Поредици за вампири: Blue Bloods, Vampire Academy, House of Night и др.

• 76 137
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • София, Младост 2
Аз в момента съм зачела Nightwalkers и Shadowdwellers series  на Jacquelyn Frank. За нощните демони е много весела поредица, има си хумор и настроение и забавни женски фигури. Двойката в първата от книгите спечелила приза Най-секси двойка (макар че не успях да разбера защо... явно моите представи за секси са... по-хард, да речем Mr. Green). За демоните на сянката е по-вглъбена и по-мудна някак, но пак си заслужава. Не са за вампири и не са от ранга на Братството Laughing, но са много приятни книги.

# 166
Това е добре, че ще ги пускат в БГ тези книги, но аз все пак предпочитам да чета в оригинал.
Напатих се на лоши преводи (Здрач например), а и тук излизат с такова огромно закъснение, че не си заслужава чакането.

Да се похваля, поръчах си на pre-order новата книга от BDB - Lover Mine, нямам търпение вече, на 27-ми април излиза  Peace

# 167
  • София, Младост 2
На мен ми е много любопитно как са превели на български Братството - вероятно са си оставили ръцете, предвид че е трудничко за превод с всичките жаргонни изрази и особените имена, но въпреки това от любопитство ще си купя книгата да видя Laughing Здрач беше много зле, наистина - аз си бях изчела всичко на английски, преди да излязат на бг и после се ядосвах, че атмосферата се беше загубила в много голяма степен (а още по-готино е да се слушат аудио-книгите - гласът на девойката е много автентичен).

Имам на аудио-книга и книгата на Ривендж от Братството - мнооого секси глас са избрали Mr. Green Единственото неприятно нещо на аудио-книгите е, че са нетърпимо бавни като за мен - аз чета изключително бързо, така че нямам търпение да чакам часове наред, за да видя какво ще стане. И така слушам само когато съм извън къщи - миналата година ми се налагаше на няколко пъти да пътувам до Варна и ми беше екстра, направо не усещах 6ч пътуване с автобус Mr. Green

Другото, което ми е интересно, е дали на при-ордър ще получите книгата по-бързо, отколкото ще излезе в торентите Joy

# 168
  • София
И на мен ми е интресно как са превели Братството - като се сетя, че в едни книги бях видяла невероятните думи "кунки" и "нанайси" и останах  Shocked и после  Joy

# 169
Другото, което ми е интересно, е дали на при-ордър ще получите книгата по-бързо, отколкото ще излезе в торентите Joy

Не знам, книгата излиза на 27ми, после 1 седмица доставка до БГ - със сигурност до тогава ще е пусната по торенти.
Но аз и преди съм казвала, приятно ми е да ги чета на хартия, така че няма значение за мен  Peace

Единствено BDB Insider's Guide си го свалих на компа, т.к не ми се даваха 11 евро за общи приказки, както се и оказа.

# 170
  • Buffyworld
Nocolopa ,  изтрий малко съобщения от кутията си, защото не мога да ти изпратя нищо. Кутията ти е препълнена .  Hug

Извинете ме за спама .

# 171
Прекрасни фенове на странна литература, имам молба към който знае от къде да си сваля Mima - Flame Within да ми прати на лични линкче, че колкото и да търся не намирам Simple Smile

# 172
  • София, Младост 2
Че аз ти я пратих още като ми писа - не си ли я получила? Виж да не е пратило мейла някъде в спам-папката примерно. Не ми пречи да ти я пратя пак, ако не я намираш.

# 173
Аз искам само да направя кратка хронология на книги от поредици, които излизат в близкото бъдеще Hug

Автор: P.C. Cast
Поредица: House of Night
Име на книгата: Burned
Дата на издаване: 27 April 2010

Автор: Rachel Caine
Поредица: Morganville Vampires
Име на книгата: Kiss of Death
Дата на издаване: 03 May 2010

Автор: Richelle Mead
Поредица: Vampire Academy
Име на книгата: Spirit Bound
Дата на издаване: 18 May 2010

Автор: Alyson Noel
Поредица: The Immortals
Име на книгата: Dark Flame
Дата на издаване: 22 Jun 2010

Автор: Melissa de La Cruz
Поредица: Blue Bloods
Име на книгата: Keys to the Repository
Дата на издаване: 29 Jun 2010

Автор: Cassandra Clare
Поредица: нова поредица,
наречена The Infernal Devices,
но свързана с The Mortal Instruments
Име на книгата: Clockwork Angel
Дата на издаване: 31 Aug 2010

Име на книгата: Misguided Angel
Дата на издаване: 05 Oct 2010

# 174
Да кажа че препрочитам серията за анита блейк и пак ми харесва, чак да не повярваш, е признавам си че почнах от 7, че не ми се четяха тези без секс Embarassed

hedra чак сега влизам пак, и да права се оказа в спама я беше забило, та и миленака ми прати, благодаря и на двете ви  bouquet

# 175
  • Buffyworld
D  Van Alen, благодаря за инфото !   bouquet

Ти специално коя би препоръчала  newsm78

# 176
  • срещу двата комина :)))
Здравейте,може ли някой да ме насочи към хубава поредица,като цяло съм фен на по-стария тип вампирски роман Laughing,но ми допадат и на Шарлейн Харис книжките

# 177
  • Buffyworld
На мен например много ми хареса " Прокълнатитят Сейлъмс Лот " на Стивън Кинг. Но в тази книга главният герой не е вампир, а човек.

# 178
D  Van Alen, благодаря за инфото !   bouquet
Ти специално коя би препоръчала  newsm78

Първо да отбележа, че това са детски книжки, секс няма Mr. Green Twisted Evil

Автор: P.C. Cast
Поредица: House of Night
Име на книгата: Burned

--> тази ще я прочета само, защото съм започнала поредицата, няма такава боза просто.. ужас..

Автор: Rachel Caine
Поредица: Morganville Vampires
Име на книгата: Kiss of Death
Дата на издаване: 03 May 2010

--> харесва ми поредицата, не е брилянтна, но е над средното ниво, с кеф си я чета

Автор: Richelle Mead
Поредица: Vampire Academy
Име на книгата: Spirit Bound
Дата на издаване: 18 May 2010

--> една от любимите ми

Автор: Alyson Noel
Поредица: The Immortals
Име на книгата: Dark Flame
Дата на издаване: 22 Jun 2010

--> не е лоша, започва с доста интересни идеи, в последствие започва да става по-посредствена

Автор: Cassandra Clare
Поредица: нова поредица,
наречена The Infernal Devices,
но свързана с The Mortal Instruments
Име на книгата: Clockwork Angel
Дата на издаване: 31 Aug 2010

--> обожавам инструментите, затова ще започна и тази

Име на книгата: Misguided Angel
Дата на издаване: 05 Oct 2010

--> любимата ми, препоръчвам