Коледа идва! - 3

• 68 690
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Добавих още съвсем малко, около 20 - 30 грама, стана твърде лепкаво...  Confused
Както и да е... Вече е в обятията на кофата, след като се опитвах да го "подобря" по всевъзможни начини... Утре пак. Но се чудя дали да не сменя рецептата с друга...?  newsm78

# 151
момичета,след дълго умуване все пак сложих малко масълце на тавата,сладките бяха много хубави Embarassed,да бяха защото след като ги слепих и поръсих с пудра захар ги отнесох на тавана (детето още беше на градина) и тази вечер привършваме с вечерята и мъжа ми казва,хайде мама сега ще донесе десерта,при което го погледнах учудена ,а майка ми :ти за Коледа ли мислиш да ги  пазиш и те свършиха,не можаха да омекнат.

# 152
Rumya, няма да сгрешиш с трюфелите...не ги мисли, ами забъркай едни...Аз 3 дни преди Коледа ги правя и ако оцелеят, черпя гости с тях Joy

# 153
  • Germany
И аз днес направих ванилените кравайчета на Наталина  newsm20, уникални са  Peace. Следващия път може би ще добавя настъргана портокалова кора, защото много обичам този аромат, и мисля, че ще се съчетае много добре. Имам една единствена забележка - дозата трябва задължително да се прави поне в двоен размер, много са хубави и нищо не остава за Коледа, или поне при нас е така  Embarassed. Много, много вкусни, Наталина, благодаря.
Днес, щях да ви пусна рецепта на най-вкусните меденки, които съм яла през живота си и помня от ученическите години. Чаках моята приятелка да се върне 6 месеца от чужбина, за да ми даде рецептата, на прословутите й мечета. Чудех се, дали съм ги харесвала толкова навремето, защото не е имало голям избор, направих ги - невероятна вкусотия, реших да я споделя с вас, но се зачетох в рецептата на Джема за меденките, и се оказа, че са 1:1 Shocked с рецептата на моята приятелка. Единствената разлика беше, че в нейната рецепта след умесване на тестото престоява 15 минути. Е аз защо чаках толкова време, като най-хубавите меденки са били пред очите ми  Thinking, Джема, наистина са много вкусни.
Направих и мока-талери, невероятен аромат на кафе, утре ще правя Линцерови сладки, но по друга рецепта, а не по дадената във форума, или направо да си направя Линцерките на Наталина Thinking?

# 154
  • София
Включвам се и аз в тази хубава тема Wink
Досега само ви четях и събирах идеи. Днес вече направих Ванилените кравайчета- станах страхотни, не се и затрудних с направата им, единствено да ги оформя като кравайчета май не се справих много,тъй като исках да са по-малки. Но бяха одобрени от мъжо с думите- "май ще ги правиш по-често, а не само за Коледа" Laughing
Ето ги и тях:

И аз благодаря на Наталина за рецептата  bouquet

Ще правя още Шоколадовите бисквити "Трюфел", меденки с пълнеж, и най-веротно някои бонбони.Страхотни рецепти сте дали  Peace

# 155
  • Варна
Направих и мока-талери, невероятен аромат на кафе
А може ли рецептата за тази кафеена прелест  Wink и снимчица ако имаш  Simple Smile
mitsie а тайната за това хубаво оцветяване на маслените сладки ще издадеш ли - как ги правиш така два цвята един до друг на една сладка  newsm78

# 156
  • Балчик
И аз днес започнах със сладките най-после. Направих джинджифиловите - на Зори, 2 дози. Но още са полуфабрикат и не са за показване- излязоха ми 50 малки човечета, 30 малки елхички, детайли за 2 малки шейнички, 10 звезди за елха средна големина, 1 голям дядо Коледа, един голям снежен човек и детайли за каручка с 2 кончета. Ще замеся още 1 доза за къщичка. Смятам да си направя градче- коледна сцена.
Утре пък възнамерявам да направя ванилените кравайчета на Наталина.
Някой да е виждал някъде ментова есенция? Трябва ми за едни сладки, които искам много да направя, но се чудя ако не намеря дали ще стане да я заменя с ментовка. newsm78 Или с други думи как да докарам ментов вкус на маслото?

# 157
  • Germany
Мока-талерите направих по тази рецепта http://www.kuechengoetter.de/rezepte/Plaetzchen-Kekse/Mokkataler-1030860.html

Продукти: 240 гр. брашно, 60 гр. захар, 1 пак. ванилена захар, 2 ч.л. разтворимо кафе на прах, щипка сол, 1 яйце, 120 гр. меко масло, 50 гр. пудра захар за овалване.
Всички съставки се смесват в меко тесто, което се увива във фолио и престоява 1 час в хладилник. Фурната се включва на 200 градуса, тестото се разточва на набрашнена повърхност с дебелина 5 мм. С чашка или форма с диаметър около 5 см. се изрязват кръгчета и се поставят върху хартия за печене. Пекат се на втората степен от долу около 10-12 минути. Още горещи се овалват в пудра захар (аз използвах остатъка от ванилените кравайчета  Wink) И дъщеря ми яде и много ги хареса.

# 158
  Здравейте момичета! Много сте изписали- много сте сътворили и сте невероятен стимул и източник на информация!
  Следя темата почти от началото и много благодаря на всички , които отделят от времето си с информация , отговори и съвети!

Аз едва днес стартирах с тазгодишните Коледни изкушения- искаше ми се още преди седмица да започна , но нямах възможност.
  Затова пък днес направих подобаващ старт Mr. Green

Спряла съм се на задължителните за всяка година Меденки на Джема, Ванилени кравайчета на Натали и Линдзеровите сладки на Натали - страхотни , изпитани , опитани и унищожени впоследствие!  bouquet

Ето и днешните заготовки в суров вид така да се каже, а ще украсявам по-късно...

http://daniel007.snimka.bg/cooking/kanela-vaniliya-i-oshte-neshto.452575.16357398

Hug

# 159
  • София

Някой да е виждал някъде ментова есенция? Трябва ми за едни сладки, които искам много да направя, но се чудя ако не намеря дали ще стане да я заменя с ментовка. newsm78 Или с други думи как да докарам ментов вкус на маслото?
Aз си купих от магазинчето на 3 Уши в София.
С ментовка надали ще е същия ефект, освен ако не се сиропират сладките  Mr. Green
Обаче сега се сещам, че на дребния бях купувала ментова тинктура от аптеката, виж с нея по-може да стане, ако ти се експериментира.
Ще споделиш ли рецептата, обожавам ментов вкус особено + шоколад Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 02:51 от Rumya

# 160

Малко Коледни тортички от мен , да видим за какво друго ще остане време  Grinning  Rolling Eyes

# 161
Рая, толкова са хубави, че да ти е жал да ги изядеш!   bouquet

Момичета, изровчих един немски сайт за коледни сладки и ето един готин малък дядо Коледчо от там (рецептата е за мъфинчета с мая), но по-ценна е идеята:

# 162
Момичета, аз да се отчета: трета поредна вечер правя мъфини. Казах вече стоп. Днес след работа се захващам с други сладки  Simple Smile

# 163
И Рая тази зелената как я направи-и трите са страхотни  Simple Smile

# 164
Рая, красота   bouquet

От меденките, стъклените сладки и ванилените кравайчета остана само спомен.  Whistling Всичко се изяде. Добре, че поне Коледната къща съм я увила в целофан и никой не припарва до нея.
Ще направя всичко отново седмица преди Коледа, защото рискувам пак да бъде изядено.
Ванилените кравайчета, обраха точките. Няма такава вкусотия! Наталина,  Hug

Общи условия

Активация на акаунт