Коледа идва! - 3

• 69 242
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, пак да си задам въпросът. Кога е най-подходящо да украся меденките?Няма ли да се развали глазурата като има белтък вътре? Иска ми се да ги украся сега, да ни радват, а да ги хапваме до коледа. Направих много...

Спокойно можеш да си ги украсиш сега. Като изсъхне глазурата си ги слагаш в метална кутия и на хладно. Нищо им няма  Peace Моите са на терасата сега, но вече ще ги прибера в неотоплена стая, че взе да става много студено  Laughing

Момичета, страхотни неща сте направили  Hug

# 391
Здравите,може ли да ми кажете, дали мога да използвам готовите глазури на Dr. Oetker за украса на меденки  newsm78.И аз си купих марципанени бонбони преди 2 седмици за шоколадовите звезди.Единственият им недостатък им е ,че като се разточат са като мраморни от какаото с ,което са посипани.

# 392
  • Ispania
Меденките на Джема-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9420719#msg9420719

[/quote]
Дани, Hug Hug Hug Hug,мноооого ти благодаря  bouquet Hug Hug Hug

# 393
  • София /Абсурдистан
  bouquet

# 394
  • Бургас
Тези сладки не са ли нещо като линцеровите, но в по-бърз вариант?  Rolling Eyes

Обходих града да търся шрифтове за украса на меденките, но нито в Метро, нито където и да било другаде. Тази вечер се принудих, сама да правя в къщи, защото и без това имах да сглобявам къщичка. Голяма мъка беше!!! Мислих си, че това ще бъде най-веселата и забавна част от целия процес, но...не! Искам да помоля, тези от вас, на които предстои да украсяват меденки със шприц, да покажат какъв е!  Praynig И фунии правих от хартия http://www.fantes.com/parchment-triangles.html и готов шприц използвах, ама беше много трудно и изнервящо. Иначе глазуата ми стана хубава, но май беше доста твърда. Белтъците бяха от едни дребни яйчица и захарта им дойде в повечко - вероятно това е бил и проблема ми?!  Thinking
Както вървят нещата ще слепя и останалите меденки, предвидени за рисуване. Къщичката ще показвам на следващ етап, че все още имам довършителни работи по нея.

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 02:31 от ilinayor

# 395
  • Gabrowo->Sofia
tzvety26 - носовете са драснати с боя.
elina1707, аз експериментирах с лимонова глазура на Dr. Oetker. За сега е стегнала, дано се запази и до Коледа

# 396
Добро утро.Понеже ще правя меденките на Джули,имам един въпро.Двете яйца се слагат в тестото,2 белтъка за глазурата,а тези два жълтъка къде отиват.И тели в тестото?Предварително благодаря.

# 397
  • Пловдив
Добро утро.Понеже ще правя меденките на Джули,имам един въпро.Двете яйца се слагат в тестото,2 белтъка за глазурата,а тези два жълтъка къде отиват.И тели в тестото?Предварително благодаря.

Да, в тестото. То си пише - 2 яйца и 2 желтъка - белтъците отиват за глазурата

# 398
 ilinayor,не съм правила линцеровите Rolling Eyes незная.

# 399
Мерси Пепи.А какъв маргАрин ползвате,че съм начинаеща в сладкарството и си нямам представа кой е твърд.

# 400
  • Пловдив
Мерси Пепи.А какъв маргАрин ползвате,че съм начинаеща в сладкарството и си нямам представа кой е твърд.

Взимаш си българско масло и няма да сгрешиш. То е винаги смесено с маргарин. Иначе за твърд маргарин- Калиакра кулинарен  Peace

# 401
Тези сладки не са ли нещо като линцеровите, но в по-бърз вариант?  Rolling Eyes

Обходих града да търся шрифтове за украса на меденките, но нито в Метро, нито където и да било другаде. Тази вечер се принудих, сама да правя в къщи, защото и без това имах да сглобявам къщичка. Голяма мъка беше!!! Мислих си, че това ще бъде най-веселата и забавна част от целия процес, но...не! Искам да помоля, тези от вас, на които предстои да украсяват меденки със шприц, да покажат какъв е!  Praynig И фунии правих от хартия http://www.fantes.com/parchment-triangles.html и готов шприц използвах, ама беше много трудно и изнервящо. Иначе глазуата ми стана хубава, но май беше доста твърда. Белтъците бяха от едни дребни яйчица и захарта им дойде в повечко - вероятно това е бил и проблема ми?!  Thinking
Както вървят нещата ще слепя и останалите меденки, предвидени за рисуване. Къщичката ще показвам на следващ етап, че все още имам довършителни работи по нея.

Аз използвам от тези джобове за документи и режа мноооого малко връхчето, за да стават тънки линии. От хартия така и не свикнах. При теб не разбрах какъв е проблема - не излиза от поша ли глазурата или какво те е затруднило? Ако ти е била много твърда глазурата можеше да добавиш капка лимон. То по принцип украсяването си е сръткава работа и на края и мен ме хващат лудите, независимо с какво рисувам  Whistling

# 402
Момичета, а дали ще стане добре украсяването, ако действам със спринцовка от 10 кубика и с игла от тези дебелите, за да е достатъчно широка да преминава белтъчната глазура и все пак да става тънка линийка? Някой пробвал ли го е това досега? Мисля днес така да ускрася шоколадовите звездички с капучино, вчера ги направих, станаха много вкусни! Само марципана, от този в Метро е, ми стоеше по-твърд от тестото като консистенция и въобще не ми стигна 200 гр. марципан за количеството звездички, което излезна от тестото.
Има ли някакъв начин марципана да се смеси с нещо друго,за да стане примерно по мек и лесен за точене? Не че готовия се точеше лошо,но ако може да ме посъветвате нещо в тая насока, ще съм ви благодарна.

# 403
  • Варна
Искам да питам дали някоя от вас е правила вече Спекулациус с плънка от марципан ? Копнала съм си отдавна рецептата, приготвих продуктите, та ме интересува дали има вече пробвали и как се е получило. Интересува ме и колко е траен - дали да го правя днес-утре или да чакам Коледа  Thinking

# 404
  • София
Имам този марципан от Метро, но като чувам е доста трудоемък и май ще се разколебая за звездичките...
Може би ще го направя на шишарки, те също са много ефектни, дано се получат.
Искам да попитам с какъв мармалад слепвате меденките. Моето дете има тържество в градината и вчера едва открих елха от меденки, много ми се ще да й я направя, но ми трябва за четвърътък. Според вас дали няма да останат твърди самите меденки?
И още нещо към правилите вече джинджифилови сладки - твърди ли са вашите сладки? Моите джинджифилки ги направих в началото на декември, стоят в кутии в спалнята Mr. Green, едва снощи ги отворих, ...ми те са като бисквитки. Явно съм ги попрепекла, но как сега да ги подобря, имате ли идея newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт