Коледа идва! - 3

  • 68 700
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 2 724
mama1+2 , отгоре имат тънка ,хрупкава коричка, а вътре са пухкави, мекички ,топящи се в устата.
С една дума - божествени.

# 661
  • Мнения: 22 867
Лабрекс,моля те душа,кажи от къде да си взема форми за кошерчета Praynig newsm78



а мисля че някой беше показал метални форми за кошери-може ли да пусне снимка,може да накарам любимия да ми врътне на струга Partyтова му е хоби Peace

Попаднах на пластмасови чешки формички в рунета. Ако мъжът ти може да ти направи метани такива, ще е чудесно.

# 662
  • Мнения: 175
mama1+2 - и моите вътре са мекички, а от вън хрупкави. Както писах по-горе, преди престой в хладилника тестото изглеждаше много рядко, за да станат топчета от него. После се стегна в хладилника и можеше да се работи с него. Според мен грешката ти е, ако си направила тестото преди хладилника да може да се меси на топчета. И за това може би са станали твърди. Между другото аз ги правя по една рецепта със сода, не с бакпулвер - http://vicktory.wordpress.com/2008/11/30/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%B … 1%82%D0%BA%D0%B8/

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 15:50 от Душко

# 663
  • Мнения: 1 798

Едни кокоски от мен Heart Eyes

# 664
  • Мнения: 366
aleks и на мен тестото ми се стори много мекичко ,затова и аз му допълних около две лъжици брашно ,държах в хладилника 2 часа ,след като изпълних една тава с топчета ,сложих я отново в хладилника и чак тогава пуснах фурната да се загрява ,през това време подготвих втората тава и когато фурната беше готова ,топчетата бяха отново стегнали и при печенето вече нямах проблем...И докато пекох първата партида ,втората зъзнеше в хладилника  Grinning

# 665
  • Мнения: 2 724
Ама и аз бързам като пърле пред майка си  Laughing.
Да бях изчакала, докато някой даде съвети, ама не ...
normas ,на мен ми излязоха две тавички, аз ги опекох едновременно на обдухване, така че не са имали време да се стоплят .
Другия път ще увелича брашното.
Душко, бакпулверът всъщност е сода бикарбонат с лимонтузу .
Направих и едни шоколадови сладки с кокос, но нещо не ми харесаха ,малко им дойде захарта.
Утре с дъщеря ми ще ги украсим ,освен да ги залея с по- сладка глазура.
Дотук приготвих меденките на Джемма, рохличките на Наталина, които са ми фаворит, заедно с шоколадовите трюфели ,портокаловите бисквитки, май бяха на Танита и кокосовите сладки. Ще подреждаме асорти за празника в училище.

# 666
  • Мнения: 124
Направих линцеровите сладки на Наталина. Много съм доволна, страхотен аромат Mr. Green (сложих портокалова кора).
И опаковани

# 667
  • Мнения: 289
Здравейте.Опекох меденките на Джули.Но са си хрупкави.Май пътвия опит не е сполучливТака ли са отначало.Уж го извадих мекички и после се втвърдиха.Намаах ги с глазурата и са натерасата в кутии с по парче ябълка.Дали ще омекнат незнам.А можели ако са по тънки да се е получило това.

# 668
  • Мнения: 81
Момичета помагайте - спешно. Меся ванилените кравайчета, спазих грамажа на брашно но тестото лепне. Такова ли трябва да е или да слагам още брашно?

# 669
  • Мнения: 118
слагай още брашно, защото ако така ги печеш ще се разлеят в тавата, както ми се получи на мен първия път като ги правих

# 670
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Момичета помагайте - спешно. Меся ванилените кравайчета, спазих грамажа на брашно но тестото лепне. Такова ли трябва да е или да слагам още брашно?

Колко лепне, ако много бих прибавила една максимално две лъжици брашно, ако не много, просто сложи тестото както е казано в хладилника от съуденото маслото ще се стегне. После изваждай по малко.

Ако сложиш повече брашно може да ти станат твърди. Peace
Здравейте.Опекох меденките на Джули.Но са си хрупкави.Май пътвия опит не е сполучливТака ли са отначало.Уж го извадих мекички и после се втвърдиха.Намаах ги с глазурата и са натерасата в кутии с по парче ябълка.Дали ще омекнат незнам.А можели ако са по тънки да се е получило това.

Ами аз писах няколко пъти да се разточват дебело... ooooh!
Нищо, с ябълката би трябвало да се оправят, само че сменяй резенчета ако не всеки ден, поне през ден, за да не мухлясат. Hug

# 671
  • Мнения: 366
aleks ,и от други момичета съм чувала ,че пекат едновремено с две тави на турбо,..аз съм се стахувала..би ли споделила как ги нареждаш ....и мениш ли им позицията по време на печене...

# 672
  • Мнения: 223
момичета браво на всички ви smile3501
ellyganova, красота  bouquet
много хубави формички за курабийки, от къде са?
моля ви кажете ми, този номер с резена ябълка само за меденките ли помага, или мога да го прилагам за всякакъв  вид курабийки, които имат нужда от омекване newsm78
днес правих домашните Баунти-та, много са вкусни; препоръчвам рецептата на всички, които обичат кокос Heart Eyes

# 673
  • Мнения: 2 724
normas, слагам две тави на първо и второ ниво.
Печката ми е Нарди, с фабрични тави ,които имат отвори по периферията и горещият въздух циркулира добре.
Сменям позициите, когато мине половината от времето за печене .
Тоза го правя за всеки случай ,но май и без смяна ще се получи .
Наталина, не мога да се нагледам на меденките ти , искам и аз така  Mr. Green.

# 674
  • Сливен
  • Мнения: 116
ПРИВЕТ!Мойте адмираций към всички!  chefПрекрасни неща се сътворили.Отдавна следя темата ви ,но понеже не съм много по сладките неща и съм приготвяла все изпитани рецепти и понеже съм новак в сладкарството благодарение на вас всички не смеех да пиша до сега,но за мое щастие всичко което направих се оказа сполучливо по мнението на приятелки ,ако питате мен все съм недоволна от постигнатото и мисля,че можеше и по-добре да стане,но като за първи път мисля,че някак се справих.И така моя отчет:
-меденки
-медена коледна къщичка
-жълъдчета
- калийки
-коледни бастунчета
-бонбони рафаело
-ванилени кравайчета
Предстой ми да правя и една торта ,но ще имам нужда от помощ ,ще се опитам да кача снимка на моята къщурка която има още за дооправяне и ще се радвам на вашето мнение и критики .
Ето я и нея:http://naska75.snimka.bg/cooking/sladki-izku6enia

Общи условия

Активация на акаунт