Коледа идва! - 3

  • 68 780
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
# 451
  • София
  • Мнения: 372
ето ги Пиперените кравайчета по рецепта на Вечерница    bouquet



сега чакам мъжот да донесе ботуш и Снежен човек /формички де/ и почвам меденките на Джули Party

# 452
  • София
  • Мнения: 2 102

Вторият ми въпрос е знаете ли къде се продават кутийки за сладки,ама малки - примерно за 5-6 сладки или нещо такова, като за малки подаръчета.

Аз си купих целофан от цветарския магазин, ще си го нарежа, ще сложа кръгче от картон на дъното, а отгоре ще завържа с красива панделка.
Аз току що си купих от Джъмбо-много красиви картонени кутии,с шишарки и разни други коледни мотивчета-3 бр. за 4 лв PeaceЩе ги ползвам точно за сладки,имаше и още много видове други кутийки

# 453
  • Мнения: 45
 PraynigПомогнете!
Вчера направих шоколадови бисквити " Трюфел", НО къде сбърках не знам спазих всичките пропорции. Вместо да бухнат и да се напукат, те се разтекоха и станаха като тънък блат. Моля кажете ми брашното ли е малко 210гр или това че сложих кувертюр млечен шоколад от " МЕТРО" купен.

# 454
  • Мнения: 175
[Но в Метро няма бял шрифт, снощи ходих и пак проверих само цветен и боя имаше.

Къде точно се намират в Метро newsm78 можеш ли да ми кажеш какво има по рафтовете  наоколо  bouquet

Не съм Стаси, но мога да ти отговоря  Hug Намират се на последната редица - където са фризерите със замразените пици - като тръгнеш от месото на горе от лявата ти страна на рафтовете - там са топингите, кондензирани млека и т.н. Но наистина няма бял - тази година въобще не го пуснаха  Thinking  Това за Метро на Цариградско шосе  Wink

# 455
  • Мнения: 175
Аз току що си купих от Джъмбо-много красиви картонени кутии,с шишарки и разни други коледни мотивчета-3 бр. за 4 лв PeaceЩе ги ползвам точно за сладки,имаше и още много видове други кутийки

Да, точно за тези бях писала преди, но мислех, че бяха по-скъпи (някой питаше). Утре имам ходене до Джъмбо и ще си купя задължително и аз  Peace Hug

# 456
  • Мнения: 305
Labrex, има шрифтове коите не засъхват. Поне аз попаднах на такива. На Д-р Йоткер са. Бях украсила едни мъфини за проба и не засъснаха никога съвсем. Ето ги: [img=http://img30.imageshack.us/img30/4351/dsc00961gp.th.jpg] 

# 457
  • Мнения: 483
PraynigПомогнете!
Вчера направих шоколадови бисквити " Трюфел", НО къде сбърках не знам спазих всичките пропорции. Вместо да бухнат и да се напукат, те се разтекоха и станаха като тънък блат. Моля кажете ми брашното ли е малко 210гр или това че сложих кувертюр млечен шоколад от " МЕТРО" купен.

Според мен ти е дошло малко брашното.На мен първата ми доза така се получиха и за това правих втора, в която добавих още малко брашно.Тогава ми станаха хубави.

# 458
  • Мнения: 483
Labrex, има шрифтове коите не засъхват. Поне аз попаднах на такива. На Д-р Йоткер са. Бях украсила едни мъфини за проба и не засъснаха никога съвсем. Ето ги: [img=http://img30.imageshack.us/img30/4351/dsc00961gp.th.jpg] 

А от къде ги купи тези шрифтове, никъде не съм виждала на Д-р Йоткер  newsm78 Заинтригува ме  Wink

# 459
  • Мнения: 22 867
Labrex, има шрифтове коите не засъхват. Поне аз попаднах на такива. На Д-р Йоткер са. Бях украсила едни мъфини за проба и не засъснаха никога съвсем. Ето ги: [img=http://img30.imageshack.us/img30/4351/dsc00961gp.th.jpg]http://  

bonni, моите не са на Йоткер, а ето такива - , но все още чакам, ще видим до утре какво ще се получи. Grinning

# 460
  • Мнения: 32
Вчера попаднах на темата и доста се отплеснах, днес направих първите меденки, но няма врема да отлежават и ги украсих веднага. За следващите дни съм запланувала кравайчетата и линцерите. Много благодаря за темата, ужасно заразителна!

Ето ги меденките:

http://www.flickr.com/photos/45331441@N03/4187834400/
http://www.flickr.com/photos/45331441@N03/4187834636/in/set-72157622953364202/
http://www.flickr.com/photos/45331441@N03/4187834924/in/set-72157622953364202/
http://www.flickr.com/photos/45331441@N03/4187835176/in/set-72157622953364202/

Украсата на сладките ти(бялата) от глазура ли е или от някакво захарно покритие?Много гладко се е получило.А това червеното направо с четка в натопена сладкарска боя ли си го рисувала?

# 461
  • София
  • Мнения: 210
Вчера правих бонбоните "Рафаело", но нещо по-меки станаха и не са за снимка. Но са толкова вкусни  Crazy! Благодаря на Гелева за рецептата!  Heart Eyes

Момичета, а звездите с капучино могат ли да се направят сега и да издържат до 25-26 декември?

# 462
  • София
  • Мнения: 2 671
Днес направих и моята къщичка:


Много съм доволна, че тази година имаме "истински" стъкла (от натрошени бонки), тук се вижда: http://images.violetovgeneral.multiply.com/image/1/photos/8/500x … amp;nmid=46065194

И вече е опакована с целуфан за Коледа ( у нас няма как да не бъде изядена  Mr. Green ) http://violetovgeneral.multiply.com/photos/album/8#photo=137

И аз като бони имах проблеми със слепянето, затова накаря се отказах от слепянето с белтъчната глазура и минах на изпитания метод с карамел - залепва за 0 времеи няма мърдане  Peace

# 463
  • Мнения: 411
Здравейте кухненски фурии,

Ако позволите един въпрос, може би глупав. Решила съм да правя бял шоколадов трюфел. Дали може да се оформи ганаша във формички, моите са от твърда прозрачна пластмаса. По какъв начин се оформя предварително формичката, за да може сместа да не залепне и трюфела да излезне.
Благодаря предварително

# 464
  • София
  • Мнения: 771
Darkina , бялото е разточена моделираща маса (готова). Ползвах течни бои в много малко количество, за да се разнася равномерно и да не разводни масата.
Поръчала съм си едни бои на прах, които са специално за рисуване върху захарни покрития, но все още не са ми дошли, а днес бързах да правя тези сладки и ползвах каквито имам. 

Аз имам един въпрос за меденото тесто. Правих го по рецептата на Джема, където захарта се разтопява с меда до гладка смес, но на мен така и не ми се стопи захарта и май прекалих със затоплянето и резултатът беше големи и твърди кристали. Все пак спасих сместта като я поразбих леко с миксер и прецедих само гладката част. Получи се перфектно тесто. Къде обаче сбърках в разтапянето на захарта с меда?

Общи условия

Активация на акаунт