Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 321 080
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Мнения: 2 142
Момичета, неуморими сте. Аз покрай тортите оставям всичко за следващата седмица.
Мишелка, кви са тези 14 седмици в подписа ти  newsm78 Хвърли ме в огромен размисъл.

 Laughing
Ееееееее, Пепи, ми то е за това за да хвърля в размисъл  Laughing
А иначе вече са 15,4  Flutter

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 13:00 от Мишел +

# 1 006
  • Мнения: 1 170
Още веднъж благодаря на 2в1 и Оранжево небе  bouquet
Мишел+, твоята рецепта за меденки ли хвалеха наскоро Rolling Eyes ? Би ли ми я пратила на ЛС, моля Grinning ?

И да питам пак за рецептата за пълнена тиква... Rolling Eyes

# 1 007
  • Мнения: 2 142
Поли-Уоли, на първата страница ги има  Hug

Коледни звезди

а за пълнената тиква. Рецептата на Доня Коприва е умопомрачителна

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 13:04 от Мишел +

# 1 008
  • Мнения: 1 170
Поли-Уоли, на първата страница ги има  Hug

Коледни звезди

а за пълнената тиква. Рецептата на Доня Коприва е умопомрачителна
Благодаря Hug, не съм разбрала, че е едно и също животно Embarassed
Сега ще я потърся и тиквата Peace

# 1 009
  • Мнения: 389
Здравейте майсторки  chef
 Днес някой ще пой ли АКК-то   да пойм заедно??
Захващам се с ванилените кравайчета,някой беше писал,че като омеси тестото и ги прави в желаната форма и така ги оставя да отлежат . Мисля да се възползвам от предоставената идея- благодаря
Мойте меденки са си меки,понадниквам в кутията за да видя дали нечий палави ръце не са бъркали Laughing
ala-bala,погледни назад темата

# 1 010
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
Здравейте момичета.Редовно ви чета и черпя идеи от вас,за което ви благодаря.Да ви покажа какво съм сътворила
...

Браво, браво, страхотно производство!  thumbsup Снимката на локумките не се отвори, но нищо - аз си ги представих колко са вкусни.  Crazy

Момичета, не ги ли почнахте много от рано сладките, или сега правите пробни?

Аз също ще правя меденките по моята си рецепта, много е сполучлива - вътре се слагат и по-едро счукани орехи, които могат да се пропуснат за меденките, които ще се украсяват с глазура, но иначе с тях става много по-вкусно. За Великден правих меденките на Джули и изобщо не останах възхитена. Вярно в украсата е страхотна майсторка, но рецептата нещо не ни допадна.  Peace

# 1 011
  • Мнения: 276
Добро утро, момичета!
 Не ми е останало време да се похваля , но не само направих щолените( един голям и четири малки), но и три от малките вече ги изядохме Mr. Green !

Polly-Wolly, ти направи ли ги или сега ще почваш? Аз също сложих коктейлни череши- около 100 грама. Имат хубав цвят, а и са много любими в къщи Wink

Днес ще направя малко  дребно сладки- Рохличките на  Наталина и една импровизация, която ми хрумна край кокоските. Тази сутрин ходих да си купя специална плоскост за печене на бисквити, както и продукти за минс пай( може да остане за утре). Дано успея с повечето от нещата, искам да пробвам всички рецепти smile3514!

pokahontas
, с това започвам... глътка за него, глътка за мен и започвам да меся Hug

# 1 012
  • София
  • Мнения: 618
MamaChrisi мисля си аз и чакам да се похвалиш с щолените, ама си викам щом не казваш значи не си ги правила. А сега хоп и си призна, че даже и сте ги хапнали тринките Mr. Green
Та сега кажи  къде е обещаната снимка Naughty Иначе и аз съм си приготвила сушени черешки и кайсийки, ама нещо време нестига да ги започна Crossing Arms

# 1 013
  • Мнения: 581
Много хубава тема. Ще се пробвам да направя коледна къщичка. Виждам че се иска и малко фантазия за оформянето и най вече за украсата. Когато се пече тестото в тава във фурната какво се поставя да не залепи? newsm78

# 1 014
  • Мнения: 1 505
vesi_127 моляте сподели и твоята рецепта за меденки с орехи,4е аз съ6то не съм доволна от меденките на Джули и си търся рецепта за меденки изпитана и сполу4лива.Ина4е не отри4ам,4е е майсторка на украсяването,но просто рецептата не ми допадна.
А аз направих ванилените кравай4ета и не ми се с4упи нито едно,освен две,ама май аз си ги с4упих наро4но,4е да ги опитам.Невероятно меки4ки и вкусни са.

# 1 015
  • Мнения: 2 142
аз ще ви споделя най-успешната рецепта за чисти меденки, която правя, от нея правя и коледната къщичка. Ето я моята къщичка преди 2г, тази седмица, ще видите и тазгодишната, но още не сме я украсили с девойките:
клик
Меденките на Джема:
С благодарности на Джема
2 яйца,
1 ч.ч захар (слагам малко по-малко за сметка на меда, понякога захарта я смесвам бяла и кафява. Кафявата захар дава много хубав цвят на меденките и приятен карамелов вкус и аромат)
1 к.ч мед, (аз слагам малко повече за сметка на захарта)
1 ч.ч. олио,
ванилия
1 канела,
1 ч.л сода хлебна,
брашно колкото поеме.

Омесва се тесто , разточва се и се изрязват сладки. Пекат се при умерена температура. Слепвам ги две по две с мармалад , слагам си в метална кутия с резен ябълка и си омекват чудесно няколко дена преди Коледа. Така, че ако нямате време да правите сега. 2-3 дни преди това ще са достатъчни. Но неслепени няма да омекнат толкова бързо, затова наистина сега му е времето да се правят.
Моя бележка: Меда и захарта ги разтопявам на котлона , докато станат в гладка консистенция, добавям канелата и ванилията. Премествам в съда в който, ще замесвам. добавям яйцата едно по едно, после олиото през цялото време бъркам докато стане гладко и пенесто, слагам и содата. Постепенно добавям брашното и бъркам докато не стане трудно за бъркане. После остава съвсем малко до финиша. Доомесвам добавяйки по мъничко брашно, докато спре да лепне. Трябва да стане меко, лъскаво тесто, с което много приятно се работи. Ползвайте само домашен мед! иначе има опасност въобще да не ви омекнат заради по-голямото съдържание на глюкоза в купешкия 
Рецептата е безгрешна. Винаги са ми се получавали по тази рецепта, а Както е написала Джема, ако нямате време сега, може и няколко дни преди Коледа да се слепят а мармалад.
По същата рецепта, само дето изпускам канелата и индийското орехче, слагам само ванилия. Правя медени топчета. Оформям като малки топчета  и леко приплесквам към тавата, за да станат половинки топчета. Като ги изпека издълбавам дупчици във всяко полу-топче. Смесвам трохите с крем "ванилия" (млечно-яйчен или даже с готов пудинг ванилия за по-бързо и лесно), дабавям ако имам натрошени орехи, пълня и слепвам топчетата, понякога добавям и малко сладко от вишни, кайсии или сливи да е нещо киселко. Омекват за едно денонощие и всички си облизват пръстите. Майка ми правеше някакъв крем с масло.
От същото тесто правя и лебкухен, както съм написала по напред в рецептите
Най-успешното медено тесто!

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 19:54 от МИШЕЛ

# 1 016
  • Мнения: 276
 Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 18:41 от MamaChrisi

# 1 017
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
Здравейте майсторки  chef
 Днес някой ще пой ли АКК-то   да пойм заедно??
Захващам се с ванилените кравайчета,някой беше писал,че като омеси тестото и ги прави в желаната форма и така ги оставя да отлежат . Мисля да се възползвам от предоставената идея- благодаря
Мойте меденки са си меки,понадниквам в кутията за да видя дали нечий палави ръце не са бъркали Laughing
ala-bala,погледни назад темата

pokahontas-НИЕ заедно го пекохме та и аз днес поих моя АКК идеята за рохлите предварително оформени е моя и е много лесно така оформям тестото докато е меко лесно се работи а на сутринта без да пипам нищо пъхам във фурната -супер удобно е


vesi_127 -моля те пусни рецептата за меденките си че и аз искам нещо изпробвано и сигурно

да ви споделя с тия рохлички  не успявам въобще аз правя мойте ги изяждат в чудо се видях правя ги за 5-ти път но си заслужават и нямам нито едно счупено-страхотни са eat

# 1 018
  • Мнения: 276







Ето ги и моите щолени Hug По-малките от тях вече изядени Mr. Green

# 1 019
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
MamaChrisi -еееееееее браво изглеждат невероятно как ми се иска да бяха до мен сега Laughing

Общи условия

Активация на акаунт