Коледа идва! - 3

  • 68 692
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 4 358
Нищо още не съм направила, но на снимките на Ванилените рохлички вече направо не издържам ooooh!

# 211
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Сладкият салам е със сладко кондензирано мляко, да.

# 212
  • Мнения: X
Заповядайте момичета, много е вкусен:
Сладък салам

И аз благодаря.   bouquet много го обичам Embarassed

# 213
  • Мнения: 549
Джема,благодаря ти за рецептата за сладкия салам.
А да те попитам има ли значение с  какви бисквити  да се направи?Ти с какви го правиш?

# 214
  • Бургас
  • Мнения: 169
Джема, моля те де ми поясиш нещо относно линцеровите сладки!  Praynig
До колкото виждам от линковете - първо изрязваш тестото на фигурките, мажеш със сладко и тотава печеш и поръсваш със захар? Рецептата, която имам е първо за печене на курабиите и след това слепване със сладко и поръсване със захар. Решила съм да правя тези сладки, може ли да споделиш и твоята рецепта, бройки от една доза (моля, да ме извините, ако вече е задаван въпроса)?!? Щом ги правиш сега (в случай, че не е за първи път), значи си ги изпитала и са трайни?  newsm78

# 215
  • Мнения: 112
У дома днес направихме меденките и какаовите звездички, но сега започваме с урасата. Утре е ред на ванилените кравайчета.

# 216
  • София
  • Мнения: 1 622
Здравейте!
Ето и моите украсени меденки-украсата ми костваше вчера- 3.30часа  и днес -1.30часа и то с помощничка Heart EyesДобре,че мъжа ми вместо щрифтове за рисуване ми купи бои-та ефекта е по-добър..Вие страшно много ме вдъхновявате.Някой да има линкче на украсяването с перде?


# 217
  • Мнения: 30
украсата ми костваше вчера- 3.30часа  и днес -1.30часа и то с помощничка

Аз също днес направих меденки, оставих украсяването за утре, обаче, Стефина, ти направо ме уплаши... Но пък твоите са се получили много красиви!

# 218
  • Мнения: 1 440
Джема, моля те де ми поясиш нещо относно линцеровите сладки!  Praynig
До колкото виждам от линковете - първо изрязваш тестото на фигурките, мажеш със сладко и тотава печеш и поръсваш със захар? Рецептата, която имам е първо за печене на курабиите и след това слепване със сладко и поръсване със захар. Решила съм да правя тези сладки, може ли да споделиш и твоята рецепта, бройки от една доза (моля, да ме извините, ако вече е задаван въпроса)?!? Щом ги правиш сега (в случай, че не е за първи път), значи си ги изпитала и са трайни?  newsm78

Не съм Джемма, но мога да отговоря на въпроса...Пекат се формичките първо, а по-късно се слепват с конфитюр и се ръсят с пудра захар Peace Джемма, предполагам, че скоро ще ги консумирате, така приготвени май няма дълго да се задържат Joy

Аз днес довърших меденките по рецепта на Джемма като направих части за 2 медени къщи (една малка и една по-голяма) и формички меденки за украсяване...Станаха чудесни и на вкус и по форма...малко се притеснявах, защото тестото все ми лепеше като го точих, но формите станаха чудесни и беше лесно за работа Peace Ето и готовите:

# 219
  • София
  • Мнения: 651
Здравейте,

Да ви задам един въпрос. Само на меденките ли слагате резен ябълка в кутията за да омекнат? На ванилените кравайчета слага ли се? Embarassed

# 220
  • Мнения: 9 785
Душко, копнах си рецептата за гръцките сладки, пък забравих да благодаря Embarassedbouquet И добре, че си пуснала за половин доза, защото така си мисля и аз да пробвам. Че с това кило брашно ooooh!....

# 221
  • Мнения: 324
Душко и аз благодаря за рецептата за гръцките сладки!
Ще пробвам комбинираната.
Джемма, ще ти пиша на лични.

# 222
  • София
  • Мнения: 2 671
Здравейте,

Да ви задам един въпрос. Само на меденките ли слагате резен ябълка в кутията за да омекнат? На ванилените кравайчета слага ли се? Embarassed
Не, кравайчетата нямат нужда да омекват. Както писах няколко поста по-горе те са тип "масленка".

# 223
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
За сладкия салам ползвам бисквити "Закуска". За линцеровите сладки- първо се пекат заготовките, после се слепват и се поръсват със захар. Няма да ги ядем сега. Аз крия всичко грижливо в кутии и на тавана (който е неотопляем и се явява последен етаж от къщата). И ги вардя като клочка, никой не мож припари до тях. Laughing

А ето и джинджифиловите сладки на Зори:
http://djemma.snimka.bg/cooking/koleda-i-nova-godina-2009-2010.447572.16372310
http://djemma.snimka.bg/cooking/koleda-i-nova-godina-2009-2010.447572.16372318

А това са част от заготовките за коледната сцена:
http://djemma.snimka.bg/cooking/koleda-i-nova-godina-2009-2010.447572.16372314
http://djemma.snimka.bg/cooking/koleda-i-nova-godina-2009-2010.447572.16372312

# 224
  • Мнения: 76
Мили мами, съжалявам, че така се включвам в темата ви изневиделица, но от няколко дни чета за коледните сладки и сладкиши и за меденките на Джули пише да се ползват подправки за меденки, къде ги продават наготово, за да не се налага сама да си ги смесвам, защото откриването на звездовидния анасон ми е трудно.. никъде досега не съм го виждала.. ако не знаете къде има за меденки, поне, моля ви, ми препоръчайте някой добър магазин до подправки Wink Wink


Прегръдки Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт