Коледа идва! - 3

• 68 771
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Само да питам нещо на бързо, та в рецептата пише да се намаже едната звездичка с малко глазура, за да се слепи с марципана. Това значи ли, че трябва да правя глазурата с белтък и пудра захар или има някоя по-лесна хитрина? newsm78  bouquet

Аз стопих един бял шоколад LZ в микровълновата и с него слепвах сладките и после отгоре украсих. Стихна ми, даже остана малко. Не е нужно да се мажат много, за да се слепят - капвах по малко шоколад в средата и слепвах. Така и не изтичаше отстрани.

# 46
# 47
  • София

Джинджифиловите сладки на Зори се пекат на 200 гр. Но при положение, че пека с вентилатор, не би ли трябвало да ги пека на 180 гр?
да, намали градусите на 190-180.гр
Благодаря ти, Петя   bouquet

# 48
Само да питам нещо на бързо, та в рецептата пише да се намаже едната звездичка с малко глазура, за да се слепи с марципана. Това значи ли, че трябва да правя глазурата с белтък и пудра захар или има някоя по-лесна хитрина? newsm78  bouquet

Аз стопих един бял шоколад LZ в микровълновата и с него слепвах сладките и после отгоре украсих. Стихна ми, даже остана малко. Не е нужно да се мажат много, за да се слепят - капвах по малко шоколад в средата и слепвах. Така и не изтичаше отстрани.
Това е идея, да се слепи къщичката с бял шоколад,мерси много, и без това смятах днес да я правим вкъщи   bouquet

# 49
Ами аз ги направих с глазура от белтък, така и така после ги украсих отгоре. Но нали съм патка, мазах само едната звезда, другата не. Ама се надявам, че като мине малко време ще залепне марципана.
Що не казахте, че така трудно се работи с тоя марципан? hahaha Аз цялата се омазах, докато се сетя да слагам по малко брашно. ooooh!
И при печенето някои малко ги прегорих, ама ще се изядат.
Най-големият ми проблем е, че при изрязването на звездите и местенето им в тавата на хартията, някои от тях се огъваха и така се опекоха. Та не станаха равни и трудно ги слепих.
Но за следващият път ще знам, само това пусто огъване незнам как да изкорегирам.  newsm78
Ще го мисля. Thinking

# 50
  • София

Що не казахте, че така трудно се работи с тоя марципан? hahaha Аз цялата се омазах, докато се сетя да слагам по малко брашно. ooooh!
 мисля. Thinking
марципана се разточва с пудра захар или натурално нишесте,

# 51
Ами аз ги направих с глазура от белтък, така и така после ги украсих отгоре. Но нали съм патка, мазах само едната звезда, другата не. Ама се надявам, че като мине малко време ще залепне марципана.
Най-големият ми проблем е, че при изрязването на звездите и местенето им в тавата на хартията, някои от тях се огъваха и така се опекоха. Та не станаха равни и трудно ги слепих.
Но за следващият път ще знам, само това пусто огъване незнам как да изкорегирам.  newsm78
Ще го мисля. Thinking

А за огъването можеш следващия път да пробваш да ги режеш директно върху хартията за печене, която да преместиш в тавата.

Аз току-що направих тестото за зведичките с капучино, спазих точно пропорциите и въпреки това тестото е доста лепкаво. Като стегне ще стане за работа предполагам, но все пак ще си остане леко лепкаво, затова мисля да режа върху хартията директно, а формичките да потапям в брашно. Освен това сложих едно капучино ванилия и едно обикновено, заради аромата чмного обичаме ванилията у дома) - дано стане добре като се омеша с марципанения аромат... Ще докладвам (и със снимки).

# 52

мисля. Thinking
марципана се разточва с пудра захар или натурално нишесте,
Благодаря!  bouquet
Ще се науча лека-полека. bowuu
Ето снимки на звездите и на първите ми коледни сладки.http://pala4inka555.snimka.bg/other/razni.438140.16338714

# 53
Тази година няма да правя кьщички,но ще направя капучиновите звезди с марципан,меденки,портокалово-марципанов сладкиш и още едни сладки.

# 54
Да се отчета със снимки
Направих меденките на Джемма, дано ми омекнат до Коледа, че за 3 дни са още твърди

За жалост не ми се получи украсата Laughing

Направих и ванилените кравайчета на Наталина и станаха страхотни

Момичета знаете ли джиндифиловите сладки с портокалов крем колко дни предварително е хубаво да се направят ?
  bouquet

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 19:31 от Dani_Di

# 55
Не можах да намеря линк към капучиновите звезди Rolling Eyes
Моля за помощ Hug

# 56
# 57
  • Бургас/Пз
Моля за помощ Hug

ЗАПОВЯДАЙ http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/

# 58
Моля за помощ Hug

ЗАПОВЯДАЙ http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/
  bouquet

# 59
Леле,момичета колко съм зле ooooh! Нали по назад в темата ви обясних,че ще правя (или поне ще се постарая) коледна къщичка за сина ми за училището.Събрах,събрах информация хукнах към Била,напазарувах и започнах тестото.Направих шаблоните -чак не повярвах че се справих Blush И сега в един момент се осещам ,че къщичката не ми трябва за понеделника дето идва както си мислих докато творях,а ми трябва за 21-ви  ooooh! Божеее....толкова съм се разбързала и съм изперкала тотално.Сега питането ми е мога ли да ги съхраня до 21  Rolling Eyes по някакъв начин-нали все пак има яйца вътре или да правя за 21 други шаблони? Тестото е медено  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт