Коледа идва! - 3

  • 68 727
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 2 142
Аз отговарям без да се замислям, няма никакъв проблем меденките са трайни сладки. Просто ги дръж на хладно и сухо място.

# 61
  • София
  • Мнения: 2 649
Леле,момичета колко съм зле ooooh! Нали по назад в темата ви обясних,че ще правя (или поне ще се постарая) коледна къщичка за сина ми за училището.Събрах,събрах информация хукнах към Била,напазарувах и започнах тестото.Направих шаблоните -чак не повярвах че се справих Blush И сега в един момент се осещам ,че къщичката не ми трябва за понеделника дето идва както си мислих докато творях,а ми трябва за 21-ви  ooooh! Божеее....толкова съм се разбързала и съм изперкала тотално.Сега питането ми е мога ли да ги съхраня до 21  Rolling Eyes по някакъв начин-нали все пак има яйца вътре или да правя за 21 други шаблони? Тестото е медено  newsm78
направи я, украси я и я опаковай в целуфан, за да не се праши и за да ти е готова за продажбата. Такива меденки и къщички се правят от началото на декември и няма проблем с престоя им. Само я дръж на по-студено място.

# 62
  • Мнения: 1 461
аз направих бисвити Трюфел, ванилени кравайчета , меденки и линцерови сладки за една седмица но всичко се изяде

# 63
  • Мнения: 549
Ох..ами щом казвате  Whistling Абе мисля да я украся като наближи събитието.Сега ще запазя само шаблончетата,въпреки ,че се притеснявам малко ,а и не зная къде да ги държа на хладно място  newsm78 В хладилника не става така ли?

# 64
  • София
  • Мнения: 2 649
Ох..ами щом казвате  Whistling Абе мисля да я украся като наближи събитието.Сега ще запазя само шаблончетата,въпреки ,че се притеснявам малко ,а и не зная къде да ги държа на хладно място  newsm78 В хладилника не става така ли?
става или на балкона в кутия.

# 65
  • Мнения: 175
Ето и аз да се отчета  Laughing Сглобих Линцеровите сладки - много вкусни и ефектни станаха, благодаря на Наталина за рецептата   bouquet В предишната тема питах колко броя стават - някой каза около 30, но на мен ми се получиха 58 от една доза тесто  Party



А това са част от Меденките - остана да им доизсъхне глазурата само и ги прибирам по кутиите на скришно място, че големи са апетитите на мъжете ми  Joy

   

Коледния кекс не съм го снимала - и той е готов преди две седмици - сега си го отглеждам  Laughing

Решила съм за първа година да направя едни мои мнооого любими сладки - гръцки курабии с бадем. Преди месец от Гърция си купих две кутии и едната успях да скрия за Коледа, но ще опитам да ги направя, че ми малеят тези  Crazy Намерила съм оригинална рецепта ... да видим какво ще се получи и после ще докладвам. Миналата година правих по една рецепта от тук мисля, но не са тези, които исках ...

# 66
  • София
  • Мнения: 3 090
Душко, красиви неща си направила!  bouquet Миналата година правих гръцки сладки с бадем, по рецепта на една съфорумка от диетичния, станаха страхотни. Ако искаш, давам рецептата веднага.
Не успях днес да направя джинджифиловите сладки  ooooh! въобще тази година съм със закъснение от около 2 седмици  Whistling
АКК-то направих късно, щолена също....закъснявам и със сладките  ooooh!

# 67
  • Мнения: 112
Много красиви неща сте сътворили - в събота и аз ще направя нещичко!

# 68
  • Мнения: 2 142
Ауууу, Душко! Прекрасни са!

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 23:59 от МИШЕЛ

# 69
  • Мнения: 409
Душко, страхотно са ти украсени меденките Heart Eyes   bouquet Меденките и те ли са по рецепта на Наталина?

# 70
  • Мнения: 454
Добър вечер, момичета! Тази седмица се върнах на работа и хич не ми остава време за четене. Душко, страхотни красоти си сътворила. Аз бая ще трябва да потренирам.
Вчера не се стърпях и опитах една меденка от втората доза, която правих по рецептата на Джули /Наталина/. Честно казано, първите повече си ми харесват. В началото бяха хрупкави, а след престоя в хладилника, направо твърди, но сега са станали идеални. Мекички и ароматни. Втората ми доза си е мека още от началото, но далеч не толкова вкусна и ароматна, а уж и двата пъти спазвах точно рецептата. Надявам се с времето и те да станат толкова хубави, защото първата доза е 10 дена по-възрастна. Остава да завторя ваниловите кравайчета и да пробвам звездичките с капучино, но най-вероятно ще ги направя следващата седмица.

# 71
  • Мнения: 3 379
Душко, много красиви сладки! Браво!

Направих звездичките с капучино, наистина страхотни сладки! Ето някои изводи за мен... Тестото наистина е доста мек ои лепкаво, не успях да го разточа върху хартия за печене, но с брашно върху плота стана, като потапях формичката в брашно и за да не се деформира, я подхващах от плота с една шпатула. Направих ги може би малко по-тънки отколкото трябва, но не са препечени, станаха екстра на твърдост. Марципанът го разточих доста тънко (в рецептата е 3-5 мм, аз го разточих може би на 2 мм), и пак не ми стигна 200 гр. Вероятно това е свързано с това, че разточих самите сладки по-тънко, съответно станаха повече. Нещото, което ми направи впечатление накрая е, че през цялото време се опитвах да държа тестото студено, за да не лепне, но последното беше доста топло и всъщност с него май се работеше по-добре... Не съм ги украсила още, като го направя, ще пусна и снимки (ако дотогава не ги изядем).

Някой работил ли е с глазурите на Доктор Йотекер? На пакетчето пише, че се залива сладкиша (или сладките), след това престояват в хладилник. Това добре, но дали знае някой може ли да се използва тази глазура за рисуване (не финно, разбира се, както е с белтъчната, но примерно за украса на капучиновите звездички?)  newsm78

# 72
  • София
  • Мнения: 572
Да си покажа стъклените сладки http://media.snimka.bg/5043/016341471.jpg . Имах си и помощничка  Laughing

# 73
  • Бургас
  • Мнения: 169
Душко, сътворила си приказни изкушения!
Рецептата на "Линцерови сладки с кашу, от ilrai78" от стр.1 на темата съвпада ли с твоята или по-точно на рецептата на Наталина?
На тебе 58 парченца за слепване ли излязоха или общо в готов вид?

Меденките ти са много красиви.   bouquet С каква глазура са? Peace


Ето и аз да се отчета  Laughing Сглобих Линцеровите сладки - много вкусни и ефектни станаха, благодаря на Наталина за рецептата   bouquet В предишната тема питах колко броя стават - някой каза около 30, но на мен ми се получиха 58 от една доза тесто  Party

# 74
  • у дома
  • Мнения: 7 952
И аз се интересувам за глазурата на доктор Йоткер,като да не повяравш даже успях да я намеря в нашия град...
Може ли да я сложа върху изстинали меденки,защото ги напарвих,но нямам сили да се разправям повече...

Общи условия

Активация на акаунт