Коледа идва! - 3

• 69 241
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Добър вечер! Гледам, че сте коментирали марципана и реших да споделя. Преди около 2 седмици, си взех кутия марципан от Метро, понеже смятам да правя звездичките. Преди няколко дни прочетох, че 200 гр не са достатъчни и понеже не ми се щеше да ангажирам пак разни хора с ходене в Метро си взех от марципановите бонбони, които се предлагат в Кауфланд. На пипане бяха меки и реших, че ще ми свършат работа. Одеве не се сдържах и отворих пакетчето да ги опитам. Честно казано, аромата на горчиви бадеми е доста силен за моя вкус, но се надявам в комбинация с другите продукти, сладките да се получат добре. Отворих и марципана от Метро, за да видя, дали вкусът е същия. Ами същия е. Разликата е, че бонбоните явно са оваляни в какао или нещо такова и отвън изглеждат кафяви, а вътре са светли като чистия марципан. Освен това, бонбоните изглеждат доста по-пластични, но това може да се дължи на съхранението, защото марципана го държах в хладилника, а бонбоните в шкафа. Моя извод е, че тези бонбони спокойно могат да се използват за рецептата, а цената им беше около 1,40лв за 100гр.

# 376
  • София
Момичета, а колко грама е една опаковка капучино на прах?  newsm78
Взех опаковка от 100 гр. и сега се чудя колко точно да сложа за звездичките с капучино.

Ох, сега погледнах рецептата, че пише 2.18гр.

# 377
delicate, ти днес май преизпълни плана Laughing. Манджи, сладки, всичко е супер Peace.

# 378
delicate, ти днес май преизпълни плана Laughing. Манджи, сладки, всичко е супер Peace.
Поли,благодаря Hug
И последно Joy
 Соленките на Mariana G предложени от Стаси  bouquet

Утре ще се вихря отново.

# 379
  Привет отново момичета! От ден на ден набирате скорост -  по всичко личи - Коледа ще е вкусна , ароматна и пищна Hug

Аз днес с нова доза меденки , нова глазура и украса... приблизително 9 часа и даже още не съм измила и заличила пораженията в кухнята Mr. Green

Ето резултата:
  http://daniel007.snimka.bg/cooking/kanela-vaniliya-i-oshte-neshto.452575.16403011

Имам още около 2/3 от първата доза неукрасени , но дотука бях с украсата smile3517Останалите мисля да ги слепя с мармелад и да ги потопя в шоколад...
  Утре е ред на Коледните бонбони на Йоли, но и мен ме запалихте с тези звезди , а и ми остана марципан от украсата на меденките...
 Утре на свежа глава ще реша...
 Качих снимките директно без да подбирам -извинявам се , че има повтарящи се и некачествени...
   bouquet за всички   chef

# 380
  • Gabrowo->Sofia
Здравейт, момичета! Най-сетне, понеделнишки, и аз успях с меденките. Е, останаха доста за украсяване, но и утре е ден
http://dianastoimenova.multiply.com/photos/album/14#photo=19

# 381
  • София
Dina767, много красиви са станали!
Диди, носовете на снежковците пак ли с боя, или нещо си сложила?

# 382
Момичета, пак да си задам въпросът. Кога е най-подходящо да украся меденките?Няма ли да се развали глазурата като има белтък вътре? Иска ми се да ги украся сега, да ни радват, а да ги хапваме до коледа. Направих много...

# 383
Момичета,прекрасно украсени меденки HugАз още се чудя дали да украсявам моите LaughingДнес спретнах "коледните звезди на баба" от МИШЕЛ   bouquetМного вкуснички и ароматни.Само дето все ми се струваха сурови и ги попрепекох,но ще им слагам ябълки,няма как Thinking
И аз ще правя звездите с капучино,но се чудя кога ще е най-удачно,за да са "пирфектни"за Коледа newsm78Предполагам ,че ще ми харесат,защото вкусът на марципан ми допада доста Embarassed
От списъка останаха шоколадовите бисквити Трюфел и забравените сладки.А и един щолен може би ,макар че малко закъснях с негоnewsm78

# 384
  • у дома
Добър вечер! Гледам, че сте коментирали марципана и реших да споделя. Преди около 2 седмици, си взех кутия марципан от Метро, понеже смятам да правя звездичките. Преди няколко дни прочетох, че 200 гр не са достатъчни и понеже не ми се щеше да ангажирам пак разни хора с ходене в Метро си взех от марципановите бонбони, които се предлагат в Кауфланд. На пипане бяха меки и реших, че ще ми свършат работа. Одеве не се сдържах и отворих пакетчето да ги опитам. Честно казано, аромата на горчиви бадеми е доста силен за моя вкус, но се надявам в комбинация с другите продукти, сладките да се получат добре. Отворих и марципана от Метро, за да видя, дали вкусът е същия. Ами същия е. Разликата е, че бонбоните явно са оваляни в какао или нещо такова и отвън изглеждат кафяви, а вътре са светли като чистия марципан. Освен това, бонбоните изглеждат доста по-пластични, но това може да се дължи на съхранението, защото марципана го държах в хладилника, а бонбоните в шкафа. Моя извод е, че тези бонбони спокойно могат да се използват за рецептата, а цената им беше около 1,40лв за 100гр.

Къде точно в Кауфланд горе-долу да ги търся тези бонбони,че това е магазина,в който никога не намирам това,което търся...

# 385
Джема ,след твоето инфо за тавичката за мини мъфини на другия ден вече я имах HugА сега тия орехови кошнички ммм.... колко са апетитни,  би ли споделила рецептата Grinning Grinning

Всеки ден предлагаш нещо изкусително , обърках се Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

И относно твоте меденки 1.к ч мед ..колко гр.  ooooh! ooooh!

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 23:53 от normas

# 386
svetlaem,  не знам дали във вашия Кауфланд подрдбата е същата, но предполагам, че е така. Марципановите бонбони се намират на щанда, където има най-различни коледни лакомства. Разни шоколадови дядо Коледовци, коледни календари, щолени и др. Ето това са 

# 387
  • у дома
А,мерси,имам спомени ,че това съм го виждала ,ама изобщо ен съм му обърнала внимание какво е Embarassed

# 388
  • Ispania
Здравейте моми4ета Hug Hug Hug
Про4етох цялата тема(тази Laughing)...мисля 4е няма смисьл да ви казвам колко сте добри  Peace сладкарки Peace.

Ако не е нахално да попитам Thinking,виждам ,4е пове4ето сладки се правят няколко дни преди консумирането им Thinking,може ли да ми кажете за някои които нямат нужда от "престой".Да се правят и на сьщият ден да се консумират?
И още един вьпрос Embarassed,може ли да ме ориентировате за някои по лесни рецепти,.....като за много на4инаещ сладкар. Embarassed Embarassed

Отивам да тьрся меденките на Джема,4е 4етох,4етох и не можах да намеря рецептата newsm78 Thinking Laughing

# 389
Здравейте моми4ета Hug Hug Hug
Про4етох цялата тема(тази Laughing)...мисля 4е няма смисьл да ви казвам колко сте добри  Peace сладкарки Peace.

Ако не е нахално да попитам Thinking,виждам ,4е пове4ето сладки се правят няколко дни преди консумирането им Thinking,може ли да ми кажете за някои които нямат нужда от "престой".Да се правят и на сьщият ден да се консумират?
И още един вьпрос Embarassed,може ли да ме ориентировате за някои по лесни рецепти,.....като за много на4инаещ сладкар. Embarassed Embarassed

Отивам да тьрся меденките на Джема,4е 4етох,4етох и не можах да намеря рецептата newsm78 Thinking Laughing
Меденките на Джема-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9420719#msg9420719

Общи условия

Активация на акаунт