Коледа идва! - 3

  • 68 700
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 1 798
Вчера правих три дози от ваниловите кравайчета и ми излязоха 106 бройки.
max-mama,благодаря и на теб Hug

# 271
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Джема, шоколадовите розички тип масленки ли са?

Да, ето рецептата:

2 яйца, 150 гр св. мас, 1 ч.ч пудра захар, 1 ванилия, 2-3 ч.л какао и брашно до меко тесто. Щприцоват се в тава и се пекат. Поръсват се с пудра захар.

# 272
  • Мнения: X
Джема, шоколадовите розички тип масленки ли са?

Да, ето рецептата:

2 яйца, 150 гр св. мас, 1 ч.ч пудра захар, 1 ванилия, 2-3 ч.л какао и брашно до меко тесто. Щприцоват се в тава и се пекат. Поръсват се с пудра захар.

Благодаря много. Твоите меденки са ми любими. Всяка година ги правя, и меденото тесто за пълнени сладки също.   bouquet

# 273
  • Мнения: 1 111
а мастта може ли да се замени с маргарин например

# 274
  • София
  • Мнения: 3 060
Имам въпрос. Тестото за Линцеровите сладки се накъсва, а после при печенето изглеждат едни спаружени. Кое е в повече - брашното или маслото?

# 275
  • София
  • Мнения: 333
Здравейте славни и безславни готвачки (и готвачи),

От много, много време следя форум и специално тази тема, но за пръв път се "жертвам" да пиша. Тъй като тази година съм мама реших заради малката принцеса да направя коледни сладки. Спрях се на меденките на Джули и ето резултата:




А ето и линк към албума: http://picasaweb.google.bg/g.natcheva/Medenki?feat=directlink

Надявам се да ви допаднат и пак да се включа при вас.

# 276
  • Мнения: 232
Направих джинджифиловите сладки, и доста бързо се ометоха- сега бъркам втора доза. Simple Smile
Искам да направя и от меденките на Джема, но имам едно питане- колко приблизително брашно отива( че съм малко начинаеща в сладкоправенето) - поне приблизително 300 г, 500г, 700 г?
Търсих назад в темите рецепти за онези тефлонови формичики, за които питат и други момичите, но не можах да намеря- много ще съм благодарна ако някой пусне линк, благодаря предварително.  Hug

# 277
  • Мнения: 1 440
За меденките на Джемма сигурно тя най-точно може да каже колко брашно поема тестото, но аз като ги правих пред 2 дни отмервах и видях, че ми глътна около 650гр. После при разточването ръсих по малко...Тестото ми стана гладко, лъскаво, меко Peace

# 278
  • София
  • Мнения: 1 622
Джема-искам да попитам за сладкият салам -кафяв е ,а няма в рецептата какао.
Розичките ти са много сладки.

# 279
  • Мнения: 3 219
Няма какао, но пък бисквитите за Закуска с какао Wink

# 280
  • Мнения: 366
Lucky.me ,би ли споделила рецептата на Джемма за медено тесто за пълнени сладки и каква е

плънката  Praynig

# 281
  • Мнения: 601
За меденките на Джемма сигурно тя най-точно може да каже колко брашно поема тестото, но аз като ги правих пред 2 дни отмервах и видях, че ми глътна около 650гр. После при разточването ръсих по малко...Тестото ми стана гладко, лъскаво, меко Peace
Много благодаря!   bouquet Мен ми отиде малко повече, но сега го сложих в хладилника. Помощниците ми нямат търпение да се включат в изрязването на формички Simple Smile

# 282
  • Мнения: 5 026
Джемма и тези, които са правили щолен-а - Може ли вместо бадеми да сложа орехи?

# 283
  • Мнения: 9 986
меденките на Джемма бяха много крехки при опичането, даже няколко ми се счупиха, докато ги вадех от тавата. Малко се постегнаха сега, да очаквам ли да се втвърдят, или пак нещо съм объркала   chef

# 284
  • Мнения: 124
Момичета, имам въпрос за линцеровите сладки - ако реша да ги украся с белтъчна глазура, дали ще й стане нещо от мармалада newsm78

Общи условия

Активация на акаунт