Коледа идва! - 3

• 68 676
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте!
Вчера направих Ванилените рохлички-топят се в устата-превъзходни са.От първата тава малко ми се чупеха,но пък ги бях направила много големи,ама то в рецептата си пише 6-7см, ooooh!,но втора тава станаха супер по-малки  като лунички и по -дебелички./по-късно снимки/
Сега искам да попитам виждам,че Румия е писала,но може ли слепването на капучиновите звезди да е с примерно шоколад Милка бял /няма къде да намеря в момента ковертюр/и как става тогава-разтапяме го на водна баня-слагаме ли примерно пр.мляко или сметана и колко шоколада ми трябват за тази рецепта?

# 586
Готова съм и аз с меденките, напарвих и лницеровите сбладки, но още не съм ги сглобила.

Ето и поздрав от семейство влюбени Меденкови.  Wink

# 587
сладури са тези Меденкови Grinning
аз днес правих ментовите пряники по рецептата на Джема; изглеждат апетитно, но искам да попитам Джема, или някой, който ги е правил, меки или твърди трябва да се получат; струват ми се по-скоро твърди моите, по-точно хрупкави, това  добре ли е newsm78 и как да ги съхранявам: в кутия или newsm78;
ето една работна снимчица

# 588
# 589
Момичета, някой питаше за кошнички. В магазинчето на Стамбулов 16 има в най - различни размери. Също там има метални кутии за сладки с дядо Коледа. Страхотни са. Около 7 лв. струваха. Пак има различни размери

# 590
Да сте виждали в някоя от веригите Метро или Билла такава форма като на Джемма - http://images19.snimka.bg/003791467.jpg
В Кауфланд няма.
Или он-лайн? Търсих, но не можах да намеря.
Същата я имаше пак в това магазинче на Стамбулов 16. За съжаление не видях колко струва.

# 591
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Страхотни неща творите,момичета,браво.Ние с дъщеря ми снощи направихме шоколадовите сладки с фъстъчено масло,не ги докарах много на вид,но са вкусни и едва ли ще изкарат до Коледа.Пак да попитам колко време евентуално могат да издържат?
Ето ги и тях http://radostena.snimka.bg/cooking/kulinaren.34604.16445322

А това са от миналата година нещата http://radostena.snimka.bg/cooking/kulinaren.34604.9422525

Решила съм да направя ванилени кравайчета 3 дози,меденки,шоколадови бисквити Трюфел и соленки.
Понеже нямам много време с бебката,може ли да ми кажете по коя рецепта меденките стават меки,че ще ги правя събота или неделя и няма да имат много време за омекване?

# 592
labrex много добре си се справила. Peace Изсъхнаха ли вече? А бялото ти ли си направи?

stasi76, бялото аз си го правих, белтъчна глазура е, която стана много лесно и бързо и засъхна доста по-бързо от шрифтовете. Тя е и зеленото и светлосиньото. Май трябваше само боите да си купя от Метро и да си оцветя с тях глазурата, но нали гледам да ми е по-лесно. Ама и шрифтовете се предават, на третия ден вече не лепнат.  Grinning Първите сладки, които оцветих, може да се пипат спокойно.

# 593
Лабрексче, голяма заигравка, нали Wink? Супер приятно Peace. Много красиви са ти се получили Peace. И аз сефте рисувам, обаче много се закрастих. Жалко, че нямам време да си правя сама глазури, а в Метро всичко е изкупено Crazy.
Страхотни украси сте показали всички  bouquet!

# 594
мацета,ми то след ваште красоти  bouquet аз се чудя дали да си показвам първата доза от линцеровите newsm78 Joyбъдете снизходителни с критиките-за първа година ги правя Peace

# 595
мацета,ми то след ваште красоти  bouquet аз се чудя дали да си показвам първата доза от линцеровите newsm78 Joyбъдете снизходителни с критиките-за първа година ги правя Peace

Че какви критики, много са ти хубави даже формичките. А ще станат още по-красиви, като ги слепиш със сладкото.  bouquet

# 596
Няколко предложения за празниците   Hug

Кокосови бонбони

Шоколадови бисквити с кокос

Това е моето пожелание към вас за здраве,късмет и вътрешна хармония!

Коледна картичка/розички

# 597
  • София
Да се отчета и аз с една доза от меденките на Джули по предложение на Наталина. Като гледах вашите красоти и ми се струваше лесно да се украсяват, но като взех да ги украсявам се оказа доста трудно-в главата едно, а ръката друго прави, но нищо като за първи път е добре. Както каза мъжа ми на пръв поглед и всички заедно изглеждат супер, но ако ги разгледаш една по една е трагично newsm47 newsm47 newsm47. Сега съм замесила ваниловите кравайчета, но ще ги пека като легне малката довечера!

# 598
Мнооого много е сладко и коледно тук  bowuu

Вчера ходих в Джъмбо - ами има хубави кутийки като за сладки, но аз искам на всички близки да сложа по една, пълна със сладки към подаръците, а повечето, които се продават са комплекти по 3. А на мен ми трябва само по-малката. Та за да купя 8 малки, трябва да купя 8 к-та и много скъпо ми се видя... другите какво ще ги правя newsm78 ? И снощи късно вечерта ме обзе музата да си ги направя сама! Ами - станаха супер! Направих си 8, днес ги доукрасих - много съм доволна Laughing Ползвах една идея от нета - http://melstampz.blogspot.com/2008/10/simple-rounded-basket-with-lps.html  - има доста интересни неща Peace
Ето снимка на две от моите - другите са с различни хартии и панделки, но същия модел. Направих ги малко по-големи, като вместо да принтирам шаблона, аз го изкопирах през монитора на хартия - иначе става по-малка кошничката на принтера (шаблона е в рамките на лист А4).

Другата седмица ще сложа във всяка различни видове сладки (днес ще правя и шоколадовите бисквити Трюфел), от горе с целофан и панделка, малко борови клонки и цоп - при подаръците  Laughing Да ом е сладко на хората  Laughing

# 599
  • Русе
Ееее, Душко, да си жива и здрава!

Преди няколко страници питах от къде да си извадя такива шаблончета за кутийки, че искам да подарявам и аз /допадна ми идеята на Йоана за кексчетата/, но никой не ми обърна внимание.
Ще се възползвам от дадения сайт да видя дали има каквото ми трябва на мен - кутийка с капаче.

Благодаря   bouquet

А твоите си ги докарала много сладурски. Браво на теб!

Общи условия

Активация на акаунт