Мокетени плочи вкъщи

• 9 227
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • Helsinki / Sofia
 Grinning ааа.. защо не каза, че възнамерявате да палите огън върху тях  Joy шегичка, не се обиждай Simple Smile

визуално може и да изглеждат добре, но наистина правя асоцииации със соц-строя..
аз лично предпочитам директно естествената настилка на паркета... килими и други подови настилки по изключение и стилно подбрани...

# 16
Твърдо против newsm11 съм мокетните настилки. Не само поради липсата на хигиена при тях, но и естетически ми лъхат на соц.

Да, звучат соц, защото навремето апартаментите се издаваха в такъв вид - по БДС, което означаше мозайка в коридори и мокри помещения и мокет в стаите /налепен направо върху бетонната плоча/. Отврат.
Колкото и да са прекрасни, негорими, антибактериални, вълшебни, уникални и т.н. съвременните мокети, те си остават просто мокет - нито можеш да го мушнеш в пералнята и да го изпереш, нито можеш да го осмучеш с прахосмукачка, нито пък можеш да го измиеш с парцала. Все пак повечето домакинства в България не разполагат с космически технологии за почистване, нито пък викат фирма за почистване всяка седмица. А това, което се събира по гладкия под ежедневно, се събира и по мокета, но се впива навътре и, дори и отгоре да изглежда чист, ако се разбеснеят няколко тичащи деца, ще видите какви вълма прахоляк ще се вдигнат от пода.
Не искам да ангажирам никого с мнението си, всеки е свободен да си прави жилището така, както на него си му харесва. Просто споделям какво мисля аз по въпроса. Не виждам смисъл да се спори.

# 17
И аз не бих сложила мокет.  Peace

# 18
Мда, съгласявам се с вас. Още повече, че като се замисля, от плочите има смисъл, ако покриваш голяма площ и очакваш нееднакво амортизиране, което за един апт. от стотина кв. м. не е случая.
И сега антрето ми е без нищо - само теракота, но вече ми омръзна това положение. А за детската, колкото и да съм любител на изчистения дизайн, трябва да има нещо на пода - децата се търкалят, сядат, обичат да си играят на земята. Килим не мога да сложа, защото имам Г- образно място... Остава въпросът какво да бъде.

# 19
Мда, съгласявам се с вас. Още повече, че като се замисля, от плочите има смисъл, ако покриваш голяма площ и очакваш нееднакво амортизиране, което за един апт. от стотина кв. м. не е случая.
И сега антрето ми е без нищо - само теракота, но вече ми омръзна това положение. А за детската, колкото и да съм любител на изчистения дизайн, трябва да има нещо на пода - децата се търкалят, сядат, обичат да си играят на земята. Килим не мога да сложа, защото имам Г- образно място... Остава въпросът какво да бъде.

Бе аз мокет не бих си сложила (но никога да де казвам никога Laughing) предпочитам си плочки, макар и не много популярни тук. В спалнята имаше мокет навремето, отдолу балатум. И точно заради децата го махнах.
Но слагай си каквото ти е кеф, няма какво да се оправдаваш  Wink

# 20
Partizanka , най-лошото качество на мокета е това, че е залепен за пода, или там както се закрепя. Ние имахме мокет в спалните /заварено положение при покупката на апартамента/. Бившата собственичка ни убеждаваше, че това е някакъв уникален английски мокет, който не знам си какво, че бил разстилан със специална машина, за да не се бръчка и т.н. В две от спалните направо отгоре сложихме ламинат и така запечатахме този производител на прах, но в третата спалня се наложи да го махнем. Не искам да споделям какво имаше отдолу! Имаше дори и косми! Не знам как са попаднали, как са се промушили, обаче това си беше факт. Колкото и да го чистех проклетия мокет, все си стоеше мърляв.
Моят съвет е - не си завирай тоз таралеж в гащите.
Каква ти е настилката в детската стая? Моите деца също се търкалят по пода. В три жилища - три различни настилки: естествен паркет, въпросния мокет и сега вече ламинат. Не са настивали, не са боледували от това. А и нищо не ти пречи да сложиш няколко пътеки в стаята. Моя приятелка си купи едни рошави тесни килимчета, перат се в пералня и са страшно мекички и красиви. Сега има такова разнообразие на пазара за килими - както по форма, така и по състав и цени.
Ако плочките в антрето толкова са ти омръзнали, сложи един ламинат. Евтин и удобен начин да промениш интериора. А и лесно се монтира и демонтира. Или пък също сложи килимче - от онези за баня, които отдолу имат силиконови ленти и не позволяват текстилът да се бръчка и плъзга. Много фирми предлагат такива памучни постелки.

# 21
  • There I was on a July morning

Защо да не сложиш килим в детската - не е задължително да покриваш пода изцяло  Thinking  
За коридора - по-лесно се почиства, когато има само настилка  Peace

# 22
Аз не бих сложила мокет ,независимо как звучи ,непрактично е и трудно за подръжка !

# 23
Мокет не.

Много съм доволна от корка. Държи топло и лесно се чисти.

# 24
  • Сф
аз имам наблюдения от мокет и ламинат за спалнята. Когато се местехме бяхме на ламинат, бях бременна. Не харесвам изобщо ламинат, защото се плъзга, когато се намокри, а и без да се намокри, освен това е студен.
Категорично си исках мокет за новото жилище. Това за мръсотията е относително. Ламината събира гадни пухове всеки ден, дори и да живееш в сравнително чист район,освен това си личат лекета, косми и тнт, тоест непрекъснато ми изглежда мръсен, но най- гадното е че е студен и се плъзга, както казах. С бебе и мокет ми беше по- удобно. Малката е на почти 2 и още не сам го изхвърлила. Мокета не е скъп среден клас и винаги може да се смени. Не сме го цапали- ядохме на столче там или сега вече в кухнята, където ми е балатум. Общо взето пазя чисто, не давам да се внасят солети, да се влиза с обувки и тнт .Удобно е, защото малката все ще стъпи на пода, а така и е топло и сега и като бебе, а и лудее спокойно. В коридора послушах мъжо и е гранитогрес. Добре е за чистене, но при нас коридора е много дълъг и ставя яка пързалка. Лично той, който е бивш хокеист се претрепа 3 пъти поне Laughing, а аз си имам специални джапанки, които преобувам, когато  мия малката на чешмата.
Да ви кажа честно, ако имам възможност бих си взела една настилка, с която бяха обзаведени всички стаи в един дом в Германия. До колкото знам това е вид pvc настилка. Страшно е удобна и практична. Но тук не съм виждала в нечий дом, но знае ли човек. Не знам промишлена ли е, саморазливна ли е, но като ги надипля пачките ще се разтърся.

# 25
toromanova73, не ме убеди. Тия "пухове" на ламината си ги има каквато и настилка да сложиш. При ламинат и плочки се вижда и ги почистваш. При мокет - НЕ. Не ми пука дали подът ми изглежда по-мръсен, пука ми какво дишат децата.
Как така се пързалят - вие мокри ли държите ламинат и плочки  newsm78 У нас кучето се пързаляше и то само като вземе завоя със скорост  Laughing

ПВЦ настилка? Поредната измишльотина. Скоро да очакваме ли от найлон  Laughing Но тук не говорим коя е най-добрата, а за нещо друго. Иначе гореспоменатия корк е чудесен изолатор, но на мен лично не ми харесва като визия, много амбалажно ми стои. Но по вкус и цвет...  Wink

# 26
toromanova73, не ме убеди. Тия "пухове" на ламината си ги има каквато и настилка да сложиш.

Иначе гореспоменатия корк е чудесен изолатор, но на мен лично не ми харесва като визия, много амбалажно ми стои. Но по вкус и цвет...  Wink

Не ламинатът произвежда пухове, а прахолякът навън, който ни обгражда отвсякъде. Съгласна съм със soll , че е по-добре да виждаме мръсотията и да я чистим редовно, а не да я прикриваме в мокети и килими и да си мислим, че ни е чисто.

А коркът наистина е уникален изолатор! Моя приятелка има локално парно, чиито тръби към радиаторите минават по пода. Там, където бяха тръбите, като стъпиш, беше топло и приятно. Сложи корк и сега  навсякъде е .... еднакво студено. Така намаля и КПД-то на отоплителната й система.

# 27
Вкъщи съм с въпросната PVC настилка, с локално отопление на газ, чиито тръби минават по пода и сега , когато работи, тръбите под настилката наистина топлят приятно. От виниловата настилка съм доволна, целият апартамент без баните е с нея(защото не искаха да изпълнят и там). Засега съм с убеждението, че държи много по-топло от ламинат, но не може да го конкурира на цена. Мокетът наистина съдържа разни животни, дето не бих искала да притежавам вкъщи.

# 28
Вкъщи съм с въпросната PVC настилка, с локално отопление на газ, чиито тръби минават по пода и сега , когато работи, тръбите под настилката наистина топлят приятно. От виниловата настилка съм доволна, целият апартамент без баните е с нея(защото не искаха да изпълнят и там). Засега съм с убеждението, че държи много по-топло от ламинат, но не може да го конкурира на цена. Мокетът наистина съдържа разни животни, дето не бих искала да притежавам вкъщи.
Може ли повече инфо за тази настилка? Цени, видове, кой ви я постави?

Общи условия

Активация на акаунт