Коледа идва! - 3

• 68 666
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
kovatcheva благодаря за рецептата   bouquet
mitsie пипкаво, непипкаво - много добре са ти се получили  Wink, благодаря за разяснението   bouquet

# 181
  • София
Аз реших да пробвам дали коледния календар на детето може да се ползва за отливки с шоколад, ето резултатът:

# 182
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
снощи опекох ванилените кравайчета, станаха много вкусни, и дано да са и сполучливи на вид - по-късно ще пусна снимки

# 183
Здравейте момичета ,четох търсих но не открих това което ми трябва .Търся рецептата на едни дребни сладки правехме ги със шприц във форма на розички и гъсенични ,сигурна съм че бяха със свинска мас.Ако някой се сеща  за рецептата много ще съм благодарна.

# 184
  • София
Здравейте момичета!

Темата е заредена с много Коледно настроение!

Благодаря на авторката!  bouquet

Ще надничам и аз от време на време,.. ако може  Blush

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 18:08 от Lady-B

# 185
Здравейте момичета ,четох търсих но не открих това което ми трябва .Търся рецептата на едни дребни сладки правехме ги със шприц във форма на розички и гъсенични ,сигурна съм че бяха със свинска мас.Ако някой се сеща  за рецептата много ще съм благодарна.

Аз ги правя по тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg12769221#msg12769221

# 186
  • Балчик
Ето ги и моите ванилени рогчета- 2 дози:
http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.16365898

# 187
И аз до сега правих меденките на Джули. Добре, че и мъжът ми и детето се включиха накрая, защото ми се стори цяла вечност правенето. Станаха много вкусни. Утре ще правим украсата им. Дано да не се провалим на финала Simple Smile
Сега в хладилника отлежава плодовата смес за Английския Коледния кекс. Утре и той е на ред.
Но дали ще оцелеятдо Коледа?!?!?! Simple Smile

# 188
Ето меденките, които правихме с дъщеря ми по рецептата на mamaviki:

пак

# 189

Успех, дано се получат.
Аз пък ти пускам и моята рецепта, просто така ориентировъчно.

Гръцки курабии
500 грама масло /може и мàргарин, аз него използвам/
1 килограм брашно за цялото тесто
2 жълтъка
125 грама пудра захар
1 чаена лъжичка сода
300 грама бадеми /средно нарязане, или счукани и леко запечени във фурната/
60 грама коняк
пудра захар за поръсване
розова вода /по желание/

Получиха се!  Party Направих по рецепта микс от твоята и моята! Тъй като нямах розова вода ги поръсих с малко чиста водичка - пак стана. Изрязах ги на луни. Станаха страхотни просто! Тоят се в устата. Точно това е вкуса, който така обичам  Party Party Party Ванилия и бадеми... ммммммм  Crazy Много съм доволна. Сега изстиват, обилно затрупани от пудра захар с ванилия и ме е страх да не ги отупам преди да ги прибера в кутията  Crazy Ето ги

Много ти благодаря за куража и рецептата. Препоръчвам ги от сърце!  Peace

polin_a - много са красиви, браво! От къде тези формички еленче - искам и ааааз

# 190
Душко, ти пък сега ме зариби с тези гръцки сладки Laughing. Ще напишеш ли комбинираната рецепта?
Формичките си ги взех от Икеа.

# 191
  • София
polin_a, супер са ти сладките!
Джемма, Душко, много са апетитни сладките. Simple Smile

Моята машинка превъзходно се справи с месенето на меденките на Джули. Wink Много съм доволна. Сега ги пека, ако успея да ги украся ще ги снимам, ако не, така ще ги показвам.

# 192
Благодаря ти, Петя  bouquet!
Аз също си месих тестото в машината, както и друг път също. Не съм имала проблеми, много добре се справя и ми спестява мацаницата Laughing

# 193
polin_a, супер са ти сладките!
Джемма, Душко, много са апетитни сладките. Simple Smile

Моята машинка превъзходно се справи с месенето на меденките на Джули. Wink Много съм доволна. Сега ги пека, ако успея да ги украся ще ги снимам, ако не, така ще ги показвам.

Машината за хляб ли имаш предвид? Защото и аз се замислих днес. Взех продукти по рецептата на Джули.
Машината ми е за 750-950г хляб, та няма ли да й е малко тестото? Ако може съвет (може и на ЛС), много ще съм ти благодарна  bouquet

# 194
Момичета, спешно ми трябва помощ- по рецептата на Наталина омесих тестото за шприц сладки. Всичко беше наред, но го сложих в шприца, ама не се отделя сладката от шприца, пробвах рязко, по два пъти да натискам, но пак не се отделя. Какво бъркам newsm78 , толкова се ядосах, но се сетих, че все някой от форума е правил  такива и ще помогне Praynig

Общи условия

Активация на акаунт