Коледа идва! - 3

  • 68 759
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 2 803
А аз каквото захванах, всичко завърши с неуспех днес Sad
Реших, да украсявам меденките- нито с поша от канцеларски джоб, нито с глазурата се справих!
Има ли някъде да видя как точно се прави тази фунийка от хартия за печене , с която украсявате вие? Или ако може повече разяснение за джоба или някаква друга техника да използвам. Не искам да стоят така милите меденки, без красота отгоре!

И аз нещо не можах да се справя с поша, голяма цапаница падна, тиксото не лепеше и всичко ми излизаше от горната част на фунийката. Накрая напълних в найлонова торбичка глазурата и в ъгъла направих дупка. Така беше много по-лесно.

# 571
  • Мнения: 2 724
Моето тесто за ванилените кравайчета е все така ронлво, а е току що извадени от хладилника Sad
Късай малки парченца и започни да ги мачкаш леко в ръката си, тестото ще омекне от топлината на дланите ти и ще стане по- податливо.
Ако се къса при извиване, направи топчета или пурички, пак ще стане Peace.
Успех Hug.
Аз пъk "рисувах" курабийките с клечка за зъби.

# 572
  • София
  • Мнения: 2 671
Момичета, дайте ми съвет как се слепват звездите с капучино с бял шоколад. Как се разтапя шоколада?
В магазина на Три уши има кувертюр. Нямам идеа как се използва, но дали става за глазура на меденки примерно? И той как се разтопява?
Белият шоколад/кувретюр се разтапя с малко течна сметана. За слепяне на звездите ти предлагам да направиш ганаш - загравяш 1 ч. течна сметана (за предпочитене млечна, не растителна) и преди да заври добавяш 2 ч. натърган шоколад. Бъркаш до разтапяне и на най-малките частици. охлаждаш в хладилника 1 ден и после разбиваш с миксер сместта. Получава се такъв гъст шоколадов крем: http://violetovgeneral.multiply.com/photos/album/8#photo=132 а като попрестои съвсем се втвърдява.
За украсяване на меденките разтопи на водна баня, добавяйки малко (по една лъжичка) докато консистенцията тисе види добра за работа. Изчакваш леко да се охлади ( да може да се пипа), слагаш в пош и действаш. Ако се втвърди, затопляш (например загръщайки поша в гореща кърпа).
А бадемов марципан имаше ли на 3 Уши?

# 573
  • Мнения: 1 122
Rumya аз също се притеснявах от суровия белтък, но тази година реших да направя. Ползвах белтък от домашно яйце, получи се много добре.  Използвах пликче и изрязах много малка дупчица, прекрасно се рисуваше. Ето и пликчето http://steisi.multiply.com/photos/album/6#photo=122

# 574
  • Мнения: 289
Добро утро!Току що извадих ванилените кравайчета от фурната.Е няма такава вкусотия,до довечера може и да ги няма.И как само се ронят в устата.Супер.Аз с тестото нямах никакъв проблем,даже стана перфектно за работа.Незнам защо на те се рони.

# 575
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Моето тесто за ванилените кравайчета е все така ронлво, а е току що извадени от хладилника Sad

Маслото ти не е било достатъчно меко (като казвам меко, имам предвид наистима мноог меко, като пробвате с пръст, трябда пръста да потъне). Просто трябва месене за да се размекне достатъчно маслото и да спои останалите продукти. Пробвай да го оставиш на по-топло и размеси добре отново, ако след известно време месене все още се рони сложи един жълтък, може и яйцата ти да са малки, но според мен точно е недобре размекналото масло е проблема. Peace

Прекрасни неща показвате момичета.   bouquet

Аз в момента украсявам част меденките. Когато съм готова, ще снимам. При нас днес тихо се сипе сняг и вече е понатрупал... Пуснала съм си прекрасни коледни песни в изпълнение на Елла Фитджералд...Въобще идилия.... Simple Smile

ПС. За тези които ползват найлонови пликчета само ще кажа, да гледате ръбовете им на съединение да не са дебели и груби, най-добре става с тънки.

# 576
  • София
  • Мнения: 271
aleks , благодаря! Точно топчета взех да правя...не става  на друго Sad
Ама е много гадно като не ти се получава това което си очаквал, направо се сдухах!

Сетих се за още един въпрос- за линцеровите сладки. Те са ми готови, но не съм ги слепила, а виждам, че крайният резулатат по картинките е  да са поръсени с пудра захар и да се вижда от дупчицата на горната сладка конфитюра...Как се получава това- не се ли покрива конфитюра с пудра захар ,ако първо ги слепя и полсе ръся?
Rumya - ей така като твоите искам да станат- ти как ги направи?

natalyna- знаеш ли че от жълтъка ще е? Бяха много малки! А няма ли да е проблем, като ми е стояло вече 2 дни  тестот, да добавям сега жълтък?

# 577
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Няма да е проблем, но пробвай както ти казах първо - не бързай с жълтъка, за да не стане рядко тестото и да ти се разлеят при печене.

# 578
  • Мнения: 1 440
И аз си ги харесвам...Голяма играчка беше, но пък сега ще ми радват окото до Коледа..

Rumya, не беше толкова трудоемка процедурата по глазурата..около 20-тина мин. Първо разбих с тел белтъка с лимона и след това като стана на пяна добавях по 1 лъжица пудра захар. Захарта пресях 4-5 пъти.
П.С. Страшно ми харесаха линцерите ти...ей, такива форми искам и аз Peace

# 579
  • Мнения: 22 867

Rumya, много красиви линцери!  chef  bouquet
Поредната ми доза коледни украси.



# 580
  • Пловдив
  • Мнения: 79
Браво на всички ви  bouquet

# 581
  • София
  • Мнения: 2 671
Благодаря ви  Heart Eyes

Нарина, мотивира ме! Само да успея да приспя и двата дзвера едновременно и почвам.

А формичките ми не са специалните като на Джеммма, комбинирах ги. Голямата кръгла е от комплекта с коледни форми, които ги има и в Бг. А малките са от тези: http://www.clayfactory.net/makins/mclaycutsets.htm много са сладурски, миниатюрки (размерите на трите са 3 см., 2 см. и 1см.) яд ме е че не си поръчах и други, като правихме обща поръчка в Тортената тема, а и нямам paypal ( и Слава Богу, казва мъжа ми  Mr. Green ), за да си направя сама поръчката. Ако някой се навие да ми пише, моля!!!

# 582
  • Мнения: 1 122
labrex много добре си се справила. Peace Изсъхнаха ли вече? А бялото ти ли си направи?

# 583
  • Мнения: 165
А бадемов марципан имаше ли на 3 Уши?

Преди два дни имаше, аз оттам взех. Вчера им докараха стока и казаха, че имат много нови неща

# 584
  • Стара Загора
  • Мнения: 53
Привет на всички мами,и аз се реших да направя за първи път меденките,станаха страхотни newsm44През цялото време мойта дъщеря ми помагаше,тя изрязваше с формичките и беше много щаслива.Затова вече всяка Коледа ще ги правя.Малко ми беше трудно с оцветяването,но мойто малко момиче ми даваше кураж и повечето тя ги окраси.По лесно става с найлонови торбички,първо опитах с шприц но неставаше,много се  newsm61 и после взех найлоновите торбичка и горедолу станаха.Но незнам как да кача снимките помогнете ми newsm12

Общи условия

Активация на акаунт