Коледа идва! - 3

• 68 685
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Момичета, ще пека медената къща...останалото тесто обаче мисля да оставя в хладилника, че няма да има време сега и да опека утре...Нали е от безпроблемните теста? Надявам се даже да стане по-хубаво като отлежи...

Според мен нищо няма да му има на тестото. Последните 2 години правих меденки по една немска рецепта (пак тук от форума,но не помня кой я беше пуснал), което тестото отлежаваше по 3 дена в хладилника, за да поеме ароматите.

Цветните шрифтове в Метро са по 3.20 лв., боичките 3.50 лв.

# 121
Здравейте,
ще правя шоколадовите звездички с капучино. До попитам по-просветените марципан в София къде мога да открия? Гледах в Пикадили, но нямаше.  Thinking
И може ли марципана да се замести с шоколад например?

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 14:06 от e4ko

# 122
  • София
Аз си го купих от магазина на ул. Три уши. Ако не  успееш може да  ги направиш с млечен марципан по рецепта на Наталина. Аз ги правих с него, понеже имах останал и станаха страхотни. Кафеения вкус чудесно се напасна с млечния, точно като капучино. Бадемовия марципан го отворих вчера да го пробвам и честно казано съм почти сигурна, че ще ми харесат повече звездичките с млечен марципан, но всичко е въпрос на вкус!Успех и дай снимки после!

# 123
Благодаря за светкавичния отговор. Сега ще търся рецептата за марципана... И запретвам ръкави малко по-късно.   chef  Пък да видим какво ще излезе!

# 124
ЗДР АКО НАПРАВЯ ДРУГАТА  СЕДМИЦА Меденките на Джема ЩЕ ОМЕКНАТ ЛИ ДО КОЛЕДА?

# 125

А това са коледните меденки по рецепта на Джемма...

# 126
normas, не ги направих с ръжено брашно, защото не намерих чисто (имаше само смесено със суха мая, а това щеше да развали сладките). Сложих обикновено, но за тази година съм си приготвила типово  Peace Да, ядките са за деколация, но нали слагам по една цяла ядка, става много вкусно като се комбинира с шоколада  Hug

# 127
  • Разград
Пак въпрос и пак за джинджифиловите сладки  Embarassed Колко бройки излизат от една доза?

Днес ги правих,не ги броих,но долу-горе 50 броя,като моите са без дупка в средата.Ако твоите имат дупка ще излязат повече бройки.
http://storage4.album.bg/5a6/img_2819_9abdc_19870971.jpg

# 128
Момичета да попитам ,за  линцеровите сладки трябва ли да се намазнява тавичката в която се пекът или те сами ще се отлепят от маслото в тях?

Аз ги пекох върху хартия (всичко пека върху хартия). Но тестото е маслено и не би трябвало да се залепят, така че мисля, че не е необходимо да мажеш тавата!

# 129
Меденките на Джема, както и всяка меденка по принцип, става мека, ако се спазват две прости условия:
- да не се прави твърдо тесто. по тази причина след замесване се оставя в хладилник, то си стяга.
- при печене не се препичат. Почти всички меденки, които виждам по снимките, са препечени. Наталина ясно го е написала - вадят се веднага след потъмняване на краищата. След това те си стягат самички след 2 - 3 минути.

# 130
Роска ,много ме впечатли тази рецепта  Rolling Eyes ,различна е от другите ,защото няма мазнина ,а и брашното не е бяло.Всички продукти ги имам и ако намеря брашно ще ги пробвам и ще се отчета . Hug

# 131
Тези дни и аз ще правя нещичко. Смятам пак да направя меденките на Джема, бяха страхотни и за другите неща още ги мисля.

# 132
  • София
Пак въпрос и пак за джинджифиловите сладки  Embarassed Колко бройки излизат от една доза?
Да си отговоря сама, може някой друг да се чуди  Laughing Излязоха ми 48 бр. Peace
макс мама  Hug чак сега те прочетох, как съм те прескочила, не знам  Embarassed мерси!   bouquet Моите са с дупка, но някои.

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 19:33 от krikri

# 133
Благодаря за светкавичния отговор. Сега ще търся рецептата за марципана... И запретвам ръкави малко по-късно.   chef  Пък да видим какво ще излезе!

Понеже и мен ме интересуваше, та се порових: ето я http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.msg8950568#msg8950568 , 5-ия пост на Наталина  Peace

# 134
Похвалих ви се че правих мъфини, но до снимка не стигнаха. Изядоха се с огромна бързина и за това снощи правих нови. Този път при течния шоколад сложих и стафиди. Ето ги и тях:

Общи условия

Активация на акаунт