Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 320 495
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 990
  • София
  • Мнения: 3 874
Rumya , благодарности за превода!  Hug  bouquet

# 991
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, неуморими сте. Аз покрай тортите оставям всичко за следващата седмица.
Мишелка, кви са тези 14 седмици в подписа ти  newsm78 Хвърли ме в огромен размисъл.

# 992
  • Мнения: 3 770
Rumya и аз ти благодаря за превода !   bouquet Още вчера ги видях в сайта и съжалих, че вече съм направила линцерови , а сега още повече !

# 993
  • Мнения: 1 170
2в1, Оранжево небе, благодаря ви  bouquet. Ще пробвам с фризера Rolling Eyes
Оранжево небе, ще правя Щолена на MamaCrisi, но с някои промени от мен си (от сърце Mr. Green ): ще добавя коктейлни череши, бананов чипс и сушени кайсии Peace . Довечера съм до 17 на работа, та ще мога най- сетне да го направя. Малко ме притеснява печенето, защото нямам никакви форми за печене (пишман- готвачка Embarassed ) и ще ги пека в тавата от фурната по препоръка на МамаКриси. Дано се справя с оформянето Rolling Eyes . Някой беше казвал, че е пекъл 3 един до друг с фолио м/у тях. Ако е удобно да ми поясни подробно как се прави Embarassed (може и на ЛС) много ще съм благодарна.
Лек и успешен ден от мен  bouquet

# 994
  • Мнения: 1 854
Polly-Wolly,
И аз нямам специална форма за печене на щолена, нито от тези продьлговатите, ще си го пека в тавичка.Аз ще направя по малка доза,пьк ако излезе повече и аз така, ще пека с хартия помежду им.Иначе и аз сьм решила да сложа сушени кайсийки, и ми се вьрти нещо в главата да опитам да сложа и фурми, имам страхотни такива....дано да не стане мн.сладко.А за банановия чипс незнам дали е добра идеята, защото той е сух и твьрд, може от печенето пьк да омекне и стане ефектно Thinking

*****
За протокола..снощи правих меденките на Джули и тестото стана мн.твьрдо и падна сериозно месене.После си усещах рьцете сякаш сьм била на фитнес, цялата се изпотих Mr. Green.И на вас ли така се получава Thinking
И понеже беше твьрдо, се точеше по трудно(явно е и от брашното ми) и малко се понапука...А за вкуса...не е лош, но очаквах да е нещо по вьзхитително.Някой от тях ще слепя с мармалад и се надявам тогава да стане по добре.Ще показвам след като декорирам.Сега се чудя дали да не направя още едни масленки, страшно мн.ми харесва вкуса им.....

Ползотворен ден от мен Hug

# 995
  • София
  • Мнения: 2 671
Geleva, Диди, за нищо!
И на мен ми изглеждат много добре, само ме съмнява тоя солен шам фъстък - мисля си, че американският не е баш толкова солен като нашия тука  newsm78

Оранжево небето, щом е било толкова трудно за точене, май са били малки яйцата  newsm78 аз веднъж добавих допълнително белтък, а и друг път ми се е случвало, но тогава просто не омесих всичкото брашно.

# 996
  • Мнения: 1 541
Имам едно въпросче за къщичките- на каква поставка ги сглобявате и държите, а и как ги съхранявате през седмиците до Коледа?
Харесах си шаблон след много търсене, подготвила съм си материалите и довечера ще я започвам, че снощи нещо не остана време за готвене, но никъде не намерих поставка за еднократна употреба (от тези твърдите), а табли вкъщи нямам. А и не се ли разтичат декорациите толкова дълго време на стайна температура (визирам периода след завършването й, а не по време на правенето).

Иначе след много чудене реших да включа и щолена в списъка със сладки неща. То май на Коледа само сладкиши ще се сервират, както съм го подкарала.

Оранжево небето, аз тази година се бях отказала от меденки, защото миналата така и си останаха, но не се сдържах и все пак направих отново, само че по една рецепта, измъкната от книгите на баба ми. Пак са твърди за сега (аз ги правих преди няколко дни все пак), но пък са страшно ароматни и наистина медени (количеството на меда е направо умопомрачително в рецептата).
Иначе и при нас маслените бисквита са доста по- котирани. Хич не ги мисли масленките- винаги са добре дошли  Wink

# 997
  • Мнения: 364
Аз правих обикновен кекс с бананов чипс  в нас въобще не се хареса  Crossing Arms
Попаднах на тази рецепта но не мога да я преведа ,ако може някои да я преведе Praynig
Ryan's Famous Pumpkin Nut Bread
Ingredients
1 cup butter, melted
4 eggs
1 can (14-1/2 oz.) pumpkin
1/2 tsp. salt
2 tsp. baking powder
1 tsp. baking soda
1 tsp. ground cloves
1 tsp. ground nutmeg
1 tsp. ground cinnamon
1 cup sugar
1 cup brown sugar
2-3/4 cups flour
1 cup chopped nuts

Directions
Melt butter.

Add eggs and pumpkin. Beat thoroughly.

Add sugars, baking soda and powder, and spices. Beat thoroughly until all lumps are removed.

Add flour. Beat thoroughly.

Add nuts and mix.

Spoon into 2 greased bread pans.

Bake for 1 hour at 350?F. Test with toothpick to ensure loaves are ready.

 
 
 For all you Holiday Entertaining Recipes @ Holiday Eats (www.holidayeats.net)

http://recipes.holidays.net/recipes.php?id=1
 

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 12:31 от мистерия

# 998
  • Мнения: 1 854
Rumya,явно е това, което казваш..яйцата.Размера им беше "L"
*MILADY*, за другата година ще идвам да ровим заедно в бабиния тефтер с рецептата за меденки.По тази на Джули, меда се усеща мн.слабо,а аз обожавам мед Grinning.Ето сега ми пусна мухата и ще правя масленките отново Grinning
За кьщичката нямам личен опит, но бих ползвала като алтернатива дьска за рязане, облечена вьв фолио.
Няма да се разтече украсата, глазурата става много твьрда, особено като стои на стайна Т се изсушава добре.Може да се напраши, затова до Коледа аз бих я сьхранявала в кашон или нещо подобно, а може и увита в целофан, опакована като за подарьк, тькмо така ще ви е пред полезрението, но преди това тр.глазурата добре да е изсьхнала.
А за меденките, да омекнат освен с ябьлка, в сьда, става и с парче суров морков.



# 999
  • Мнения: 7 948
*MILADY*,можеш да си направиш поставка от самото тесто върху което да лепиш къщичката.Изрязваш си правоъгълник или кръг малко по-голям от самата къщичка.А за поднос можеш да си направиш като изрежеш от някакъв кашон или от кутия за бонбони,които после да облепиш с алуминиево фолио или някаква декоративна хартия за опаковки.Декорациите не се разтичат, защото изсъхват и стават твърди.От многото пудра захар стават като цимент  Peace .

Polly-Wolly ,погледни тук.Макар,че е риба би трябвало да добиеш представа.Само като го нагъваш повдигни малко повече фолиото в средата,защото щолена все пак ще се наддигне повечко  Simple Smile .

Моето тесто за меденки отлежава в хладилника  Whistling .

мистерия,заповядай
Ryan's Famous Pumpkin Nut Bread                   Невероятния тиквен хляб с ядки на Раян
Ingredients                                                        Продукти:
1 cup butter, melted                                          1 ч. меко масло
4 eggs                                                               4 яйца
1 can (14-1/2 oz.) pumpkin                               1 консерва тиква (400-500гр ? ,някоя американска мама да каже дали това е правилно)
1/2 tsp. salt                                                       1/2 ч.л. сол
2 tsp. baking powder                                         2 ч.л. бакпулвер
1 tsp. baking soda                                             1 ч.л. сода за хляб
1 tsp. ground cloves                                          1 ч.л. смлян карамфил
1 tsp. ground nutmeg                                        1 ч.л. мляно индийско орехче
1 tsp. ground cinnamon                                     1 ч.л. канела
1 cup sugar                                                        1 ч. захар
1 cup brown sugar                                             1 ч. кафява захар
2-3/4 cups flour                                                  2 3/4 ч. брашно
1 cup chopped nuts                                            1 ч. накълцани ядки

Directions
Melt butter.   Стопете маслото.
Add eggs and pumpkin. Beat thoroughly. Добавете яйцата и тиквата.Разбийте старателно.

Add sugars, baking soda and powder, and spices. Beat thoroughly until all lumps are removed. Добавете двата вида захар,содата,бакпулвера и подправките.Разбивайте докато се махнат всички гралки.
Add flour. Beat thoroughly. Добавете брашното.Разбийте старателно.

Add nuts and mix. Добавете ядките и разбъркайте.

Spoon into 2 greased bread pans. Разпределете в две намазнени тави за хляб.

Bake for 1 hour at 350?F. Test with toothpick to ensure loaves are ready.Печете около 1 час на 180 С.Пробвайте с клечка за зъби дали е готово.

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 12:36 от 2в1

# 1 000
  • Мнения: 172
Здравейте момичета.Редовно ви чета и черпя идеи от вас,за което ви благодаря.Да ви покажа какво съм сътворила:
джинджифиловите сладки на Зори:
http://media.snimka.bg/1473/009201347-big.jpg
меденки :
http://media.snimka.bg/1467/009189360-big.jpg
локумки :
http://media.snimka.bg/1473/009201348-big.jpg
и бисквити с лимонов крем:
http://media.snimka.bg/1473/009201349-big.jpg
Лек ден на всички

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 13:40 от Kiki_andr

# 1 001
  • Мнения: 1 541
 Hug  Благодаря за бързите отговори.

Оранжево небето , добрe си ми дошла да ровим заедно  Grinning С чаша коледно чайче знаеш ли какви чудесни рецепти ще измъкнем- ще ги шашнем всички догодина  Wink А за масленките поемам пълна отговорност- прави ги и ме мрази  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 12:57 от *MILADY*

# 1 002
  • София
  • Мнения: 3 874
*MILADY*, моля те напиши твоята рецепта за меденки.  Praynig

# 1 003
  • Мнения: 364
2в1 благодаря за бързият оговор  bouquet  bouquet newsm51

# 1 004
  • Мнения: 386
Имам въпрос за гланцирането на меденките. Пише яйце, вода и какао - цялото яйце ли се използва? И според вас дали не става да се гланцират съвсем леко с мед и малко вода за да се избегне суровото яйце? Предварително ви благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт