Коледа идва! - 3

• 69 194
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
боннни, синът ми вече си поръча такава къщичка за рождения ден Simple Smile

оки4, със същата глазура се покрива, нарочно я направих по-гъста, да ми е лесно. Обаче не е белтъчна глазура, а обикновена ледена, даже масло не съм слагала - пудра захар и вода.

# 421
Пробвах спринцовката от 10 кубика, даже без иглата - СТАНА СУПЕР!
Като за първи опит капучиновите звездички станаха невероятно красиви - много съм щастлива! Ето и снимчици:

Дикси, аз не слагам сол в белтъчната глазура да ти кажа доста е сладка, но не и солена.

# 422
тити, правим я, нямаш проблем   Peace Тази и без това е учебна   Peace

Аз също рисувам със спринцовка. Става идеално. Също и с тънки четчици за рисуване. И не слагам и аз сол в глазурата, само няколко капки лимон.

Да ви кажа за щолена. В неделя извадих единия. Мнооого вкусен, обаче ми седи сбит и твърдичък, а като го пипна в магазина е мек. Но нищо, ще го хапнем, пък и има още 10 дена до Коледа.

# 423
Здравейте момичета,първо искам да се извиня за глупавия въпрос който ще задам.Днес направих тесто за коледни сладки и мисля сега да ги опека,та питането ми е> дали ще се развалят до Коледа,защото има и яйце вътре( да не си натровя децата) ,другото нещо е как се съхраняват и последно мога ли още сега да им направя глазурата(украса) с цветните бои за сладки?
Все глупави въпроси,но никога досега не съм правила коледни сладки ,но пък ме е страх и за децата (все пак са 10 дни)
Благодаря ви предварително

# 424
  • София
Здравейте!
Много красиви меденки сте направиле всички. Peaceи къщи също.
Вчера едно момиче питаше дали мже кондензираното мляко да се замени с нещо друго-течната сметана за кафе не е ли от кондензирано мляко.

# 425
buba_dokeva, действай смело. Няма да се развалят, даже по-вкусни ще станат  Simple Smile
Съхраняваш ги затворени в кутии на хладно, а глазурата правиш когато искаш - може и сега, може и по-късно. Успех!

# 426
Момичета,глазурата на капучиновите сладки засъхна добре. Сега въпросът ми е само на един ред ли се съхраняват и има ли опасност да се развали глазурата, ако ги сложа на 2 реда в кутията?

Вторият ми въпрос е знаете ли къде се продават кутийки за сладки,ама малки - примерно за 5-6 сладки или нещо такова, като за малки подаръчета.

Още не мога да повярвам, чеми се получи такава хубава глазура - обаче и доста ми остана, а направих най-малката доза с 1 белтък. Явно и утре ще майсторя сладки, меденките са наред.

# 427
bonni ,много ти благодаря.Вече пека първа доза,дано всичко да е наред и да станат красиви и вкусни.

# 428
Момичета,глазурата на капучиновите сладки засъхна добре. Сега въпросът ми е само на един ред ли се съхраняват и има ли опасност да се развали глазурата, ако ги сложа на 2 реда в кутията?

Вторият ми въпрос е знаете ли къде се продават кутийки за сладки,ама малки - примерно за 5-6 сладки или нещо такова, като за малки подаръчета.

Още не мога да повярвам, чеми се получи такава хубава глазура - обаче и доста ми остана, а направих най-малката доза с 1 белтък. Явно и утре ще майсторя сладки, меденките са наред.
Сега се сетих и за шаблончета за направа на кутийки, ако някой разполага с такива, ще ги свия и ръчно от картон и ще ги изрисувам.

# 429
Момичета, имам въпрос към тези, които са използвали готовите гелови шрифтове за украса на меденки и сладки - това чудо засъхва ли или така ще си лепне до края?

# 430
  • сусурлево
днес ще направя репетиция на тези коледни сладки http://tanitaang.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

# 431
  • София
днес ще направя репетиция на тези коледни сладки http://tanitaang.blogspot.com/2009/12/blog-post.html
Аз също съм им хвърлила око, така че сподели резултата после  Hug .  Но дали ще изкарат до Коледа?

# 432
Момичета, имам въпрос към тези, които са използвали готовите гелови шрифтове за украса на меденки и сладки - това чудо засъхва ли или така ще си лепне до края?
На мен миналата година ми изсъхнаха. Тази още не съм украсявала.

# 433

Аз си купих целофан от цветарския магазин, ще си го нарежа, ще сложа кръгче от картон на дъното, а отгоре ще завържа с красива панделка.

# 434
На мен миналата година ми изсъхнаха. Тази още не съм украсявала.

Благодаря ти, valia_bbouquet Успокои ме все пак, защото ги нарисувах, наслагах ги в един ред по чинии, ама нещо не съхне това чудо. Пък нали ще бъдат накуп с други сладки, ще се докосват, добре е да е изсъхнала глазурата. За пръв път правя нещо с нея, затова съм в чуденка. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт