детски ТЕЛК

• 2 408
  • 4
  •   1
Отговори
искам да попитам някой явявал ли се е на повторен телк за дете в Велико Тълново защото ние с малката ми дъщеря утре сме на комисия и аз се побърквам от притеснение да не ни отрежат.На първото явяване се явихме в София защото там живеехме точно когато ни излезе решението се преместихме тук в провинцията на чист въздух и наистина до някъде има ефект на все пак сме си на -сингулер;буто асма;флексотит и при нужда включвам инхалатор(на ток тези големите) с вентолин.На първия телк ни дадоха 50% точно на границата та сега не знам да не ни отрежат че какво ще правя с лекарствата .Моля ако има мама която се е явявала тук на телк да си каже мнението.А забравих да кажа водят я с не алергична средно тежка асма.

# 1
ние се явихме на повторен ТЕЛК със същата диагноза и ни намалиха процента защото : в документите които представихме (копия от амб.листи от алерголожката) по мнение на докторите от ТЕЛК никъде не се вижда че детето се е влошило  и затова ни намалиха %.

при намаляване % на ТЕЛК - само ще остане да ползвате безплатна детска градина, а двойните детски ще отпаднат.
Лекарствата си остават безплатни - с розови рецепти от ДП-то и в аптеката. Само за буто асмата мисля че се доплащаше някъде около 5.36 лв. Сингулара и Флексодита си остават безплатни.

# 2
mersi za otgovora izvinaivam se 4e ne piha na bulgarski ama kompa mi zabi=A ako deteto ne se podobriava= togava ima li hans zahtoto pri nas asmata e zahtoto sedia edin mesec v kuvioz i i biha surfaktant.To neinite drobove izobhto ne biaha otvoreni ta v na4aloto behe na direkten kislorod.posle na palatka i posle na kislorod v kuvioza.

# 3
съвет : взимаш всички амб.листи+снимки+от болницата епикризата и дано ти оставят процентите.
Ако не си съгласна с решението на ТЕЛК имаш възможност в 7 дневен срок да обжалваш.
Успех

# 4
Здравейте,дами!Радвам се че попаднах в тази тема.Аз също имам ЕР от телк 100%.другият ни телк е насрочен за 2011.От прочетеното до тук стигнах до заключение че само в началото дават повечко проценти ,а после режят.Немога да разбера,при положение че в състоянието на сина ми не е настъпило подобрение на какво основани ще ми свалят процентите? И само да попитам -след явяване на втори телк (а и при всеки следващ) пак ли се ходи при социалните?

Общи условия

Активация на акаунт