Коледа идва! - 3

  • 69 277
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 175
 Добро утро момичета!
  Снощи украсих малко меденки, само за толкова ми стигнаха силите, но преди да продължа искам да ви попитам защо не ми се получава глазурата- направих тази с белтък , пудра захар и лимон... пресях 2 пъти захарта, бърках на ръка  с дървена лъжица и т,н, , но при украсяването се разливат тънките линии, колкото и захар да добавях -малко след като нанеса се разлива- не е рядка?
 Благодаря предварително!

 http://daniel007.snimka.bg/cooking/kanela-vaniliya-i-oshte-neshto.452575.16391066
 

А разбиха ли ти се хубаво белтъците - на сняг? Ако е имало частичка от жълтъка или е била мокра купата обикновено не се разбиват хубаво и може това да е проблема. Иначе са ти страхотни меденките - много ми харесват  Hug

# 331
  • Мнения: 970
Стаси ,ilinayor   Hug
Явно ще ги правя в последните дни соленките Thinking

п.п.Сега Джема ме зариби и с дребните сладки -от вчера мисля само за тях  Mr. Green май ще запрятам ръкави  Laughing

# 332
  • Мнения: 427
Аз имах също проблем с глазурата ,но мисля че проблема е дошъл от мократа купа.

# 333
  • Мнения: 1 998
Айде и аз да ви питам нещо  Grinning
Белтъчната глазура имаше особен вкус, като, че ли ми соленееше. Дали е от щипката сол, и може ли да си я спестя, или пък от  прекаленото количество захар нагарча....не мога точно да определя  Rolling Eyes
Вашите глазури вкусни ли са?  Laughing
Което обаче не ни попречи да си изядем абсолютно всички сладки, и понеже ще ги почвам наново, да попитам, дали не бъркам някъде.

# 334
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Здравейте и от мен!
Чак сега успявам да се разпиша с нещо и аз. Горещо препоръчвам медените пастички с орехов крем на Наталина Peace


А рецепта, може ли, че нещо не намирам.

Виждам, че вече са те ориентирали  Peace Но ето рецептата отново http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg8525.html#msg8525

delicate,   bouquet

# 335
  • Мнения: 595
Здравейте, момичета!
Въпросът ми е следния - има ли някакъв проблем да се направят меденките на Джемма с мас, вместо с масло? Или примерно 50:50? Въобще кога е подходящо и кога не е подходящо да се замества маслото с нещо друго?

# 336
  • Мнения: X
Джема, шоколадовите розички тип масленки ли са?

Да, ето рецептата:

2 яйца, 150 гр св. мас, 1 ч.ч пудра захар, 1 ванилия, 2-3 ч.л какао и брашно до меко тесто. Щприцоват се в тава и се пекат. Поръсват се с пудра захар.


Снощи направих шоколадовите розички. На вкус са страхотни, но на вид не ги докарах. Мисля, че им беше малко брашното, защото се разляха и не остана жива розичка, затова втората тава я направих на топчета.

Шприцоването беше мноооого болезнено за ръцете ми, накрая извиках мъжа да помага. И той се отказа накрая. Та си мисля, че ако имаха повече брашно, съвсем нямаше да мога да ги шприцовам.
Сега си имам топчета Mr. Green Позвах шприц със пликче.  newsm78

# 337
  • Мнения: 6 243
Lucky.me, аз правя едни сладки - шприц, които са много подобни на тези на Джемма и при оформянето им ползвам метален накрайник като този - не най-малкия, по-скоро като средния и големия:



като не слагам тестото в торбичка, а си оформям топка и я натъпквам в накрайника. Не знам дали ме разбра, ама не се сещам как да го обясня по-ясно. С пош сигурно е голяма мъка, защото тестото е доста тежко за шприцоване.

# 338
  • София
  • Мнения: 105
Страхотна тема - и аз от миналата година се каня да правя меденки, но вече и дребния ще помага, така че ще бъде голямо забавление. Набавила съм си всичко с изключение на хубави коледни форнички - елхички, чорапчета, камбанки, снежинки...Търсих по стари теми и намерих линк, който обаче не работи - някакво магазинче на женския пазар. Хайде помагайте-четох по-надолу, че някои са се снабдили с формички - моля ги да споделят от къде!!!

# 339
  • Мнения: X
Сладка хапка, аз съм дилетант, от къде да знам какво да правя Sick  chef  chef  chef пишман сладкар, за догодина ще знам де
Ползвах най-големия, който си показала, но със пликче. Голяма мъка, както казваш. Мерси за коментара Grinning Grinning Grinning Grinning

# 340
  • Мнения: 9 785
Дина, меденките ти са страхотни  bouquet!

# 341
  • Мнения: 569
 Добро утро момичета!
  Снощи украсих малко меденки, само за толкова ми стигнаха силите, но преди да продължа искам да ви попитам защо не ми се получава глазурата- направих тази с белтък , пудра захар и лимон... пресях 2 пъти захарта, бърках на ръка  с дървена лъжица и т,н, , но при украсяването се разливат тънките линии, колкото и захар да добавях -малко след като нанеса се разлива- не е рядка?
 Благодаря предварително!

 http://daniel007.snimka.bg/cooking/kanela-vaniliya-i-oshte-neshto.452575.16391066
 
А разбиха ли ти се хубаво белтъците - на сняг? Ако е имало частичка от жълтъка или е била мокра купата обикновено не се разбиват хубаво и може това да е проблема. Иначе са ти страхотни меденките - много ми харесват  Hug
Душко, може би наистина е заради белтъците- не бяха на перфектен сняг EmbarassedНай-вероятно е имало жълтък , защото купата беше суха... Благодаря за съвета!   bouquet
Polin_a - благодаря ти! Hug

# 342
  • Русе
  • Мнения: 410
Здравейте Hug!
Момичета,искам да ви питам а меденките.адължително ли е тестото след като се омеси да се сложи в хладилник или може да се работи направо?
Миналата година ги правих,обаче ми се разляха в тавата формичките.Къде сгреших?
Въпреки всичко бяха много вкусни де Wink Но ми се иска да са така красиви като вашите Embarassed

Да се самоцитирам,много ме е срам,но бих искала компетентно мнение Praynig

Аз моите си ги точа направо. Не ги държа в хладилник!

# 343
  • Мнения: 331
Събота и неделя не съм влизала в нета и днес не мога да ви изчета. Браво за всички красоти, които сте показали!   bouquet
Аз в петък вечер замесих тесто за ванилените кравайчета, за бастунчетата, за маслените лимонови сладки и за джинджифиловите сладки. В събота изпекох тези сладки + едни с бадемов марципан-общо 11 тави. Снимки ще покажа по-нататък, защото трябваше по най-бързия начин да ги скрия при линцеровите сладки и меденките. Иначе нямаше да останат!  Simple Smile Остана ми да украся меденките и мисля да направя и едни сладки с шприц, да не забравя и бонбоните рафаело. Като си ги подредя в кутиите и не ми изглеждат много, а като ги претеглих-повече от 5кг. Ужасих се направо!  Joy

# 344
  • София
  • Мнения: 1 623
Здравейте!
Джема-искам да попитам от къде се купуват формите за елхите,за линцеровите сладки и шаблоните за шейни и елени?Мерси заа отговора предварително.
Душко-искам да попитам дали знаеш от къде се купува капучиното за капучиновите звезди и дали кулинарният натурален шоколад от Кауфланд ,който е с 50% какао е марципан? Hug

Общи условия

Активация на акаунт