Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 320 493
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 975
  • София
  • Мнения: 2 649
2в1, добре че си я направила и сега и рецептата даваш  Heart Eyes Аз мислех да купувам обикновени кошнички за моите сладки, но тази идея е много по-добра. Аз мисля, да ги направя в малки кръгли форми, защото ще нося по един малък щолен и малка кошничка със меденки в свекърва ми и майка ми. Дано само втората ми лентичка да не ми направи пак проблем и да мога да изпълня замисленото. baby_neutral

# 976
  • Мнения: 3 770
sem22 , виж тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=10258.msg221998#msg221998 - темата е закована тук , в готварския , а това е линк към публикация с мерки и теглилки !   Peace

2в1 , благодаря за рецептата !
 
Grinning Всъщност кошничките на Зори не съм ги пропуснала , но може би защото твоите са шоколадови и затова не ги свързах ! Peace





Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 16:25 от * *•● Диди ●•* *

# 977
  • Мнения: 1 265
Диди ти си цяло чудо, много благодаря! Отивам да търся първо чашите; после ще си избера нещичко и да видим дали ще се справя.

# 978
  • Мнения: 3 770
 Joy Чак чудо не съм , но и аз ползвам тази тема за мерките , макар че в крайна сметка донагласям тестото !  Wink

# 979
  • Мнения: 2 142
Мишел+, за ореховките / от горната рецепта/ белтъците не се ли разбиват първо, или всичко общо се бие...

Сега, ще допълня описанието на рецептата. Белтъците заедно със захарта се бият на водна баня, докато станат на пяна, но не на съвсем твърд сняг се добавят орехите и продължава бъркането докато станат твърди.  Може да се направят и по другия начин. Всичко се слага в купа и се разбива заедно да твърдост.
В единия случай са по-пухкави, като целувки, във втория вариянт наподобяват повече обикновените ореховки, като едно време в сладкарниците  Hug

# 980
  • Мнения: 1 170
irrrina , няколко страници назад имаше няколко поста един след друг с предложения за глазури без сурови
белтъци Peace
Оранжево небе, страхотни линцери! Защо моите се разливат Sad ? Дали да не им добавя още брашно, за да стоят по- стегнато при изпичането? Или е заради това, че ми бяха дебели Rolling Eyes ?
Аз вчера направих Ванилени кръгчета (краваи направих 3-4 и след печене на нищо не приличаха Crazy ). Правих топчета, които след това сплесквах, та се получиха на вид като ореховки. Първата тава ми се нарониха 5-6 броя, но тях ги вадих веднага след изпичане. Втората стана без фира. Но тях ги изчаках да изстинат. Освен това малко повече ги попрепекох (ако има някакво значение Rolling Eyes ). А за вкуса- няма коментар: вкъщи си облизаха пръстите (харесаха се повече от линцерите). Нямам апарат и не можах да снимам, но довечера ще поискам от една приятелка, че да наснимам поне коричките
Следва Щолена  chef

# 981
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
един въпрос за меденките -за тестото 2 цели яйца плюс 2 жълтъка така ли да разбирам или- 2 яйца чиито жълтъци ползваме за тестото а белтъка заделяме много съм проста не схващам fight

# 982
  • София
  • Мнения: 2 671
Да, ако говориш за медениките на Джули - 2яйца+2 жълтъка в тестото и 2 останали белтъка за глазурата.

# 983
  • Мнения: 7 948
petia_tag ,радвам се,че съм ти помогнала,но сега по-важното е онова малко съкровище,което расте в теб  Praynig .Пази се,а пък време за кошнички и сладки ще има достатъчно и занапред  Hug .
betina33 , .......  Rumya ме изпреварила  Laughing .
Polly-Wolly ,пробвай първо да сложиш тавата с подготвените за печене сладки за 5-6 минутки във фризера и след това веднага в загрятата фурна.Ако пак се разливат тогава добави още малко брашно  Peace .

# 984
  • Мнения: 1 440
Слагам линк към един сайт, в който има описание как се правят "идеални" курабийки с формички Peace Има много полезна информация:

Как се правят курабии с формички

# 985
  • Мнения: 2 641
момичета от къде да взема такива бои като на последния приложен линк ? там където е оцветен снежния човек? виждам някакви тубички това готварски бои ли са?

# 986
  • Мнения: 1 854

Polly Wolly,
2в1 вече ти е отговорила как да действаш.Предполагам остави тестото да "почине" в хладилника.Аз моето го оставих да пренощува, зависи и от брашното.

Хайде, чакаме и твоите снимки, успех сьс щолена и аз го започвам, май утре, само мая да си купя.Ти по коя рецепта ще го правиш?

# 987
  • София
  • Мнения: 3 874
Момичета, браво на вас!  Hug
Аз ви следя най- редовно и в момента се запасявам с продукти.  Simple Smile Набелязала съм доста неща да правя, АКК го пропуснах, нооо сте дали много други интересни и вкусни рецепти, които съм си записала. Едно от нещата, които съм решила да правя е Панетоне, ето рецептата и под нея има снимки стъпка по стъпка как се правиPeace На щолена също няма да му простя  Laughing, също съм хвърлила око на меденките на Джули, кокоските, ванилените кравайчета и линцеровите сладки на Наталина. Дано ми стигнат силите и времето за да направя всички неща.  Crazy

# 988
  • Мнения: X
Браво на всички майсторки в тази тъй уютна и уханна тема!
Да покажа и моите първи опити с джинджифиловите сладки и ванилените кравайчета!
 http://www.bgphoto.net/photos/21055/o633638543733752500.jpg
 http://www.bgphoto.net/photos/21055/o633638543835783750.jpg
Все още не съм избрала окончателен вариант на къщичката - мислех си тази събота и неделя да я творя, но и двата дни съм на рождени дни с децата и лудницата ще е пълна.
Дано успея изобщо нещо да направя, поне една доза ванилени кравайчета, че първата отдавна е в коремите ни. Много ги харесахме  и може би е късмет на начинаещия, но нито една сладка не ми се счупи!

# 989
  • София
  • Мнения: 2 671
12 Days of Cookies

Ден 2
Линцерови сладки с шам фъстък и конфитюр от череши
/Pistachio Linzertorte with Cherry Jam/

рецептата: http://www.foodnetwork.com/recipes/pistachio-linzertorte-with-ch … recipe/index.html
видеото: http://www.foodnetwork.com/12-days-of-cookies/package/index.html

Съставки:
    * 3/4 ч. ч. /170 гр./ меко масло
    * 1 ч. ч. пудра захар
    * 3 жълтъка
    * 1 1/4 ч. ч. брашно
    * 1/4 ч. л. индийско орехче
    * 1/4 ч. л. смлян кардамон
    * 1 1/2 ч. ч. смлян изпечен и солен шам фъстък
    * конфитюр от череши

Указания за работа

Разбийте до кремообразна смес пудрата захар и маслото; добавете жълтъците.

Смесете брашното, индийско орехче и кардамона; постепенно добавете към другата смес. Прибавете смления шам фъстък. Покрийте сместта и охладете за 1 час.

Загрейте фурната на 150-160 С.
Разточете тестото с дебелина 0,6 см и изрежете с формички-звезди. Печете 12 до 14 мин. Охладете, после намажете половината с конфитюра, слепете с другите и върнете във фурната за 2 мин.

*   *    *

Общи условия

Активация на акаунт