Коледа идва! - 3

• 68 669
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Изтървах му края! Кога изписахте 41 стр.?

# 601
Наталинка,моля те пусни линкове кьм чешки сайтове с украсени меденки от тази година.Обожавам да ги разглеждам.
Аз тази година няма да си играя колкото миналата ,но пьк да гледам имам голямо желание.

# 602
Ееее, Душко, да си жива и здрава!

Преди няколко страници питах от къде да си извадя такива шаблончета за кутийки, че искам да подарявам и аз /допадна ми идеята на Йоана за кексчетата/, но никой не ми обърна внимание.
Ще се възползвам от дадения сайт да видя дали има каквото ми трябва на мен - кутийка с капаче.

Благодаря   bouquet

А твоите си ги докарала много сладурски. Браво на теб!

Хей, радвам се, че помогнах  Hug Ето още едни, но са по-малки  http://kalpazania.com/?page_id=124  И още едни си свалих - точно с капаци има там, pdf файл, много интересни и красиви, но не намирам линка  newsm78 Ако искаш пиши ми на лични - ще ти ги пратя  Peace

п.п. Намерих ги  http://cp.c-ij.com/en/event/mother/giftbox/index.html
Ето и още с капачета  
http://www.things-to-make-and-do.co.uk/paper-and-card-projects/b … /hexagon-box.html
http://www.things-to-make-and-do.co.uk/paper-and-card-projects/b … es/small-box.html
http://melstampz.blogspot.com/2008/11/wee-snow-hill-gift-box-2-and-58-square.html

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 17:50 от Душко

# 603
Ето малко опаковани за утрешния  коледен базар на децата в училище.

# 604
  • Бургас
От мене едно предложение с етикетчета за кутийките ви. Аз например си мислих да опаковам сладки в някое стъклено бурканче с красиво оформено капаче от хартия или плат, панделки, ширити, борови клонки и т.н. - нещо в стил "... от долапа на баба". Хич не ми се занимава с рязане и лепене на кутийки. Идеята не е лоша, но изнемощях вече.

Аз се мъча с едни линцерови сладки.  smile3511Да не се заричам, но ако някога реша отново да ги правя, това ще бъде единствено и само от медено тесто. Иначе формичките са рязане са ми страхотни.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 19:16 от ilinayor

# 605
Цоп и аз тук ако може.Решила съм и аз да направя това-онова,да видим какво ще излезе,почвам с въпросите...
Зори,къщичката ти много ми хареса,ако може на лични шаблона..... Rolling EyesИли някой ако има желание да ми пусне шаблончета за каквито и да е къщички.Аз намерих няколко,но май ме притеснява комина,не го виждам никъде по шаблоните.Цялата тема изчетох,как ги правите тия къщички толкова сполучливи.....Браво.  bouquetВсички са чудни.
Пепи,ако четеш тази тема,струва ми се ,че ти беше пускала нещо за карамелизирани портокалови корички.Запаметила съм го,но май в празна папка... newsm78
Успех на всички,ако не се изложа и аз ще покажа нещо.

# 606
аз моята къщичка си я правих без шаблон, на око мислено си изрязах нещата и като ги изпекох формите, преди да ги преместя от тавата, амко малко т пе4енето ми се беше понадуло тук там леко оформих с ножа
и мн лесно се режат прпзпрчетата след като се изпече докато е още топла меденката
но всеки различно процедира

# 607

Най-после след много мацотене коледните ми медени къщички станаха. Трябваше да са близнаци, за да няма сърдене, ама в последния момент от покрива на едната като се срина пряспа сняг и станаха........разнояйчни близнаците. Joy

# 608
Ох,ето и един от най-тъпите въпроси,простете,начинаеща съм.Тази вече ще направя ванилените кравайчета,само че с мерките нещо не се оправям.Имам таблица с мерни единици,в която пише,че 1 кафяна чашка нишесте е 40 гр,а 1 супена лъжица е 20 грама,което ми се вижда невъзможно,защото с 2 супени лъжици е абсурд да напълня чашката...Всички правите тия кравайчета и ако може някой да ми каже как да меря продуктите с чаша или лъжица,защото нямам кантарче.Благодаря ви много и ако може по-малко се смейте на въпроса ми... Mr. Green

# 609
1 кафяна чашка нишесте е 40 гр,а 1 супена лъжица е 20 грама,което ми се вижда невъзможно,защото с 2 супени лъжици е абсурд да напълня чашката...Всички правите тия кравайчета и ако може някой да ми каже как да меря продуктите с чаша или лъжица,защото нямам кантарче.Благодаря ви много и ако може по-малко се смейте на въпроса ми... Mr. Green

iskrone, имай предвид, че кафяните чашки са малки, така че като нищо ще напълниш една с две супени лъжици брашно или нишесте, е може малко с връх да дойдат. Самата опаковка с нишесте не може ли да ти помогне да прецениш колко са 40 гр?

Ето ти къщичка стъпка по стъпка, има и нещо като чертеж, но си прецени колко голяма ще я правиш. Можеш да намалиш дадените размери.

# 610
  • В кошера...
Аз пък съм си купила алуминиеви тарелки за печене. Ще ги украсявам уж и аз със салфетки или хартии и посли с целуфан. Хареса ми идеята за буркан, обаче няма да стане за сладките ми!
Много хубави къщички - браво. Мен вече ще ме изхвърлят от къщи, защото съм все на печката.
Някой правил ли е ванилените кравайчета с лешници? Мисля да пробвам.
И аз се отчитам като Стаси 76:
2 дози ванилени кравайчета;
линцерови;
сникърдудълчета;
Бастунчета, но с лешници;
Шарени маслени сладки- пак с лешници;
меденките на Джема;
шоколадови портокалови корички;
остават: орехови меденки и маслени портокалови бисквити. И украсата на меденките, разбира се.
Действам!

# 611
Labrex,благодаря ти много.Нишестето ми е в буркан-голям-така се продава тук и вече съм го презполовила,нямам представа колко са 40 грама,а моите кафяни чашки са големички.... Laughing

# 612
  • Czech Republic
Здравейте! Simple Smile

Момичета прекрасни неща сте показали!   bouquet

Страхотни сте - как успявате да сколасате със всичко?  Hug Heart EyesАз нещо май не съм добре организирана Blush, защото за сега съм направила само половината от набелязаното, а ме очаква много натоварена седмица до Коледа....

Иначе и аз най-после успях да кача меденките (до сега бях на Коледен концерт).
Това е само част де, има още за украсяване, както и такива, които веднага щом като бяха украсени бяха изядени от малкия ми син, който все още не слуша като казвам - "чакай поне да снимам"...

Ето общата снимка:

Повече снимки ТУК

ПС. Bambinkamalinka, ето един сайт в който показват творбите си някои от професионалните майсторки - http://perniky.artmama.cz/fotogalerie/vanoce

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 20:50 от natalyna

# 613
  • В кошера...
http://images.google.bg/images?q=v%C3%A1no%C4%8Dn%C3%AD+pern%C3% … p;ved=0CBAQsAQwAA

Ще си позволя, нищо, че не съм Наталина - за всички фенове!!!
А твоите, Наталина са невероятни - всяка година все по-хубави!
Как става ефекта с полупрозрачното бяло - разредена глазура ли е?

# 614
  • Czech Republic
А Медунка , добре че си се сетила да пуснеш изображения в чичко Гугъл, аз не се сетих, та пуснах един сайт Embarassed

Благодаря за милите думи!  bouquet

Да, прозрачния ефект е с разредена глазура с лимонов сок. Peace

Общи условия

Активация на акаунт