Коледа идва! - 3

• 68 658
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
арабела всички мои сладки са на терасата, а тя не е остъклена и нищо им няма. Някои са в кутий, а други на поднос увити в плик. Peace

# 631
Наталина, меденките ти са направо произведение на изкуството.Браво!

Аз правя Ванилените кравайчета с лешници и стават страхотни.С орехи не съм ги пробвала.

Глазурата на Д-р Йоткер си изсъхва напълно, стига да я оставите достатъчно време.Ако е твърде гъста не става зарисуване, а само за мазане.

# 632
Natalyna, просто си върха Hug Радвам ти се на старанието и въображението...

# 633
  • Варна
Да се отчета и аз, звездите с капучино, за който не ми стигна марципана, ама и без наго ще си ги хапнем и меденки

# 634
Леле, момичета, какво правите - за два дни 15 страници! Ще изпусна темата пак над 50 страници ако не вися пред компютъра постоянно Simple Smile

Нат, меденките ти са невероятни, произведение на изкуството (но това, мисля, не е изненада за никой). И аз щях да питам как правиш прозрачната глазура, но видях, че си отговорила. А как я нанасяш - след рисуването или преди?

Зори, къщичката е страхотна. Евка явно има таланта на мама Simple Smile

Поли-Уоли, не бих разчитала на глазурата на Д-р Йотекер за меденките, ако имаш намерение да ги украсяваш финно. За по-груба украса става. Аз я ползвах за звездите с капучино, стана добре и изсъхна бързо, но не трябва да я разреждаш много, направи си я точно както е посочено на опаковката. Ето как станаха моите, да добиеш представа:

Момичета, наистина правите много красиви неща и сте много продуктивни, браво.

Аз съвсем изостанах, ето моя отчет:
Направени
- АКК
- Меденките на Джемма
- Ванилени кравайчета (3 дози, едната е с лешници, някой питаше, много са вкусни)
- Шоколадови звезди с капучино на Габи
- Забравените сладки на Котка
Остават ми
- Коледните звезди на баба от МИШЕЛ
- Бонбони Рафаело
- колебая се за линцерите, но най-вероятно ще ги направя и тях

Още не съм се организирала да кача снимки, така че като успея, ще покажа и аз.

# 635
Зори,Лабрекс,благодаря много.Арабела,точно така направих,с чашката мерих.Току-що замесих тестото за ванилените кравайчета,но много лесно и много бързо стана,така че навярно съм объркала нещо... Laughing
Утре ще докладвам,но едва спасих суровото тесто от себе си.... Grinning уж само го опитах как е на вкус.....
Колко време мога да съхраня 2-та белтъка,които ми останаха , за белтъчната глазура за меденките,които не знам кога ще направя???Лека нощ,неуморни майсторки....  bouquet

# 636
  • Czech Republic
Добро утро на всички! Hug

МНого блгодаря за хубавите думи, но вие също не оставате назад - от година на година виждам все по-красиви и изпипани

украси!    bouquet

Радвам се ако съм допринесла с нещо за по-приятното протичане на празника!  Heart Eyes

SZA, разредената глазура нанасям с четка за рисуване, като преди това съм си нарисувала с по-гъстата глазура контурите. След засъхване на рядката глазура контурите минавам отново.

iskrone, белтъците издържат неразбити до 3 дни, разбити до седмица.

Лек ден на всички! Hug Heart Eyes

# 637
Душко, страхотна е идеята сами да си правим кутийките за сладки  bouquet! Мисля да впрегна щерката да помага. Само се надявам да ми остане време да направя поне още два вида курабийки Rolling Eyes.

# 638
Наталина - страхотни са ти меденките, както винаги  Hug На мен лично би ми било жал да ги ям, честно ...

Аз снощи направих шоколадовите бисквити Трюфел. Страхотни, просто невероятно вкусни и ефектни са Party Днес ще направя още една доза - да има  Laughing Ето ги  

И да се отчета до сега  Wink Направих:
Английски коледен кекс
Меденки
Линцерови сладки на Наталина
Гръцки курабии с бадеми
Шоколадови бисквити Трюфел

Смятам да направя още по една доза от бисквитите Трюфел и гръцките курабийки, че ми малеят нещо  Crazy

До снощи всичко беше в кутии на терасата (не е остъклена), но снощи ги прибрах в неотоплена стая - да не им е много студено  Peace

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 18:17 от Душко

# 639
Добро утро майсторки bouquet
Видях невероятни неща, поздравления   bouquet
Нат, твойте меденки винаги са като произведение на изуството (ще си крада идеи  Embarassed)
Днес ще украсявам меденки и ще сглобявам къщичка.
Сега да ви покажа вчерашната си къща и кошничка (подарък са за 3 дечица -- две братчета и едно сестриче - големи сладури), кошничката ще напълня с сладки
http://violka.snimka.bg/holidays/koleda2009.429566.16459816
Извинявам се за качестгвото на снимките, с телефон са  Embarassed

# 640
Добро утро майсторки bouquet
Видях невероятни неща, поздравления   bouquet
Нат, твойте меденки винаги са като произведение на изуството (ще си крада идеи  Embarassed)
Днес ще украсявам меденки и ще сглобявам къщичка.
Сега да ви покажа вчерашната си къща и кошничка (подарък са за 3 дечица -- две братчета и едно сестриче - големи сладури), кошничката ще напълня с сладки
http://violka.snimka.bg/holidays/koleda2009.429566.16459816
Извинявам се за качестгвото на снимките, с телефон са  Embarassed

Аууу, супер са! Много красиви, поздравления!  Hug А елхичката как я направи?
Тотално се запалих, честно!

# 641
  • София
Момичета, помагайте!!! Имам един въпрос за тези, които са правили сусамените сладки на Ксеня и Джинджифилово портокалови сладки от Костиля- колко време, след като се направят, могат да издържат тези сладки и как се съхраняват??? Имам време днес и мисля да ги спретна, но не знам дали ще издържат до Коледа.

# 642
  • Ловеч
Поздравления момичета, страхотни неща сътворявате. И аз искам да се прабвам да направя една къщичка. Ще ви помоля да ми препоръчате някоя рецепта. Благодаря ви предварително.

# 643
Да сте виждали в някоя от веригите Метро или Билла такава форма като на Джемма - http://images19.snimka.bg/003791467.jpg
В Кауфланд няма.
Или он-лайн? Търсих, но не можах да намеря.
Същата я имаше пак в това магазинче на Стамбулов 16. За съжаление не видях колко струва.
jiji_m, благодаря ти, обаче не съм в София. Казаха ми, че в Метро май има, ще проверя там  Hug

# 644
Душко благодаря   bouquet
Елхичката я направих като си направих фунийка от шоколад (може и вафлена фуния за сладолед, но няма откъде да си купя) и шприцована с глазура оцветене в зелено с напрайник за листа - отдолу нагоре. Фунията я направих като згънах по-твърдо прозрачно фолио на фуния(от тези за подвързия) и на 2 пъти я заливах с разтопен шоколад - куха е отвътре.
Дано да стана ясно, че и аз праскамм едни обяснения  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт