Коледа идва! - 3

• 69 281
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Много благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

# 301
Поли,не съм Simple Smile
За кокоските ясно,но ме е страх да не оплескам работата с бонбоните Laughing

# 302
Отново имам нужда от вашата помощ. Правих Меденките на Джули. Добре се получиха, но днес срещнах трудност с глазурата /която е по същата рецепта - белтък, лимон и пудра захар/. Не можа да изсухне изобщо. Дори ги запекох отново съвсем леко, с надеждата да се втърди, но.... Единственото което се сещам е, че съм прекалила с лимона. Вие какво ще кажете?
И другият ми въпрос е, дали глазурата няма да се развали до КОледа /визирам белтъците/?

Благодаря ви предварително за отговорите!

# 303
  • В кошера...
Крсим, не знам защо така не ти изсъхва. Ако си прекалила с лимона или с белтъка, би трябвало да ти е течна и да не можеш да рисуваш с нея. Аз съм правила и само с лимонов или портокалов сок + пудра захар - няма как да не изсъхне. Особено щом и си ги сушила във фурна. Освен да ги оставиш някъде - не една в/у друга обаче за 24ч. - може и да изсъхнат. Няма да се развали глазурата - с толкова много захар е "консервирана".

# 304
Lucky.me ,благодаря ти много .  bouquet  bouquet  bouquet

# 305
Здравейте и от мен!
Чак сега успявам да се разпиша с нещо и аз. Горещо препоръчвам медените пастички с орехов крем на Наталина Peace

А рецепта, може ли, че нещо не намирам.

# 306
# 307
Момичета, има ли такива соленки които могат да се приготвят по-раничко около 20 дена , да са вкусни и годни за консумация newsm78.Искам и нещо соленичко да вкарам по празниците. Wink

# 308
Момичета, има ли такива соленки които могат да се приготвят по-раничко около 20 дена , да са вкусни и годни за консумация newsm78.Искам и нещо соленичко да вкарам по празниците. Wink
Аз правих скоро тези  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=434450.msg13121358#msg13121358
Много са вкусни Heart Eyes
Нека се включи Стаси ,за да каже дали издържат толкова дни.

# 309
каква е сместа, с която рисувате меденките и с какво я разнасяте newsm78

# 310
Поли,не съм Simple Smile

Попитах те, понеже лично аз бих избрала единия от двата вида. В полза на Рафаелото, разбира се. Сходни са като идея, затова. Но ти ще си решиш. Hug

# 311
Поли,не съм Simple Smile

Попитах те, понеже лично аз бих избрала единия от двата вида. В полза на Рафаелото, разбира се. Сходни са като идея, затова. Но ти ще си решиш. Hug
В къщи на почит е кокоса  Heart Eyes
Одавна съм обещала кокоските,а по Рафаелото всички въздишат...та затова Hug

# 312
Благодаря за помощта!
А ето и резултата - като за първи път с двамата помощници сме много доволни от това, което се получи!
pic1
pic2

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 21:54 от flea

# 313
Здравейте Hug!
Момичета,искам да ви питам а меденките.адължително ли е тестото след като се омеси да се сложи в хладилник или може да се работи направо?
Миналата година ги правих,обаче ми се разляха в тавата формичките.Къде сгреших?
Въпреки всичко бяха много вкусни де Wink Но ми се иска да са така красиви като вашите Embarassed

Да се самоцитирам,много ме е срам,но бих искала компетентно мнение Praynig

# 314
Здравейте Hug!
Момичета,искам да ви питам а меденките.адължително ли е тестото след като се омеси да се сложи в хладилник или може да се работи направо?
Миналата година ги правих,обаче ми се разляха в тавата формичките.Къде сгреших?
Въпреки всичко бяха много вкусни де Wink Но ми се иска да са така красиви като вашите Embarassed

Да се самоцитирам,много ме е срам,но бих искала компетентно мнение Praynig

Аз, да си призная, меся, разточвам, изрязвам и пека. Мисля, че по-скоро брашното ти е било малко и тестото по-меко, отколкото е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт