Коледа идва! - 3

• 69 279
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте Hug!
Момичета,искам да ви питам а меденките.адължително ли е тестото след като се омеси да се сложи в хладилник или може да се работи направо?
Миналата година ги правих,обаче ми се разляха в тавата формичките.Къде сгреших?
Въпреки всичко бяха много вкусни де Wink Но ми се иска да са така красиви като вашите Embarassed

Да се самоцитирам,много ме е срам,но бих искала компетентно мнение Praynig

За меденките на Джули не се слага в хладилник, работи се добре с него, ръсих смао брашно да не лепне и да мога по-лесно да премествам сладките в тавичката за печене. За меденките на Джема - мисля, че миналата година го слагах в хладилник за малко, не са се разливали при печене. Правила съм и други меденки, по рецепта подобна на тази на Джема, омесвами разточвам веднага.

# 316
Здравейте момичета, чета Ви и ви се радвам. Толкова много красоти......, че чак свят да ти се завие.
 Ние у дома за Нова година ядем само плодове, ТОРТА  УНГАРСКИ САЛАМ ииии..... #Crazy сладолед.
Джема Ви е предложила рецепта за салам торта - наистина много лесна.
Аз Ви предлагам моята рецепта / това задължително е един от сладкишите в Унгария за Нова Година/
продукти:
500 гр. обикновени бисквити /нито чаени, нито маслени/
150 гр студено прясно мляко
250 гр. масло /не маргарин/
2 яйца
2чч пудра захар; още толкова за овалване
100гр. млечен или черен шоколад
2 суп. л с връх какао
1 ч.лъж смляно кафе /ако шоколада е млечен/
1 лимон - кората настъргана и сока му
40 бр орехи или 2 чч - нарязани на средно едри парченца
ванилия, ром или коняк - 1 суп. л
приговяне: Правим смес от всички продукти без бисквитите и прясното мляко. Мекото масло смесваме със 2 чч пудра захар и разбъркваме хубаво; добавяме постепенно останалите продукти като шоколада е настъпган. Заливаме начупените на дребно бисквити със прясното мляко, разбъркваме бързо и прибавяме веднага към другата смес. Объркваме много хубаво до еднородна смес. Вземаме пергаментова хартия и слагаме върху нея половината от сместта. С помоща на хартията оформяме на руло. След което посипваме със пудра захар отвсякъде, като го обръщаме докато се покрие хубаво. Преместваме върху табла и правим другата половина. Отива доста захар.Завиваме и оставяме на много студено. При поднасяне режем на не много дебели филийки.
 И ПОСЛЕ МММММММММММ.... повикайте и мен. Аз винаги правя две дози само за сина ми newsm78 , че иначе у дома става  #2gunfire
Дано да Ви хареса. Желая Ви весели празници

# 317
Мерси много,Лабрекс,Кати Hug
Ако още някой си каже мнението е добре дошло Embarassed

Да ви кажа честно,гледах гледа хрецептите за меденки и все ми се струват еднакви само количеството тесто е различно,та се чудех къде е грешката ми да се разливат.Но сигурно ЛАбрекс в права че съм оставила тестото меко Thinking

# 318
Дес, права е Лабрекс. Най-вероятно е това - малко брашно. Но и не трябва да е прекалено много, защото ще станат твърди и ще удрят на брашно. А и нищо не пречи да оставяш тестото в хладилника - една част, докато другата я работиш. Може у вас да е по-топло и тестото да омеква бързо.
delicate, по коя рецепта ще правиш кокоски?

# 319
  • София
благодаря на всички за отзивите.  Hug
Формичките са от ибей, за които дискутирахме в началото. Съжалявам, че не мога да ги снимам, но ги дадох на сестра ми днес.
Аз ще отсъствам няколко дни и ви пожелавам успешни приготовления!

# 320
Дес, сетих се още нещо. За печенето. Загряваш ли достатъчно фурната предварително?
Петя, понеже някой спомена, че формичката е снежинка, та добих представа Laughing. Що ли ми заприлича на цвете Rolling Eyes? Страхотна е Peace.

# 321
Момичета, има ли такива соленки които могат да се приготвят по-раничко около 20 дена , да са вкусни и годни за консумация newsm78.Искам и нещо соленичко да вкарам по празниците. Wink
Аз правих скоро тези  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg13121358#msg13121358
Много са вкусни Heart Eyes
Нека се включи Стаси ,за да каже дали издържат толкова дни.

Мерси delicate  Heart Eyes ще чакам и Стаси да се включи Hug

# 322
Здравейте и от мен,

Следя от известно време темата, много ми допада идеята ви и рецептите са страхотни.
Ако мога да дам идея за кутията за сладки за детското парти, такава може да се направи от тестото за Lebkuchen. От разточеното тесто се  изрязват с предварително направени шаблони от по - твърд, но тънък, картон частите за кутията или за къщичка. След като се изпекат и поизстинат се слепват с захарна глазура, а като изстине и слепне добре може да се изрисува със захарна глазура оцветена със сладкарска боя / а и продават готови тубички с оцветена кралска глазура/

# 323
Поли,благодаря ти за съветите Hug Честно да си призная не помня добре дали съм затопляла фурната достатъчно,а иначе в къщи не е много топло Wink

# 324
Момичета, има ли такива соленки които могат да се приготвят по-раничко около 20 дена , да са вкусни и годни за консумация newsm78.Искам и нещо соленичко да вкарам по празниците. Wink
Аз правих скоро тези  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg13121358#msg13121358
Много са вкусни Heart Eyes
Нека се включи Стаси ,за да каже дали издържат толкова дни.

Аз съм ги правила само веднъж и се задържаха 3-4 дена, но 20 не знам. По принцип соленките знам че са издържливи, ама знам ли за тези? Ако се съхраняват на студено мисля че няма проблем. newsm78

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 00:19 от stasi76

# 325
  • Бургас
kalinikol, и аз имах подобни намерения и направих солени курабии преди два дни:

Веднага след като изстинаха, ги прибрах в метална кутия, която съхранявах в неотопляема стая. За съжаление, днес вече бяха овлажнели и омекнали - вероятно заради солта в тях. Солта е хигроскопично вещество, както и захарта и меда. Докато в меденките, заради съставките им, ефекта от омекването е приятен, в соленките явно не се получава.

# 326
  Добро утро момичета!
  Снощи украсих малко меденки, само за толкова ми стигнаха силите, но преди да продължа искам да ви попитам защо не ми се получава глазурата- направих тази с белтък , пудра захар и лимон... пресях 2 пъти захарта, бърках на ръка  с дървена лъжица и т,н, , но при украсяването се разливат тънките линии, колкото и захар да добавях -малко след като нанеса се разлива- не е рядка?
 Благодаря предварително!

http://daniel007.snimka.bg/cooking/kanela-vaniliya-i-oshte-neshto.452575.16391066

# 327
каква е сместа, с която рисувате меденките и с какво я разнасяте newsm78
Предполагам, че е към мен въпроса. Глазурата я направих от разбити белтъци, лим. сок и пудра захар. Първо беше доста твърда, после я разредих с още лим. сок, за да пробвам и така. Можеше да се рисува с клечка за зъби, като се сложи полегато клечката. Ще се опитам да кача някоя снимка, за да бъда по-конкретна.

# 328

Цитат
delicate,по коя рецепта ще правиш кокоски?

Поли,по рецептата на Сладка хапка - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=778.msg6578#msg6578

# 329

Общи условия

Активация на акаунт