяло излезе хард-кор п*рно, а дори не е в такава категория и го издават като фантастика Mr. Green Ако някой се вълнува, мога да му го препоръчам Joy).

Пък и при Братството някак като че ли изглежда балансирано - предвид постоянното напрежение от битки и задължения хората (упс - вампирите Mr. Green) имат нужда от някакъв начин за релаксация hahaha Избрали са си съвсем нелош начин за разпускане според мен Joy (макар че като докарате до книгата на Ви и Док Джейн, на някой може наистина да му дойде вече много свръх hahaha).

Имайте предвид, че според мен тази книга е една от по-слабите от поредицата - нататък малко повече набира скорост и по-пълно се разгръща света на Братството.

# 106
Въпреки че много си обичам първата книжка за Братството, хедра е права че е най-слаба. Все си мисля че е защото трябва да се запознаем със света и правилата му именно с нея и от там нататък като вече сме вътре на авторката и е по-лесно със следващете книги, или пък може би защото самата авторка все още си е доизяснявала какъв точно иска да е света, а във следващите книги е определено наясно и повече се съсредоточава в историята ooooh! Май се олях в разсъждания  Embarassed

gergan75 , дано да ти хареса ( #2gunfireмен само последната ме поизнерви)
Пожелавам ти бг превода да е добър и да пуснат по-скоро и следващите книжки.

Nadia79 , аз с братството не се обърквах, може би защото не бях чела много подобни поредици, в момента обаче (три поредици по-късно) съм направо в шаш  Crazy Ама няма да се отказвам де, въпреки че ми се чете нещо др вече, в момента има най-много такива поредици и съответно сред тях е най-лесно да се намери нещо добро.

# 107
Току що приключих първата книгата и вече съм фенка  Peace

В началото не ми беше толкова интересно, на моменти имах чуството че чета ефтин любовен роман с участието на вампири, понякога диалозите бяха доста плоски, но вече като навлязох в  историята, определно ме грабна, героите и те.
Всичките братя са много готини  Mr. Green
Изкефи ме как полицая стана един от тях, как и Мариса си намери половинка ...

Нямам търпение довечера да почна втората книга  Heart Eyes

# 108
  • София

Нямам търпение довечера да почна втората книга  Heart Eyes

В момента съм на 18-та глава. Става все по-интересно.  Simple Smile

# 109
Аз, като четях втората от братството много се разочаровах в началото, защото си милех, че ще е за Мариса и ченгето, направо се разсърдих Crossing Arms

Е, после ми мина, а след това четох, че тяхната история е трябвало да бъде като втора сюжетна линия в една от другите книги, и чак накрая авторката се е усетила че историята натежава и просто не се получават нещата и я е махнала и развила в самостоятелна книга.

# 110
Въобще не съм разочарована, точно обратното - доста по-добра  Peace

Rhage rules!  Heart Eyes

Дали третата ще ми хареса още повече от втората??  Thinking

# 111
Може, на хедра тя май и е любимата, а на мен една от любимите (просто не мога да реша, нали си казах че съм пристрастена към братята Embarassed)

# 112
  • София, Младост 2
На мен третата - за Зейдист и Бела - определено ми остава най-любимата Peace

Иначе аз харесвам и тази за Ривендж - т.е. последната издадена за момента, защото там не можех да прогнозирам как ще се развият нещата и се изненадвах, пък и нали има част от историята за Джон и Зекс (да не се чудите това име как се произнася, като стигнете до нея Mr. Green).

# 113
Втората до последно ме държа в напрежение дали ще има хепиенд или не.... сериозно се бях притеснила, че нещата ще завършат зле  Cry
Много хубава история   Peace

Имам въпроси, ама пиша в бяло, за да не спойлна някой:
Не ми стана ясно защо накрая Scribe Virgin си промени решението - от самото начало е искала да изпита Rhage или заради това, че Мери не може да има деца?
Като дари Мери с вечен живот, тя вече вампир ли е или все още е човек?

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 10:06 от Nadia79

# 114
ББ за Nadia79:
Scribe Virgin си промени решението заради това, че Мери не може да има деца, според нея това е толкова ужасно, че много дългия живот не е прекалено голям дар, а и както забеляза на прекрасния ни вампир си му хариза звяра завинаги.
Мери си е човек, но ще живее точно колкото любимия си, тоест ако утре го утрепят тя умира също, поне аз така го разбрах.

[/quote]

Последна редакция: чт, 04 мар 2010, 11:10 от Ламята

# 115
ББ:

Звяра си му остава завинаги и условието, че няма да може да я вижда, но ми се стори, че е искала да види дали е готов за тази жертва, дали наистина ще се справи... или поне не ми се иска да е била толкова жестока в първоначалното си решение (щото аз бях готова да ревна, ако се бяха разделили  Embarassed).

Мери може да отиде в The Fade, когато тя пожелаe, a Scribe Virgin предположи, че това ще стане когато нейния войн умре  Peace

Между другото как точно се превежда Scribe Virgin ???

# 116
  • София, Младост 2
Аз съм го превела нагоре като Девата на скрижалите, защото Дева на писанията не ми звучи много добре.

# 117

ББ:

Според мен не беше с идеята да е само изпитание, мисля че и ти ще се съгласиш като видиш в някой от следващите книги колко е стриктна проклетата дева по отношение на равновесието и направените уговорки и то за хора който са и по скъпи. Спирам да уточнявам че да не ти издавам твърде много от следващите книжки (а между другото и аз бях готова да ревна, че се разделят).

За името - идея си нямам как е най-правилно

# 118
ББ:

Кучка! Така ме беше яд на наказанието, което му измисли на Rhage!!!  Close

Още едно питане, че с някои неща не съм много наясно, защото толкова ми е интересно и толкова бързо чета, че на моменти изпускам - той хареса Мери първоначално заради гласа, нали така?

# 119

ББ:

Точно заради гласа я хареса, защото му действаше успокояващо, а нали постоянно се чустваше напретнат и измъчен (даже по едно време ми се стори че се опива или надрусва от звука на гласа и  Laughing

[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт