Коледа идва! - 3

• 69 237
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
  • Плевен
Mомичета, някоя от вас знае ли дали за глазура може да се изполва белтък от пъдпъдъчи яйца, вместо от кокошка. Сега разбрах,че при тях никога не можело да има салмонелоза, та се чудя дали мога да използвам белтъка им за тази цел.

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 09:49 от нади_миши

# 406
Здравейте, вълшебници в кухнята!
От вчера сме запретнали ръкави с моята дъщеричка и направихма меденките на Джема- Hugневероятни са и миналата година сме ги правили, станаха страхотни. Направихме си и тестото за рохличките и за линцеровите сладки, днес ще ги печем като си върне детето от училище и ще украсяваме с глазура.

Останаха ми два белтъка и си мисля да направя Забравените сладки,белтъчените сладки. newsm78
Та въпроса ми е колко време могат да издържат? Дали до Коледа, ако престоят нещо може ли да им стане?

Също да попитам кога е подходящо да приготвим Джинджифиловите сладки с портокалов крем?

# 407
И още нещо към правилите вече джинджифилови сладки - твърди ли са вашите сладки? Моите джинджифилки ги направих в началото на декември, стоят в кутии в спалнята Mr. Green, едва снощи ги отворих, ...ми те са като бисквитки. Явно съм ги попрепекла, но как сега да ги подобря, имате ли идея newsm78.
Миналата година бях прекалила с подправките в джинджифиловите сладки и не ми харесаха. Слепих ги с мармалад и така си ги хапнахме. От него ще омекнат, можеш да пробваш.

# 408
  • Сливен
Момичета от тези марципанови бонбони съм виждала и в Била, на щанда с коледните им лакомсва при нас бяха до плодовете и зеленчуците разположени щандовете,  имаше няколко вида и им казваха марципанени картофи Joy, защото така изглеждат. Дано да успеете да намерите, и аз ще ходя да търся от тях щом и те стават за капучиновите звездички  bouquet

# 409
Не ми отговорихте на въпроса, вкусни ли са ви белтъчните глазури и само на мен ли ми нагарча? И мога ли да не слагам сол?  Crossing Arms
Но аз пък ще ви покажа джинджифилките - http://diksi.multiply.com/photos/album/71/71#photo=25  Laughing
Малко особени за моя вкус идват, заради джинджифила, но ми харесват  Simple Smile

# 410
Искам да ви питам за коледните къщички.Според рецептата на Джемма не се слага  никакъв набухвател/ сода ,бакплувер/ newsm78няма ли да стане много сбито тестото?
А какво слагате на мястото на изрязаните прозорци.Ще стане ли варианта да се направят като стъклените сладки , а някой пробвал ли е с жилибонки?

# 411
Има ли някой, който се е провалил с коледните кравайчета, или аз съм първата? Rolling Eyes Разляха се в тавата и стана едно голямо но вкусно нищо, имате ли идея, защо се получи така? newsm78

# 412
Pavi, ще танат със бонбоните, но не ползвай желирани. Някой беше казал, че нищо не става с тях. Ползвай обикновени дропс бонбони.
Мен още ме е яд, че забравих да сложа на прозорците, сега са ми просто "дупки"  Laughing
В рецептата по която аз правих къщата имаше малко сода за хляб.
Меденки
2 яйца
2 с.л. мед
1 ч.ч. захар
Всичко това се разбива добре с миксер. Към него се прибавя:

1ч.ч. непълна олио
2 ванилии
1/2 канела
1 щипка сол
2 кафени лъжички сода
около 600 грама брашно.

# 413
  • Русе
Момичета, искам да се похваля с моята първа коледна къщичка. Тази година най-после успях да я закрепя без да се срути. Голяма борба беше, но успях. Е, не е като красотите, които някои от вас показват, но с децата много й се радваме  Laughing

Довечера ще украсявам меденките. Изобщо....започна се сладкоправенето у дома  Laughing

# 414
мама1+2, много даже ти е хубава къщичката!

много смешни са първите ми рисувани меденки  hahaha
http://photos.streamphoto.ru/c/0/7/5e0d46e4c3f511dc9b1581afeeb0170c.jpg
голям зор видях с пошовете, но се забавлявах. Не знам за следващите дози сали ще се забавлявам, но пък почвам да схващам техниката на рисуване Simple Smile

# 415
Благодаря,Дикси ! А колко бонбони се слагат в едно прозорче? Аз мисля ,че 1-2 са достатъчно.
Твоята коледна къщичка е мн хубава, ти върху пекаркса хартия ли я пече?По рецептата ,която си дала си я правила ,нали?
 mama1+2 ,  апетитна къщичка Peace

# 416
Да по тази рецепта я правих. Върху хартия я пекох. Само, че разточвах малко по-дебел слой за къщата отколкото за меденките.

# 417
  • София
...
много смешни са първите ми рисувани меденки  hahaha
...
Мале, аз ако така ги докарам- ще съм щастлива! Страшно с а симпатични! Моите ги мисля как ще се украсяват, ама, каквото и да стане- ще се изядат!
тити, а с какво си ги покрила така цели зелените елхички- пак ли  сбелтъчна глазура?
А белтъците колко време могат да изкарат в хладилник, когато с а отделени от жълтъците- някой правил ли е с такива белтъци глазура?

# 418
  • София
Момичета, а дали ще стане добре украсяването, ако действам със спринцовка от 10 кубика и с игла от тези дебелите, за да е достатъчно широка да преминава белтъчната глазура и все пак да става тънка линийка? Някой пробвал ли го е това досега? Мисля днес така да ускрася шоколадовите звездички с капучино, вчера ги направих, станаха много вкусни! Само марципана, от този в Метро е, ми стоеше по-твърд от тестото като консистенция и въобще не ми стигна 200 гр. марципан за количеството звездички, което излезна от тестото.
Има ли някакъв начин марципана да се смеси с нещо друго,за да стане примерно по мек и лесен за точене? Не че готовия се точеше лошо,но ако може да ме посъветвате нещо в тая насока, ще съм ви благодарна.

Аз съм рисувала със спринцовки, но си е трудна работа и определено с пош става много по-лесно и хубаво.

# 419
Хайде и аз да показвам. Ето ни къщичката, едвам не се разпадна преди да стегне глазурата.

меденките ги правим  шарени, че е голяма емоция за малката.

[img=http://img64.imageshack.us/img64/9255/dsc00740j.jpg]  Торта Рафаело за РД на мъжа ми в неделя.

Общи условия

Активация на акаунт